Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 13 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
intermag 2024-10-18, 5:27 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Ziebaj 2024-10-18, 7:33 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
baronturbina 2024-10-18, 8:51 4
Zgłoś
Marcmich 2024-10-18, 10:40
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-10-18, 12:40 3
Zgłoś
Mors_Nigra 2024-10-18, 14:19 1
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-10-18, 14:34 3
Zgłoś
Mors_Nigra 2024-10-18, 14:39
TwójCzarnyPan napisał/a:

W tych podległych Moskwie cerkwiach prowadzono prorosyjską agitację. Jakby w którymś polskim kościele wychwalano Putina, to też byś powiedział, że "takich rzeczy się nie rusza"?
A właściwie, lepszym porównaniem byłoby wychwalanie Hitlera i Trzeciej Rzeszy w jakichś polskich kościołach na początku września 1939. Byłoby w porządku?

A czy ja pisałem, że było by w porządku, czy ja pisałem o czymś z goła innym?
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-10-18, 14:45 3
Mors_Nigra napisał/a:

A czy ja pisałem, że to było by w porządku, czy ja pisałem o czymś z goła innym?

No i właśnie dlatego zdelegalizowano ten promoskiewski kościół. To źle? Możesz nie lubić Ukraińców, a nawet kochać Putina, ale powinieneś rozumieć, że państwo prowadzące wojnę nie może tolerować jawnego wroga na swoim terytorium.
Zgłoś
Mors_Nigra 2024-10-18, 14:57 1
TwójCzarnyPan napisał/a:

No i właśnie dlatego zdelegalizowano ten promoskiewski kościół. To źle? Możesz nie lubić Ukraińców, a nawet kochać Putina, ale powinieneś rozumieć, że państwo prowadzące wojnę nie może tolerować jawnego wroga na swoim terytorium.

A efekt zdelegalizowania tego kościoła będzie jaki??? Bardzo nie chcesz zrozumieć tego co napisałem, albo nie potrafisz. Efekt zdelegalizowania tego kościoła będzie kilkukrotnie gorszy niż pozwalanie na to, by sobie dalej działał. Radykalizacja będzie natychmiastowa i pełna, bez żadnej możliwości ujścia emocji. I tu wracamy do mojego pierwszego komentarza na ten temat.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-10-18, 15:28 2
Mors_Nigra napisał/a:

A efekt zdelegalizowania tego kościoła będzie jaki??? Bardzo nie chcesz zrozumieć tego co napisałem, albo nie potrafisz. Efekt zdelegalizowania tego kościoła będzie kilkukrotnie gorszy niż pozwalanie na to, by sobie dalej działał. Radykalizacja będzie natychmiastowa i pełna, bez żadnej możliwości ujścia emocji. I tu wracamy do mojego pierwszego komentarza na ten temat.

Będzie żaden, bo już mało kto do niego należy. To zawsze był mniejszościowy kościół, chyba jeszcze przed zajęciem Krymu przez Rosję należała do niego 1/4 prawosławnych Ukraińców, ale od tamtej pory sporo przeszło do tego ukraińskiego, wielu duchownych też. Zostali sami twardziele, może parę procent ogółu. Ale ruska propaganda głośno wyje o prześladowaniach chrześcijan przez kijowskich nazistów, jakby tam innych kościołów nie było.
Zgłoś
Mors_Nigra 2024-10-18, 17:31
Zgłoś
majeńka 2024-10-18, 20:40 5

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
Sidyk 2024-10-18, 21:11 1
Miłuj bliźniego swego. Religia to największe gowno ha tfu
Zgłoś
konto usunięte 2024-10-19, 4:35 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem