AT-4 – szwedzki granatnik przeciwpancerny skonstruowany i produkowany w zakładach Förenade fabriksverken (FFV) (obecnie część koncernu Saab Bofors Dynamics).
Dane taktyczno-techniczne
Kaliber: 84 mm
Masa: 6,7 kg
Masa pocisku: 1,8 kg
Długość: 1020 mm
Prędkość początkowa pocisku: 290 m/s
Donośność: 300 m
Przebijalność: 400 mm
Tyle teorii,czas na praktykę...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Juz wiem dlaczego Saab nie produkuje samochodów..
a ludzie dalej szukają 'rozwiązania kwestii imigrantów'....
konto usunięte
2015-08-28, 1:39
Pozdrawiam wszystkich czolgistow
@karinawaw
Nie ładnie chować pod łóżkiem nielegalnych imigrantów z afryki.
konto usunięte
2015-08-28, 15:26
Bazooka broń która czeka na użycie, w wojnie światowej.
BadCompany 2
Broń przeciwczołgowa z 400mm penetracji - a oni używają tego na lekkim APC który zbudowany jest z wyrobu kartono-podobnego i myślą, że są zajebiści. No normalnie
konto usunięte
2015-08-28, 16:30
nie wiem czy 400mm penetracji wystarczyłby na czołgi obecnej generacji może gdzieś tam z tyłu jak przyp🤬zieli ale od frontu to raczej nie przebijalne już nawet Twardy zmodernizowany t72 ma z przodu więcej pancerza jest skontowany i różne rodzaje tego pacerza.
Jak każda kompania będzie uzbrojona w parę takich to może na bwp czy coś podobnego by stykło ale raczej na czołgi dalej zostaje zrywanie gąsienic i minowanie. Poza tym ostatnio był temat na sadolu gdzie RPG z jakimś nowszym pociskiem przebił od boku abramsa to ja nie wiem czy opłaca się robić takie AT-4.
Już nie wspomnę o rakietach wartych 2-4miliony złotych które są zdalnie kontrolowane i przebijają pancerze wszystkich czołgów i wozów wsparcia wartych na ogół dziesiątki-setki milionów.
@Maupajoke - a od kiedy atakuje się czołg od frontu z broni przeciwpancernej ?