Zauwazylem ostatnio wysyp fejkowych filmikow o UFO, wywiad z gumowym alienem, i tego typu bzdury, czas chyba to naprawic.
Czy nie warto by bylo spojrzec na autentyczne fragmenty misji NASA?
Na poczatek zbiorczy filmik na rozgrzanie

(ostrzegam, przewija sie tu troche fejkow, w szczegolnosci zdjecia, video sa raczej w wiekszosci autentyczne)
No i dalej bardziej szczegolowo:
STS-48
STS-114:
STS-80:
Do tego STS-75, STS-63 i kilka innych, polecam szukac...
A na koniec garsc faktow:
1. NASA dysponuje dwoma kanalami lacznosci audio, ogolno-dostepny i utajniony. Zwlaszcza w filmikach z ISS czesto slychac gdy rozmowcy przelaczaja sie na tajny.
2. Kilku astronautow NASA otwarcie przyznalo istnienie fenomenu UFO i dezinformacji o powyzszym. Edgar Mitchell chyba najbardziej gorliwie wspieral ta sprawe.
Tu mozecie posluchac pana Edwina "Buzza" Aldrina (drugi czlowiek na ksiezycu) o incydencie podczas misji Apollo 11. Polecam!
Jak sie spodoba to zrobie temat o Disclosure Project (ktorego tworca, Stephen Greer okazal sie byc hochsztaplerem, ale dzieki niemu wielu ludzi z armii i lotnictwa US opowiedzialo swoje historie, zaznaczajac iz sa gotowi zeznawac przed kongresem).
Jak by mieli być to byśmy ich już pewnie widzieli bo raczej tak słabo rozwiniętej rasy jak ludzie by sie nie bali... a sami na pewno nie jesteśmy , jest masa śmieci która spada często komuś na głowy .
Konto usunięte
2013-08-15, 2:27
NASA na pewno ma już kontakt z kosmitami lub jakieś informacje większej świadomości , tylko po co takie tematy poruszać skoro połowa ludzi na świecie to ciemnota , historia z niedawna słucham gadki szmatki starych bab i nagle jedna do drugiej " wiesz Anetka ja nie rozumiem jak to jest zrobione że słoneczko krąży wokół ziemi " na to druga " słyszałam w kościele że duch święty tak to ustawił by ludzie w dzień pracowali a w nocy spali " pomyślałem ja p🤬le , widziałem pełno ciuli co zastanawiali się czy to ziemia krąży wokoło słońca czy słońce wokół nas , tak więc po co idiotą nawet powiadamiać o taki przypadkach kto się interesuje znajdzie jakieś przecieki bo NASA to dość porządna organizacja .
@Jaszczura | A wziąłeś na uwadze to że obca cywilizacja może mieć cechy charakteru jakich my nie posiadamy ? mogą mieć kompletnie w dupie ujawnianie się i wystarczy im obserwacja to dla nich np : jak orgazm , jestem pewien że już ktoś bardzo daleko wie o nas , jestem pewien że coś tu już było miliony , miliardy lat temu tylko nie możemy tego sprawdzić , tak jak europejczycy podpłyneli do lądu Ameryki , widzą to dzikusy widziały tylko ludzi przemieszczających się po wodzie , statki dopiero zobaczyli gdy Europejczycy opowiedzieli im o tym jak to wygląda jak to działa z czym to się je , jest dużo koło nas lecz tego nie możemy zauważyć .
Konto usunięte
2013-08-15, 2:42
@2up
Ta, masa smieci ktore zmieniaja kierunek i predkosc lotu.
@up
No niestety, do wiary w ducha swietego jestesmy uczeni od dziecka.
Uswiadomie wam cos co jest bardzo istotne w temacie UFO czy obcych (o ile istnieja). Jako cywilizacja opanowalismy reakcje termojadrowa, taka sama ktora napedza nasze slonce, a wiec w efekcie daje nam zycie. Problem polega na tym, ze od chwili jej uzyskania a bedzie juz ponad 50 lat, wiemy jedynie jak zastosowac ja jako bron. Niezbyt dobra wizytowka na galaktycznym podworku.
Zalozmy, ze obce cywilizacje, o ile istnieja, sa w stanie wykryc wybuch termojadrowy w swoim sasiedztwie. Bomba Cara, 1% energii naszego slonca uzyskane na obszarze miliony razy mniejszym, byla jak sygnal latarni na sporym obszarze naszej galaktyki.
W ciagu ostatnich 60 lat zdetonowalismy ponad 3000 ladunkow nuklearnych. Z punktu widzenia obcej cywilizacji to praktycznie wojna nuklearna.
I oni maja nam sie ujawniac? Nam, ktorzy najdalej postawili stope na Ksiezycu?
Konto usunięte
2013-08-15, 3:26
@up prognoza na przyszłość jest tylko jedna , wybijemy się nawzajem , lub ogarniemy dupy i zrobimy coś wspólnie by rozwijać technologie bez wojen , bez wiary w fikcyjnych bożków , zrób coś by się poszerzać a nie zmniejszać .
Co do Księżyca to fotografie , pierwszego człowieka na księżycu to czyste oszustwo , moje założenia są takie że spotkali na księżycu , coś czego nie oczekiwali i musieli jakoś to zamaskować , ogólnie ostatnio czytałem że ma się odbyć podróż na ciemną stronę księżyca , która ma niby ukazać coś .
Jednym z lepszych projektów Inżynierii Kosmicznej jest założenie wyłapywania odłamków które zawierają minerały nie występujące na ziemi i minerały potrzebne ziemi , zobaczymy jak to będzie ale dla mnie bardziej się cofamy niż rozwijamy .
Ogólnie nie wierzyłem w UFO i dalej mam wątpliwości ale będąc na spacerze z psem (około 23) spojrzałem w niebo, było średnio zachmurzone. Tak patrzę i widzę jakieś ruszające się chmurki. Przyglądam się i myślę, CO TO K🤬A JEST! Stałem tak z 5 minut i widziałem jakąś chmurkę w kształcie prostokąta złożoną z małych chmurek, które były w odstępach od siebie, mniej więcej symetrycznych. I to coś wirowało w kółko i wokół własnej osi. Poleciałem do domu. Akurat miałem kuzyna u siebie to go zawołałem. Pokazuje mu na niebo, nic nie widzi. Pokazuje dokładniej i to zauważył. Chciałem to nagrać ale w nocy mój aparat nie robi dobrych filmów ani zdjęć. Więc wpadam na pomysł. Zadzwoniłem po brata i rodziców. Wzięli lornetkę, patrzymy i to nadal widać. To nie były żadne odbicia świateł, w około nie było żadnej imprezy masowej. Ten obiekt ginął czasami w chmurach, żeby chwilę później się pojawić. Po około 20 minutach obserwacji nagle zniknął.
Tak. Mam dobrego dealera ale wklejam to tu bo to było stosunkowo niedawno, a temat powyżej idealnie nadaje się do tego komentarza.
Konto usunięte
2013-08-15, 8:44
ciekawe czy ufole tez robia zimny lokiec jak sie woza takimi spodkami
Konto usunięte
2013-08-15, 9:46
oglądając filmy w rodzielczości 30x40, można tam zobaczyć wszystko... ftw
Wystarczy wiedza z Wiki i Discovery na temat kosmosu, aby być pewnym na 100%, że to jest niemożliwe aby tylko nam się udało. Mam nadzieję że dożyję lądowania na Europie i przebicia się pod lód sondy, bo trudno sobie wyobrazić jeden wielki ocean bez życia (mam tu na myśli życie mikroorganizmów), ale jeżeli one tam są i jeżeli to ujawnią to znaczy że wszechświat jest usianyżyciem
O k🤬a, zaczęły się wypowiedzi oświeconych, próbujących nauczyć ciemną masę o spiskach...
stalowyszczur, wrzuć więcej bo chętnie poczytam
Konto usunięte
2013-08-15, 13:57
debile z @up w natarciu ..ale mniejsz o to
a w klewkach wyladowali talibowie
ja nie wierze w ufo ale niech ktoś mi wyjaśni co to było bo nie widziałem tego tylko ja ale i 4 dodatkowe osoby
Konto usunięte
2013-08-15, 16:11
Ludzie są coraz bardziej poj🤬i.
Kiedyś jak nie wiadomo było o co chodzi to był Bóg.
Teraz wszyscy to wyśmiali i już mało kto w to wierzy.
Teraz mamy bardziej realne odpowiedzi na pytania: UFO
Konto usunięte
2013-08-15, 16:21
Idioci z góry oglądają filmik, nie mają pojęcia o co chodzi (jakieś tam kropki), widzą ,,UFO" gdzieś w opisie, i dawaj od idiotów wyzywać.
Jak tacy mądrzy jesteście to do ciężkiej k🤬y powiedzcie co to do c🤬ja jest a nie ,,ufonerdy, ufonerdy <piana_z_pyska>".