Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Wytworzenie zwarcia linia 110kV
Konto usunięte • 2013-03-31, 16:37
Bardzo ładny i niebezpieczny łuk elektryczny. Doszło do przebicia izolatora jakim jest powietrze poprzez zmniejszenie odległości miedzy przewodami.
Zgłoś
Demoty 2013-03-31, 20:21
Dobrze by było, gdyby te ruskie głąby taki łuk pierdo*** Skwarki razy dwa
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-31, 20:38
to dlatego poszedł mi zasilacz w kompie wraz z procesorem, płytą główną, kartą graficzną i ramem :O
Zgłoś
MudPie 2013-03-31, 21:15
kuropatwa121 napisał/a:

to dlatego poszedł mi zasilacz w kompie wraz z procesorem, płytą główną, kartą graficzną i ramem :O

jakbyś miał markowy to by Ci nie poszedł.
Tak to jest ludzie oszczędzają na najważniejszym elemencie a potem płacz że wszystko się spaliło. Chytry dwa razy traci..
Zgłoś
Imper3838 2013-03-31, 21:18
Kiedyś ja i cały pociąg widzieliśmy na własne oczy takie wyładowanie od trakcji kolejowej do poręczy od schodów na dworcu kolejowym, dobrze że tam nikogo nie było. Kiedyś też takie wyładowanie z trakcji kolejowej wywołało mały pożar (była susza) koło mojego domu. Ogólnie niebezpieczne są takie wyładowania.

podpis użytkownika

Oto jest koniec końców świata, który znamy!
Przecież żyjemy tą chwilą od lat
Ostatnie wolne miejsca w pierwszym rzędzie mamy
Ze śmiercią będzie nam tu za pan brat.
Zgłoś
stery_srh 2013-03-31, 21:27
@ Bambus3k - to co tam mieliście, to jakaś popierdółka. Za czasów studiów, na laboratorium techniki wysokich napięć robiliśmy konkretne fajerwerki, niestety nagrań brak...

podpis użytkownika

Smak '80 lat...
Zgłoś
jestemdarkiem 2013-03-31, 21:56
szkoda, że ich nie p🤬lło.
18m nie było

podpis użytkownika

Dark
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-31, 22:01
Kuzwa nie przeczytałem tytułu. Ale żem sie ku.wa wystraszyl !! ja pier...dole myslalem ze z tego lasu cos wyjdzie.
Zgłoś
juki 2013-03-31, 22:09
To zwykla anomalia z Zony
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-31, 22:14
Jak na moje to rzucił w to rolką srajtaśmy.
Zgłoś
Mentorstajl 2013-03-31, 22:41
Bo elektryk jak saper - raz się myli
Zgłoś
jacek44 2013-03-31, 23:24 1
Są brzozy, jest niezłe p🤬lnięcie znienacka... coś mi to przypomina.
Zgłoś
kapselpopiwie 2013-04-01, 0:07
Z kumplami zrobiliśmy to prościej. Linie średniego napięcia do tego drut żebrowany o długości jakiegoś metra. Rzucaliśmy po kolei kto trafi. Efekt? Je*nięcie jak z bomby, ogień na linach i brak prądu w kilku okolicznych wsiach.
Bezcenne !
Zgłoś
hiddenattack82 2013-04-01, 19:33
ale kazdemu kolo ch...ja to lata, popisujecie sie ukonczeniem technikum elektrycznego czy c🤬j wie jakiego o podobnym kierunku "studiow" - myslisz ze technikum zrobi z ciebie faceta - odwroc sie i zobacz kto cie je...ie
Zgłoś
Konto usunięte 2013-04-02, 15:56
Bardzo c🤬jowo otagowane, o mało nie powtórzyłem tematu. Prąd,Rosja,powietrze...Hemoglobina, mistyfikacja, woda, ziemia,powietrze... A zwarcie, albo krótkie spięcie to już nie przyszło do łba napisać...

Poza tym, ja tam nie widzę żadnego zmniejszenia odległości miedzy przewodami. Zwyczajne zwarcie drucikiem zrobił, co widać.
Zgłoś
stery_srh 2013-04-02, 19:45
hiddenattack82 napisał/a:

ale kazdemu kolo ch...ja to lata, popisujecie sie ukonczeniem technikum elektrycznego czy c🤬j wie jakiego o podobnym kierunku "studiow" - myslisz ze technikum zrobi z ciebie faceta - odwroc sie i zobacz kto cie je...ie

Masz jakieś analne doświadczenia życiowe... ale w sumie koło c🤬ja mi to lata.

podpis użytkownika

Smak '80 lat...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie