📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:44

I policjant powinien teraz dostać mandat za stworzenie zagrożenia na drodze! Policjanci z radarami powinni być oznakowani tak, żeby człek mógł się zatrzymać bez gw🤬townego hamowania (teraz ktoś napisze - jakby jechali powoli, to by się zdążyli zatrzymać), a nie wyskakują jak czołg - znienacka.

Na filmiku wyraźnie widać, że motocykl nie pochylił się do przodu a dupa uciekła na bok. Czyli ewidentny błąd żółtodzioba który w panice docisną tylni hamulec i zamkną oczy. Albo jakiś starszy gość co przesiadł się z maszyny typu wsk. Wśród starszych osób którzy w dzieciństwie katowali komarki, wski i mztki panuje przekonanie, że mocne wciśnięcie przedniego hamulca powoduje śmierć i zniszczenie.
@Atha:
docisnąŁ tylnY hamulec i zamknąŁ oczy
Rozumiem, że nie przerabialiście jeszcze literki Ł i późniejszych...
docisnąŁ tylnY hamulec i zamknąŁ oczy
Rozumiem, że nie przerabialiście jeszcze literki Ł i późniejszych...
atha napisał/a:
Na filmiku wyraźnie widać, że motocykl nie pochylił się do przodu a dupa uciekła na bok. Czyli ewidentny błąd żółtodzioba który w panice docisną tylni hamulec i zamkną oczy. Albo jakiś starszy gość co przesiadł się z maszyny typu wsk. Wśród starszych osób którzy w dzieciństwie katowali komarki, wski i mztki panuje przekonanie, że mocne wciśnięcie przedniego hamulca powoduje śmierć i zniszczenie.
mój znajomy parę lat temu robił prawo jazdy kat. A i sam instruktor powiedział mu że "hamowanie przodem jest bardzo niebezpieczne i prawie zawsze kończy się glebą. jak hamować to tylko tyłem"
ten instruktor idiota podobno dalej szkoli przyszłych motocyklistów...

Jestem motocyklistą z wieloletnim stażem. Jako ekspert stwierdzam: Nie zachował odpowiedniej odległości, lub się zagapił, potem hamował wszystkim co miał, przodem też, a nawet głównie. Blokada tyłu nic tu już nie wniosła, złego, czy dobrego. Była jeszcze szansa na ominięcie z prawej, ale tekie manewry to wymagają i umiejętności technicznych i zimnej krwi.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie