Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:15
Zabezpiecz się
konto usunięte • 2013-08-06, 6:17
całkiem wymowna reklama od durexu Czy jest ktoś na sali aby potwierdził prawdziwość tych obrazów?

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-08-06, 16:37 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-06, 16:57 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-06, 16:57
Zgłoś
ellsworth 2013-08-06, 17:26 5
Zgłoś
Cyklon Be 2013-08-06, 17:41
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-06, 20:02
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-06, 20:29 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-06, 22:30
@up Wiadomo, ze kazdy produkt produkowany na taka skale, ma w swoim interesie, zeby klientow bylo jak najwiecej, wiec posrednio by dzieci sie rodzily, jednak sposob w jaki pokazana jest tam rodzina jest co najmniej zenujacy.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-07, 1:46
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-07, 7:57 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-07, 14:16
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-07, 15:17
Używałem dużo ogólników, ponieważ to są luźne pomysły, latające gdzieś w mojej głowie, to wszystko by trzeba zlepić w jedną całość i połatać resztą rzeczy które są aktualnie niedomówieniami. Co do ingerencji państwa w przemysł hmmm.... nie jestem do końca zwolennikiem wrzucania wszystkiego do jednego wora, jestem jak najbardziej ZA ułatwianiem życia prywatnym przedsiębiorcom.... ponieważ akutalne firmy o ile nie są duże maja spory problem z utrzymaniem się... właśnie przez pijawkę typu ZUS, bardzo podoba mi się model amerykański czy japoński... gigantyczne firmy typu mitsubishi, czy McDonnell Douglas założone dosyć dawno i z tego co wiem to firmy prywatne nie państwowe, daj ludziom się rozwijać a wyjdzie z tego coś dobrego, gnojenie każdego pomysłu i zasłanianie się tym, że "nie ma pieniędzy" nigdy nie pomoże nam wyjść z tego bagna w którym aktualnie się znajdujemy. Ale jak widać komuś bardzo zależy na tym, aby naród był tanią siłą roboczą. No i edukacja owszem... powinna być prywatna, aktualny system w którym wrzuca się wszystkie dzieci do jednego grajdoła intelektualnego to jakieś nieporozumienie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-07, 15:43
szer.Lucjan napisał/a:

Co do ingerencji państwa w przemysł hmmm.... nie jestem do końca zwolennikiem wrzucania wszystkiego do jednego wora, jestem jak najbardziej ZA ułatwianiem życia prywatnym przedsiębiorcom.... ponieważ akutalne firmy o ile nie są duże maja spory problem z utrzymaniem się... właśnie przez pijawkę typu ZUS,

Wlasnie, problemem firm nie jest brak dofinansowania, problemem firm sa po prostu twory jak zusy pity city dochodowe itd. Najlepsza pomoca panstwa dla Firm, przemyslu, przedsiebiorcow i dla zwyklych pracownikow, jest po prostu zostawienie ich w spokoju i zajecie sie tym czym ma sie zajmowac, czyli ich bezpieczenstwem. Jak dla mnie Wojsko i administracja w postaci autostrad, i minimalnej grupy urzedniczej (wylacznie do sciagania podatkow) no i Sádownictwo to jedyne rzeczy za ktore powinno byc panstwo odpowiedzialne. Drogami miejskimi, policja i pogotowiem ratunkowym(nie szpitalami, tylko pogotowiem, ktore udzielalo by pierwszej pomocy i odwozilo do szpitala) i straza pozarna powinno zajmowac sie miasto.
szer.Lucjan napisał/a:

Ale jak widać komuś bardzo zależy na tym, aby naród był tanią siłą roboczą. No

Rosjanom zalezy, aby bufor miedzy nimi a europa byl slaby, z kolei niemca to lata, bo ich obecni rzadzacy znaja sie na polityce i dyplomacji nie bardziej niz przecietny uzytkownik kwejka. A o okroglym stole sam pisales, wiec mozesz juz zaleznosc wydedukowac. Tak samo Polska strzela sobie w stope krytykujac Lukaszenke (Co mnie obchodzi demokracja na Bialorsi? Maja nas dobrze oddzielac od rosji, tylko to sie liczy dla Polski)
Po sprostowaniu z twojego drugiego posta mozna coraz bardziej zauwazyc, ze nasze poglady sie w duzej mierze pokrywaja, a opiekowanie sie dziadkami, o co wywolala sie dyskusja nie jest w ogole wazne, jesli porownac to z gospodarka kraju i wolnoscia obywateli, jednak dalej nie wyjasniles kwestii podatkow o co cie prosilem, a co jest jedna z wazniejszych rzeczy.
Pozdrawiam
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-07, 16:20
Podatki należy obniżyć... najlepiej w ogóle zlikwidować wszystkie które są aktualnie i stworzyć na miejsce tych kilkunastu różnych... kilka mniejszych. Ludzie w końcu zaczną zarabiać kasę której aktualnie nie posiadają, zniknąłby podatek od służby zdrowia który moim zdaniem już jest idiotyczny, zniknąłby ZUS. Nie mam natomiast pojęcia jak zachowałaby się nasza gospodarka, musiałbym mieć jakąś symulację tego wszystkiego, pytanie zostaje co zrobić z podatkami takimi jak np. VAT... drastycznie obniżyć czy w ogóle zlikwidować? Podatków mamy aktualnie tyle... że trudno je wszystkie zliczyć, likwidacja chociażby połowy z nich to już byłby krok w stronę lepszego życia.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-07, 17:06
Cytat:

Podatki należy obniżyć... najlepiej w ogóle zlikwidować wszystkie które są aktualnie i stworzyć na miejsce tych kilkunastu różnych... kilka mniejszych. Ludzie w końcu zaczną zarabiać kasę której aktualnie nie posiadają, zniknąłby podatek od służby zdrowia który moim zdaniem już jest idiotyczny, zniknąłby ZUS. Nie mam natomiast pojęcia jak zachowałaby się nasza gospodarka, musiałbym mieć jakąś symulację tego wszystkiego, pytanie zostaje co zrobić z podatkami takimi jak np. VAT... drastycznie obniżyć czy w ogóle zlikwidować? Podatków mamy aktualnie tyle... że trudno je wszystkie zliczyć, likwidacja chociażby połowy z nich to już byłby krok w stronę lepszego życia.

Jak dla mnie trzeba by system podatkowy skonstruowac od nowa, wg. mnie powinno to wygladac mniej wiecej tak:
Podatki Panstwowe:
Podatek na Wojsko (mysle, ze to miesciloby sie w okolicach 100zl miesiecznie nawet moze mniej)
Podatek Administracyjny (nie mam pojecia ile, pewnie ze 20zl na minimalna biurokracje, i pare waznych strategicznie autostrad)
Podatek pieciu zloty. (byloby to doslownie piec zloty od kazdego mieszkanca, na utrzymanie dyplomatow, krola/prezydenta, ministrow itp. W koncu wiocha by byla jakby dyplomata pojechal do Putina w rozpadajacym sie golfem. Pozostale przeznaczenia tego podatku to np. siedziba senatu itp. (Senator to funkcja, ze tak powiem charytatywna, w ktorej najlepsze umysly w kraju mialyby mozliwosc proponowania krolowi nowych ustaw, i dyskusji w jednym miejscu o sytuacji politycznej)).
Wysokosc poszczegolnych proponowalaby nowa izba w miejsce sejmu, czyli raz na 2/3 lata zbierajacy sie wyslani po 5 osob z kazdego wojewodztwa poslowie, ale ostateczna decyzja nalezalaby do krola/prezydenta (Nie moze byc tak, ze np. w czasie wyscigu zbrojen czy wojny, sejm proponuje sobie 10zlotowy podatek na wojsko )
Podatki Miejskie/Wiejskie
Wysokosc zalezalaby oczywiscie od wielkosci miasta i jakosci uslug wiec nie moge podac nawet przyblizonej kwoty tylko rodzaje:
Podatek na Pogotowie Ratunkowe
Podatek na Straz Pozarna,
Podatek Policyjny
Podatek Drogowy (chyba, ze ktos zaklada wariant prywatnych drog w miastach...)
Podatek jednej zlotowki - na jakies wieksze inwestycje czy co tam sobie burmistrzowie wymysla

Lacznie nie byloby to raczej wiecej jak 250/ 300zloty, reszte kazdy by ogarnial sam, i znajac zycie lepiej na tym wyszedl.

Co do Vatu i dochodowego, Nie ogarniam jak mozna opodatkowac np. chleb, to tak jakbys opodatkowal zycie, a to jest niezgodne z konstytucja, wiec Vat juz w zalozeniu odpada, i proponowalbym go calkowicie zlikwidowac, niezaleznie od tego czy chodzi o chleb czy telewizor.
Dochodwy tez zlikwidowac, ekonomisci juz wystarczajaco duzo dowodow pokazywali na to ze, dochodowy, doprowadza do zubozenia najnizszych klas, i zmusza biznesmenow do ograniczenia miejsc pracy, do tego hamuje gospodarke i przyczynia sie do tak zwanej "pracy na czarno", przeroznych szarych stref itd.
Pozdrawiam
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem