Co to k🤬a jakaś propaganda ż__owska żeby j🤬 po konserwatywnych-liberałach czy c🤬jowa moda p🤬lonych gimbusów ?
a to nie powinno być tak:
Do Goldberga czytającego na ulicy “Gazetę Polską” podchodzi Rabinowicz i mówi z niesmakiem:
- Icek! Dziwię się.Ty czytasz tę szmatę!?!
Na co Goldberg:
- Bo jak czytam nasze czasopisma to tam tylko: tu pogrom, tam antysemityzm, tu zbezcześcili synagogę… A jak czytam to – to od razu: Ż__zi opanowali banki! Ż__zi rządzą na rynku budowlanym! Ż__zi rządzą światem! Aż przyjemnie się to czyta!
???
@Frankenstein - wychodzi podobnie, sens zachowany
@mihaueeek - za jeden kawał nazwałeś mnie ż__owskim agitatorem albo p🤬lonym gimbusem z c🤬jowym gustem. Musisz być zajebistym frustratem
konto usunięte
2013-12-15, 16:51
I jak już to Ozjasz, nie Izajasz
To czasem nie przodek Ozjasza Goldberga???
konto usunięte
2013-12-15, 17:14
Wczesne lata trzydzieste. Zapytano Bogdana, znanego antysemitę, co sądzi o Ż__ach:
"Parchy plugawe, śmiecie na obliczu Ziemi! Wyrżnąć ich wszystkich albo chociaż wysłać na Antypody. parchy cholerne!". Następnie zadano to samo pytanie Rabinowi Iwanowiczowi, aktywnemu Syjoniście "Uuu, Ż__zi, to jest Naród Wybrany, najmilszy Panu naszemu, naród proroków i wielkich ludzi!".
"Panie Bogdan, a Dawidka to znasz?"
"O, Dawidka znam, bardzo porządny człowiek, i w interesach i prywatnie, złego słowa nie mogę powiedzieć!"
"A Izaaka kojarzysz?"
"Izaak! Ten chłop to by za przyjacielem w piekło skoczył, najszlachetniejszy jakiego znam!"
No i wracamy do Rabina:
"Rebe, znacie Dawidka?"
"Pfu, szumowina, chyba świnia go zrodziła, oszust parszywy i cwaniak!"
"A Izaala też znacie?"
"Człowieku, nawet przy mnie nie wspominaj o tym śmieciu!"
konto usunięte
2013-12-15, 22:36
wir mussen die jude ausrotten