Bardzo ładny i niebezpieczny łuk elektryczny. Doszło do przebicia izolatora jakim jest powietrze poprzez zmniejszenie odległości miedzy przewodami.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:02
🔥
Niewypał
- teraz popularne
Niedaleko domu mam linię 440kV; ciekawe co by było jakby wypuścić pod nią stalową linkę podwieszoną na balonach
To nie przez same przewody, tylko przez pole elektryczne wokół przewodów wytworzone z racji wysokiego napięcia
A potem trzeba jechać i naprawiać przez debili nie pochwalam piwko nie bedzie
Jest fajny efekt? Jest. Nie wiem na co tłumaczycie na czym polega to zjawisko, większość i tak nie wie o czym piszecie.
Zjawisko to polega na niszczeniu cudzej własności, w tym przypadku prądu elektrycznego.
Witam, teraz krótka wypowiedz niedoszłego experta . W pierwszych sekundach jesteśmy świadkami wyładowania do ziemnego , następnie ładne wyładowanie między fazowe po prostu piękne . @up nic takiego złego się nie stało . Linia powina się wyłączyć GPZ i właczyć po chwili
zamieszczam filmik jak jeszcze chodziłem do szkoły z przekładników wysokiego napięcia 90 KV
Pozdro
zamieszczam filmik jak jeszcze chodziłem do szkoły z przekładników wysokiego napięcia 90 KV
Pozdro
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie