Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:11
bigol 2025-03-27, 0:42
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
CelnikJudasz 2025-03-27, 1:34
Pusty ale twardy łeb.
Zgłoś
Kot-Jinx 2025-03-27, 7:06 1
Ork.Fajny napisał/a:

Skąd to wiem? Akcent. Brzmi jak lekki southern accent. Widząc palmę stawiam na Florydę ale mogę się mylić.
Ludzie z akcentem południowym zwykle częściej głosują na Trumpa więc hipoteza że to jego wyborca jest bardziej prawdopodobna.

Ja nie brałem przesłanek geograficznych pod uwagę. Przy tych wyborach ta reguła nie znalazła też potwierdzenia. Niektóre stany demokratyczne zagłosowały na republikanina. Przypadków odwrotnych nie stwierdzono.
Na filmiku widzimy przedstawiciela patologii.
Narkomani, alkoholicy, kryminaliści i nielegalni migranci z pewnością nie glosowali na Trumpa, który na obietnicy zrobienia z nimi porządku zbierał dla siebie glosy.
Zaklinanie rzeczywistości nigdy nie doprowadziło do celu.
Twoja sugestia, że ludzie prymitywni i patole zagłosowali na Trumpa nie wypaliła. Było dokładnie odwrotnie.
To Kamala Harris ma opinie "kalifornijskiej opiekunki patologii", a nie Trump.
Zgłoś
NapalonaFrytka 2025-03-27, 7:47
Ma morde troche jak spasiony Zełeński
Zgłoś
Ork.Fajny 2025-03-27, 13:15
Kot-Jinx napisał/a:

Ja nie brałem przesłanek geograficznych pod uwagę. Przy tych wyborach ta reguła nie znalazła też potwierdzenia.

Wszystkie historycznie republikańskie regiony zagłosowały na Trumpa.

Kot-Jinx napisał/a:

Niektóre stany demokratyczne zagłosowały na republikanina.

Po pierwsze Twoja wiedza ogranicza się minimum i operujesz na stanach a nie na hrabstwach. Niewiele hrabstw przestawiło się z Demokratów na Republikanów i to one przeważyły. Stany mają trochę ponad 3000 hrabstw. Mniej niż 100 przeszło na stronę Trumpa.
Operowanie na stanach jest bezsensowne w tym przypadków.

Kot-Jinx napisał/a:

Przypadków odwrotnych nie stwierdzono.

Nie stwierdzono gdyż to są wyborcy z grupy tak zwanej Independent, którzy zawsze po jednej lub dwóch kadencjach głosują na obóz przeciwny. Dlatego też w 2020 kilka hrabstw pro-Trump przestawiło się na Bidena bo chcieli go ukarać za to że im się gorzej żyło. Co bardziej było winą COVIDa niż samego Trumpa, ale przeciętny wyborca nie wchodzi w szczegóły i głosuje na podstawie tego czy dobrze czy źle mu się żyje.

Kot-Jinx napisał/a:

Narkomani, alkoholicy, kryminaliści i nielegalni migranci z pewnością nie glosowali na Trumpa, który na obietnicy zrobienia z nimi porządku zbierał dla siebie glosy.

Te grupy zwykle nie głosują. Zwłaszcza nielegalni imigranci nie głosują gdyż coraz więcej stanów wprowadza weryfikację poprzez dowód tożsamości a ten nie jest tak łatwo dostać.

Kot-Jinx napisał/a:

Twoja sugestia, że ludzie prymitywni i patole zagłosowali na Trumpa nie wypaliła. Było dokładnie odwrotnie.

Ja niczego takiego nie napisałem analfabeto który nie potrafi czytać ze zrozumieniem... Ja tylko Ci opisałem akcent tego człowieka i stwierdziłem że statystycznie jest większa szansa że zagłosował na Trumpa niż na Harris.
Zgłoś
Kot-Jinx 2025-03-27, 14:42 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Ork.Fajny 2025-03-27, 15:41
Zgłoś
Kot-Jinx 2025-03-27, 15:57
Zgłoś
Kot-Jinx 2025-04-01, 7:45
TwójCzarnyPan napisał/a:

Nie wiem czyj wyborca, ale to chyba nasz rodak, niestety. Morda dość polacka i słyszę tam wschodnioeuropejski akcent długoletniego emigranta.
W demokracji posłowie, senatorowie, radni są odbiciem narodu, który ich wybrał. Więc są tacy jak my sami.

Obawiam się, że to nie zupełnie tak jest.
W ostatnim czasie z ordynacją wyborczą w ręku dało się zlekceważyć wolę wyborców i dopuścić do władzy tych, którzy wybory przegrali.
W ten sposób demokracja staje się powoli skorumpowaną prostytutką, która służy temu, kto lepiej płaci, albo w przyszłości będzie lepiej płacił.
Demokracja dnia dzisiejszego staje się karykaturą demokracji lekceważącą wolę większości.
Coraz częściej mamy do czynienia z korygującym wpływem tzw. demokratów na wyniki wyborów przy równoczesnym lekceważeniu wyborców i ich woli. Zobaczymy jak się zakończy wyborcza afera w Rumunii i czy ten scenariusz przeżyjemy również w Polsce.
Doczekamy się tego, że ludzie z frustracji i buntu wybiorą tak jak tego nikt nie chce. Zeby nam "demokraci" nie zrobili wiosny ludów.

Za 4, maksimum 8 lat Alice Weidel będzie kanclerzem Niemiec i wtedy mogą się zacząć prawdziwe kłopoty.
Tego tym "demokratom" nie wytłumaczysz, że właśnie wkładają łeb w stryczek, który sami ukręcili.
Takie lekceważenie doprowadzi wcześniej czy później do radykalizacji i właśnie w Niemczech i Francji to widać.
Na AfD glosowała przede wszystkim młodzież!
Cztery czy sześć lat temu to było nie do pomyślenia! To było 1 do 2 procent młodzieży, a dzisiaj jest to minimum 25 do 30%
Na nich glosowało więcej młodzieży niż starych dziadków.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem