Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
bartman 2012-09-26, 13:30 2
Komisariat policji.
- Dzień dobry chciałem zgłosić, że 30 minut temu zostałem pobity przez dwóch dresów pod blokiem.
- Stracił pan przytomność?
- Tak, na jakieś 10 minut...
- Ma pan prawo jazdy?
- Yyy... no mam. Czy to ma jakieś znaczenie? nie zapytacie mnie o rysopisy tylko o prawo jazdy?
- No niestety proszę pana będziemy musieli odebrać panu ten dokument na okres jednego roku. Proszę zgłosić się jutro w celu oddania prawa jazdy.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-09-26, 13:46 1
SQT napisał/a:

A na poważnie, liczę że wjedzie czy tu rus czy niemiec i zagarnie cały ten kraj bo to nie jest normalne państwo.

No tak Rus to rzeczywiście "normalny".
Zgłoś
snik0 2012-09-26, 13:50 1
Robicie wielką aferę o nic. Prawojazdy powoduje, że potraficie prowadzić samochód? Jak wam zabiorą to zapominacie jak się prowadzi? Normalnie się jeździ po pijaku, z prawkiem czy bez więc nie widzę przeszkód.

podpis użytkownika

Zgłoś
makabrax 2012-09-26, 14:02 1
p🤬licie, samoistna urata przytomności to co innego jak utrata przytomności z powodu wypadku czy pobicia...
swoją drogą zamiast zajmować się takimi pierdołami to powinni odbierać dożywotnio prawko wszystkim burakom w suvach itp za źle wyregulowane oślepiające światła...

podpis użytkownika

Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Zgłoś
adiemus36 2012-09-26, 14:05
No dobra, ale w skutek pobicia, możesz zemdleć za dwa dni, a wtedy już powiedzą, że to problem neurologiczny - nawet jesli to było wstrząśnienie mózgu(wiadomo, kilka dni w szpitalu i człowiek zdrowy), to doktor prawdopodobnie powiadomiłby policję czy tam urząd komunikacji.
Zgłoś
zonk 2012-09-26, 14:08
Ja p🤬lę chyba nie widzieliście jak człowiek mdleje z powodu szoku (uraz psychiczny czy coś), i nie jest to jakaś wada neurologiczna czy też sercowa, po prostu tak jest i koniec. I za to ma mieć odebrane prawko ? Niech się jebną w łeb.
Zgłoś
Marian Pudzianowski 2012-09-26, 14:26 3
Ale k🤬a łykacie te wszystkie artykuły... motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/zemdlales-tracis...

podpis użytkownika

Zgłoś
adiemus36 2012-09-26, 14:42
@up

Cytat:

Długie to i skomplikowane, ale wniosek, wbrew alarmistycznym informacjom "Kuriera Lubelskiego", wydaje się jednoznaczny; nie ma oczywistego związku: zemdlałeś - obligatoryjnie tracisz na rok prawo jazdy. Wszystko zależy od konkretnego przypadku i decyzji lekarzy.

Czyli to co wszyscy tutaj piszemy, więc nie wiem o c🤬j Ci chodzi.
Zgłoś
WielkiSzuM 2012-09-26, 14:45 1
Hie hie

Cytat:

a ja mdleję podczas orgazmu.....?..teraz mam dylemat - bzykanie albo prawko ?

podpis użytkownika

*
Wchodzę na scenę, ring.
Rozdaję karty jak Don King

*
Zgłoś
kroolu87 2012-09-26, 15:49
Nie rozumiem krytyki tego przepisu - wszak omdlenie we własnym domu dużo bardziej zagraża bezpieczeństwu ruchu drogowego niż niewinne przejechanie na czerwonym świetle, bądź dwukrotne przekraczanie prędkości w mieście w celu poprawy poziomu adrenaliny.

Mdlejący w domach, w pracy, na chodnikach to najgorszy rodzaj piratów drogowych - blokują chodniki, podłogi, czasem przejścia dla pieszych (!) - ZERO LITOŚCI DLA NICH!!!
Zgłoś
Krzysztof_Jarzyna 2012-09-26, 16:15
Dz.U.2011.88.503
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ZDROWIA
z dnia 15 kwietnia 2011 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie badań lekarskich kierowców i osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami

Polecam się zapoznać.

podpis użytkownika

Wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer? Ja!...Beheierdung das Oder die Flippenwald gersput!
Zgłoś
Konto usunięte 2012-09-26, 16:16
i stracimy prawko po omdleniu spowodowanym jednorazowym przepiciem , brakiem snu , bądź zbyt małej ilości jedzenia ... takie coś się zdarza ... czasami nie mamy czasu pospać , bądź zjeść i możemy zemdeć , bądź ktoś zapije , a jak wiadomo każdy po innej ilości alko może zemdleć ...
Zgłoś
Konto usunięte 2012-09-26, 16:24
Za dużo melasy się opił to zemdlał
Zgłoś
człowiek_zły 2012-09-26, 17:05
Czego to socjaliści nie wymyślą. Każdy może zemdleć. Każdemu zabrać prawo jazdy. Ulice zaorać. Tylko jak ludzie przstaną jeździć samochodami to z czego będą złodzieje ściągać podatki? Może wprowadzą opłatę za oddychanie.
Zgłoś
haqer 2012-09-26, 17:16
Mój szwagier - identyczna sytuacja . Zemdlał jakoś w grudniu w pracy ( oczywiście nie prowadził samochodu ). Wstrzymano mu prawo jazdy którego do tej pory nie odzyskał, chociaż jest w pełni zdrowy i od tamtej pory nic mu nie jest. Jest przedstawicielem handlowym , ale na miejscu w salonie samochodowym, którego marki nie wymienię. Urlop L4 wj🤬i mu do marca przyszłego roku. Za każdą komisję lekarską która ma orzec czy mogą przywrócić mu prawo jazdy trzeba zapłacić około 300 zł (centrala w lublinie) . Jak by tego było mało, pozbawili go pracy i doprowadzili do skraju załamania nerwowego. Polska - Kraj debili i urzędasów.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie