Z notatnika matematyka:
"Wymyśliłem nową stałą matematyczną. Nazywa się ęć i wynosi w przybliżeniu 1,8584073464102... I za cholerę nie wiem, do czego się może przydać, ale spełnia przynajmniej równanie: pi + ęć = 5"
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-10-25, 12:28
Niestety nie dokońca bo liczba pi bez zaokrąglania jest nieskończona po przecinku
ęć powinno mieć wartość 1,59154943091885...
oho, widzę, że ktoś tutaj odkrył basha... Internet Ci dopiero podłączyli, co?
Czemu nagle wszyscy myślą, że cytatami z basha zrobią karierę? I to cytat z przed prawie 7 lat
bash.org.pl/101850/
tak czy tak - idiotyczne.
konto usunięte
2013-10-25, 19:37
hahahahahah komentarz markop4321 ratuje sytuacje.
czasami warto odświeżyć coś, co czytało się na bashu kilka lat temu. choć niekoniecznie akurat to...
E tam, mi się akurat spodobało.
CanesPL
not sure if trolling or just stupid
merh
2013-10-25, 20:52
@UP Na bashu jest dobrych kilka tysięcy najlepszych cytatów w polskim necie. Większość z nich sprzed więcej niż 3 lat (bo bash istnieje od kiedy tylko pamiętam, a trochę pamiętam). To znaczy, że mam codziennie wrzucać tutaj jakiś? Starczy na długo...
Nie bądź śmieszny, to jest internetowe faux pas wrzucić gdzieś 7-letni cytat z basha...
konto usunięte
2013-10-25, 22:48
@KiKiZ Mógłbym napisać tak samo. Jak pewnie wiesz pi + ęć nie równa się pięć tylko pi + ęć. Żeby pięć było wartę 5 to ęć musi mieć taka wartość żeby 3,14 * ęć było w przybliżeniu równe 5.
not sure if trolling or just stupid