Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Shaolin_Majster 2025-05-21, 16:43 7
OpenStreetMaps napisał/a:

Jak zawsze trochę współwinna ciamajda co się wlokła zamiast jechać.
Gdyby jechał tak żeby nie trzeba go było go wyprzedać to ślepy z bolta nie zmieniałby pasa.
Cholerne wolnojady przeważnie przyczyną zagłady !

Wiadomka że lewy to nie kółko różańcowe, i ogólnie na lewym powinno być "no limits" i wjazd tylko dla Bawarskich i Kałdi... 😁👍🏻
Zgłoś
hasfar 2025-05-21, 16:49
Shaolin_Majster napisał/a:

Krótki, albo okulary nie te, albo jakiś inny filmik obejrzałeś....
Bo jak na moje ślepe oko, to jest
-wymuszenie pierwszeństwa przy zmianie pasa
-nie zachowanie odstępu
-wyprzedzanie prawym
Ale mogę się nie znać bo mam prawko od '98 i jeżdzę na pamięć i odruchowo. Między 15-20 tyś km rocznie. I nigdy nie miałem wypadku ani punktów.
Aha, jeszcze przez cztery lata świadczyłem usługi przewozu osób pojazdem szynowym. Ok 20 ton żywca każdym kursem. 😉

Faktycznie chyba inne filmy.
Ja tu widzę, że w pierwszych kadrach dwa auta jadą obok siebie z podobną prędkością, następnie bolt chce wyprzedzić skodę z prawego pasa, ale mistrzunio z citroena stwierdził, że: "ni c🤬ja - żaden bolt nie będzie przed niego wjeżdżał!"

Ja tu nie widzę wyprzedzania z prawej, ale nawet jeśli by było, to:

Prawo o ruchu drogowym
Stan prawny aktualny na dzień: 21.05.2025
Dz.U.2024.0.1251 t.j. - Ustawa z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym
Prawo o ruchu drogowym Dział II. Ruch drogowy Rozdział 3. Ruch pojazdów Oddział 6. Wyprzedzanie

Zwróć uwagę szczególnie na ust.10 pkt 2:

10. Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
1) na jezdni jednokierunkowej;
2) na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.

[ Dodano: 2025-05-21, 16:50 ]
Cisiu napisał/a:

Potknęła się o własne nogi na szczęście.

To taka fala uderzeniowa poszła!
Zgłoś
Shaolin_Majster 2025-05-21, 16:58 6
hasfar napisał/a:

Ja tu widzę, że w pierwszych kadrach dwa auta jadą obok siebie z podobną prędkością, następnie bolt chce wyprzedzić skodę z prawego pasa, ale mistrzunio z citroena stwierdził, że: "ni c🤬ja - żaden bolt nie będzie przed niego wjeżdżał!"
Prawo o ruchu drogowym
Dz.U.2024.0.1251 t.j. - Ustawa z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym
Prawo o ruchu drogowym Dział II. Ruch drogowy Rozdział 3. Ruch pojazdów Oddział 6. Wyprzedzanie
10. Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
2) na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.

Okejos, ale brak odstępu i wymuszenie mi zostaw, dobra? 😉 Plus tam brak zachowania szczególego costam i wina Bolta.
Bo serio nie chce mi się grzebać w ustawach, przepychać się kto miał rację itd.

Ogólnie prawdy sa trzy i są takie :
Pakole, hindusi i inne mudziny jeżdzą tymi Boltami jak porąbani.
Wszyscy kierowcy jeżdzą jak porąbani, im droższe auto tym większy burak.
No i najważniejsza prawda - tylko my dwaj jesteśmy najlepszymi kierowcami, a reszcie uj w oko. 😁👍🏻

Jest zgoda? 😁
Zgłoś
tomnbb 2025-05-21, 17:26 1

Krótki, albo okulary nie te, albo jakiś inny filmik obejrzałeś....
Bo jak na moje ślepe oko, to jest
-wymuszenie pierwszeństwa przy zmianie pasa
-nie zachowanie odstępu
-wyprzedzanie prawym
Ale mogę się nie znać bo mam prawko od '98 i jeżdzę na pamięć i odruchowo. Między 15-20 tyś km rocznie. I nigdy nie miałem wypadku ani punktów.
Aha, jeszcze przez cztery lata świadczyłem usługi przewozu osób pojazdem szynowym. Ok 20 ton żywca każdym kursem. 😉

Opcja numer 1. Z tym, że mógł go mieć w martwym polu....
Zgłoś
hasfar 2025-05-21, 17:34 1

Okejos, ale brak odstępu i wymuszenie mi zostaw, dobra? 😉 Plus tam brak zachowania szczególego costam i wina Bolta.
Bo serio nie chce mi się grzebać w ustawach, przepychać się kto miał rację itd.
Ogólnie prawdy sa trzy i są takie :
Pakole, hindusi i inne mudziny jeżdzą tymi Boltami jak porąbani.
Wszyscy kierowcy jeżdzą jak porąbani, im droższe auto tym większy burak.
No i najważniejsza prawda - tylko my dwaj jesteśmy najlepszymi kierowcami, a reszcie uj w oko. 😁👍🏻
Jest zgoda? 😁

Co do odstępu i "stylu" jazdy opalonych przybyszów - pełna zgoda
Zgłoś
Jacson 2025-05-21, 18:02 1

-wyprzedzanie prawym
Ale mogę się nie znać bo mam prawko od '98 i jeżdzę na pamięć i odruchowo.

Nie znasz się.
Zgłoś
Dejdwazlote 2025-05-21, 21:36 4
hasfar napisał/a:

Prawo o ruchu drogowym

Kolego zmieniając pas jesteś zobowiązany ustąpić pierwszeństwa pojazdowi który na tym pasie już jest. Więc przestań się ośmieszać i interpretować prawo na swoje widzi mi się, od tego są papugi w sądzie.
Zgłoś
hasfar 2025-05-21, 21:41
Dejdwazlote napisał/a:

Kolego zmieniając pas jesteś zobowiązany ustąpić pierwszeństwa pojazdowi który na tym pasie już jest. Więc przestań się ośmieszać i interpretować prawo na swoje widzi mi się, od tego są papugi w sądzie.

Potrafisz czytać ze zrozumieniem?

Jadą dwa auta obok siebie z tą samą prędkością.
Jedno z nich przyspiesza bo chce wjechać przed drugie.
W momencie zmiany pasa przez pierwsze, to drugie przyspiesza, żeby tamtego nie wpuścić

Przy czym - z tego filmu to gówno widać i to tylko moja subiektywna ocena.
Zgłoś
Dejdwazlote 2025-05-21, 21:47 1
hasfar napisał/a:

Potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Jadą dwa auta obok siebie z tą samą prędkością.
Jedno z nich przyspiesza bo chce wjechać przed drugie.
W momencie zmiany pasa przez pierwsze, to drugie przyspiesza, żeby tamtego nie wpuścić
Przy czym - z tego filmu to gówno widać i to tylko moja subiektywna ocena.

Nie oceniaj skoro gówno widać. Wina bolta i tyle. Na jakiej podstawie wywnioskowałeś że ten na lewym przyspiesza. Może poprostu jechał szybciej niż ten na prawym bo do tego jest lewy pas
Zgłoś
Trolik1 2025-05-21, 22:44
Dziś niewiele brakowało, a w wawce byłoby podobnie, kiedy jakiś niedorozwój w busie z przyczepą na której miał minikoparkę (tradycyjnie) - kierunek i od razu zmiana pasa, prosto w osobową Toyotę. Poszło na milimetry. Szkoda, że na mnie nie trafił, bo akurat mam prawy przód do roboty. .
Zgłoś
StickerBomb 2025-05-21, 23:26
Driver19cm napisał/a:

Ale ty wiesz, że to w prawidłowo jadącego Bolta uderzył samochód ?

Niestety kolego ale to bolt zajechał drogę cytrynie, bo ten lewy pas jest 'główny' a prawy się zaczyna chwilę wcześniej i to złotówa, pewnie nawet bez kierunku zmieniła pas i taki pasztet wyszedł. Skrzyżowanie Hoża/Bogumińska. Mieszkam blisko, coś tam wiem w temacie.
Zgłoś
TrzeciaPyraNaTaczce 2025-05-21, 23:36
Driver19cm napisał/a:

Ale ty wiesz, że to w prawidłowo jadącego Bolta uderzył samochód ?

Pewnie już ktoś wytknął ci że nie, bolt zmieniając pas zajechał drogę już wyprzedzającemu białemu uderzycielowi. W Polsce mówi się na to ,,po c🤬j komu lusterka"

podpis użytkownika

Życie ma też swoje plusy, a największym jest to że się kiedyś kończy
Zgłoś
eliveruss 2025-05-21, 23:40
Dziś mi taki pojeb śmignął na czerwonym przed maską. Jak będzie mi się chciało ruszyć tłuste dupsko z fotela, to może zgram z karty pamięci i wrzucę.
Zgłoś
WhyDuck1 2025-05-22, 0:24 1
AdamK90 napisał/a:

Ogarnięta dziewczyna prawidłowa reakcja,a nie jak Ciapki w indiach, stoją i czekają, aż ich zgarnie kostucha 💀

zyłbyś w indiach to też byś czekał i liczył na to że Cię zgarnie kostucha.
Zgłoś
T... 2025-05-22, 11:15 1
Ja kierownica gruzin, widlarz-upadliniec albo inny śniady c🤬k... Wszystkich odesłałbym do Afryki, bez względu na pochodzenie etniczne.
Zgłoś