Na początku pomyślałem ,,jakiś podstarawy, wkurzając dziadek, na dodatek ż🤬d". Po obejrzeniu filmiku, wstyd mi za to
.

Ta honda ma tylko ~110 Nm
HD z panheadem fabrycznie 90 Nm
@KarolFR niby dlaczego ścig ma mieć lepszą trakcje? Jeśli w chopperku powierzchnia robocza gumy jest większa, nacisk na oś większy i ma lepszą oponę to ma lepszą trakcję, rodzaj motocykla nie ma znaczenia.
Jakoś nikt szlifierką jeszcze nie pobił rekordu prędkości do jednego litra w motocyklu o aerodynamicznym kształcie. Pomyśleć, że rekord należy do motocykla który za 8 lat będzie obchodził setną rocznice produkcji
I jest z tej lepszej amerykańskiej stajni.
Ogólnie polecam film "prawdziwa historia", bo jest dobrze nakręcony widać pasję.
Ogólny rekord prędkości na motocyklu z tego co kojarzę to 585 km/h, ale to na przerobionym silniku z hayabusy pojemność mi nieznana silniku
Dziadzia ma fajnego ratbike'a i chętnie bym go przygarnął, widać że kiedyś był to rasowy chopper. Lubie ten styl, widać, że dziadek jeździ dla przyjemności nie dla lansu, a za czasów jego młodości sportowe moto nie miały homologacji, dlatego ludzie przerabiali cruisery na choppery, tuningowali silniki, odchudzali maszyny. Sama nazwa chopper to wskazuje.
HD z panheadem fabrycznie 90 Nm
@KarolFR niby dlaczego ścig ma mieć lepszą trakcje? Jeśli w chopperku powierzchnia robocza gumy jest większa, nacisk na oś większy i ma lepszą oponę to ma lepszą trakcję, rodzaj motocykla nie ma znaczenia.
Jakoś nikt szlifierką jeszcze nie pobił rekordu prędkości do jednego litra w motocyklu o aerodynamicznym kształcie. Pomyśleć, że rekord należy do motocykla który za 8 lat będzie obchodził setną rocznice produkcji

Ogólny rekord prędkości na motocyklu z tego co kojarzę to 585 km/h, ale to na przerobionym silniku z hayabusy pojemność mi nieznana silniku
Dziadzia ma fajnego ratbike'a i chętnie bym go przygarnął, widać że kiedyś był to rasowy chopper. Lubie ten styl, widać, że dziadek jeździ dla przyjemności nie dla lansu, a za czasów jego młodości sportowe moto nie miały homologacji, dlatego ludzie przerabiali cruisery na choppery, tuningowali silniki, odchudzali maszyny. Sama nazwa chopper to wskazuje.
podpis użytkownika
news.asiantown.net/r/20999/mexican-drugcartel-post-chainsaw-execution-...

@UP
Ogladalem film o tej bestii, zajebista sprawa, rowniez polecam!
Ciakawa historia starszego pana, ktory do skutku wierzyl w swa maszyne!
@BTW, taki czoperek lepiej sie zbierze , przecinaka na pelnej p🤬dzie wywaliloby na plecy gdyz jest lzejszy.
Ogladalem film o tej bestii, zajebista sprawa, rowniez polecam!

@BTW, taki czoperek lepiej sie zbierze , przecinaka na pelnej p🤬dzie wywaliloby na plecy gdyz jest lzejszy.

@seba1415
No ok ale pisalem ze niebardzo sie na tym znam. Tylko powiedz mi jak mierzysz Nm? Prosto z wału?
Cytat:
specx, skończ chłopie pieprzyć farmazony. Co mają przełożenia do momentu obrotowego? McMenel napisał o momencie obrotowym, więc nijak to się ma do twoich przełożeń, więc NIE to nie jest tak jak pisałeś kwestia skrzyni i przełożeń.
No ok ale pisalem ze niebardzo sie na tym znam. Tylko powiedz mi jak mierzysz Nm? Prosto z wału?

No i dziadek ma prawdziwy motocykl, a nie j🤬ą szlifierkę. Zgrzewka dla dziadka!
Ain't diplomatic - you're so pathetic
And I piss on your church!
I'm the heretic
I ain't no preacher - no fuckin' teacher
The leech that sucks your life
podpis użytkownika
I'm the hereticAin't diplomatic - you're so pathetic
And I piss on your church!
I'm the heretic
I ain't no preacher - no fuckin' teacher
The leech that sucks your life

2 razy mi się zdawało, że gościu wracając macha ;> 2 razy dałem się nabrać...
@specx Producenci samochodów i motocykli podają moc silnika prosto z wału. Dlatego później an hamowni niektórzy są wielce zdziwieni wynikiem. Np. czego byłem świadkiem Junak fabrycznie na wale ma 17 KM, mierzony był Junak z rozwierconym silnikiem, lepszymi gaźnikami, ogólnie pełna profeska szedł dużo lepiej od fabrycznego ile mocy na kole? 12 KM, tyle się traci na przeniesieniu napędu na koło.
Seby nie słuchaj, bo p🤬li właśnie po to się stosuje przekładnie by zmieniać stosunek momentu i prędkości obrotowej na kole, bo się liczy ile ma się na kole, a nie ile silnik daje na wale.
Polecam podszkolić się w fizyce na poziomie szkoły średniej (jak nie gimnazjum) automatykaonline.pl/poradnik/artykuly.php?id=37
Seby nie słuchaj, bo p🤬li właśnie po to się stosuje przekładnie by zmieniać stosunek momentu i prędkości obrotowej na kole, bo się liczy ile ma się na kole, a nie ile silnik daje na wale.
Polecam podszkolić się w fizyce na poziomie szkoły średniej (jak nie gimnazjum) automatykaonline.pl/poradnik/artykuly.php?id=37
podpis użytkownika
news.asiantown.net/r/20999/mexican-drugcartel-post-chainsaw-execution-...
"Za psem bys takiego nie rzucił" - ktoś mi k🤬a wyjaśni o c🤬j chodzi z tym tytułem?
po tagach nie znalazłem:P
po tagach nie znalazłem:P

szwagier9 napisał/a:
@Krak
Wytłumacz nam co ma znaczyć ten tytuł.
Niemłode powiedzenie, oznaczające coś "nic wartego".
Nie nadające się nawet do rzucenia psu (dla sadystów w psa).
Najczęściej używane w stosunku do "koleżanek".
"Tej to bym nawet za psem nie rzucił"