Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 9:14
Zabawa w życie
konto usunięte • 2013-01-09, 21:03
Tak jak w temacie.
Można porozkminiać ich rozmowę i przerzucić na nasze idee

W brzuchu ciężarnej kobiety były blizniaki. Pierwszy
zapytał się drugiego:
- Wierzysz w życie po porodzie?
- Jasne. Cos musi tam być. Mnie się wydaje, że my
własnie po to tu jestesmy, żeby się przygotować na to
co będzie potem.
- Głupoty. Żadnego życia po porodzie nie ma. Jak by
miało wygladać?
- No nie wiem, ale będzie więcej swiatła. Może
będziemy biegać, a jesć buzią….
- No to przecież nie ma sensu! Biegać się nie da! A
kto widział żeby jesć ustami! Przecież żywi nas
pępowina.
- No ja nie wiem, ale zobaczymy mamę a ona się będzie
o nas troszczyć.
- Mama? Ty wierzysz w mamę? Kto to według Ciebie w
ogóle jest?
- No przecież jest wszędzie wokół nas… Dzięki niej
żyjemy. Bez niej by nas nie było.
- Nie wierzę! Żadnej mamy jeszcze nie widziałem czyli
jej nie ma…
- No jak to? Przecież jak jestesmy cicho, możesz
posłuchać jak spiewa, albo poczuć jak głaszcze nasz
swiat. Wiesz, ja myslę, że prawdziwe życie zaczyna się
pózniej.”
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-10, 15:24
Hmm skoro Tobie podśpiewuje "Bóg" i głaszcze Cie to pora się wypisać z parafii.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-10, 15:25
Zapomniał o ostatnim wersie - ja tam wierzę w mamę i mam dowód na istnienie czegos poza brzuchem - wczoraj jak spałeś zaglądał tu stwórca.
Zgłoś
stagger_lee 2013-01-10, 15:29 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-10, 15:45 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-10, 15:51
Powiem tak: Bóg istnieje!!!
Ale tylko w waszych umysłach....
Został mi i wam siłą wtłoczony za dzieciństwa, ja naszczęście pozbyłem się tego raka
Zgłoś
kolumbiako 2013-01-10, 16:15
srają muchy będzie wiosna
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-10, 16:56 1
Arthamel napisał/a:

Kiedyś wielkie umysły uważały, że fizycznie nie jest możliwe aby jakakolwiek maszyna stworzona przez człowieka wzbiła się w powietrze. Nie próbuję ujmować nic panu Hawkingowi, ale uważam, że za 50-100 lat ludzie będą z takich wypowiedzi mieli niezłą polewkę.

Nie masz racji. A to z powodu trywialnego: trudno wyjść człowiekowi poza zmysły, czy inaczej, jakby powiedział to Heraklit z Efezu - "oczy i uszy są złymi świadkami dla kogoś, kto ma naturę barbarzyńcy".
Przykładowo:

Współczesna matematyka poucza nas, że jest ponad 10 wymiarów w przestrzeni. My jesteśmy w stanie doświadczyć jedynie trzech (!). Jak wobec tego badać przyrodę? Człowiek to bardzo prymitywne zwierze w swojej istocie, w porównaniu ze wszystkimi subtelnościami i zawiłościami rządzącymi ogółem zjawisk natury.
Zgłoś
slig01 2013-01-10, 16:58 1
@dionizodoros
Nie to żeby mnie coś obchodził morał tej historii, ale Twoja niezwykle mądra epistoła jest o dupę rozbić, ponieważ dzieci w okresie płodowym całkiem dobrze słyszą. Poczytaj sobie jakąś embriologię zanim zaczniesz swoje mądrości okraszać wyjętymi z dupy faktami.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-10, 17:02 1
@jacekmatys
Twój przykład z zeusem, tak samo jak i samą opowiastkę z głównego posta, można przenieść w nasze realia. My dziś też nie dysponujemy odpowiednią wiedzą aby w 100% udowodnić istnienie boga (tak małą literą, bo nie jestem pewien czy jest i do tego nie mam podstaw aby sądzić że jest i pisać z dużej litery), a co za tym idzie, nie jesteśmy również w stanie zaprzeczyć jego obecności. Wszystko opiera się o wiarę i może za tysiąc lat ktoś będzie się z nas śmiał, że wierzyliśmy w boga. To samo dotyczy pogan i ich wiary w światowida.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-10, 17:03
@ up

Oczywiście, że słyszą. Pływają sobie jednak w wodach płodowych, przez co nie słyszą.

Mimo wszystko, nie było moją intencją zbadanie, czy historia tego materiału ma w sobie coś z prawdy...
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-10, 17:20
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-10, 17:23 1
niewiem o co chodzi
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-10, 17:25
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-10, 17:29
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-10, 17:52 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem