Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Na całym świecie znajdujemy zagadkowe budowle wzniesione przed tysiącami lat. Przykładem takiej intrygującej konstrukcji jest kompleks Tiermes, znajdujący się na terenach współczesnej Hiszpanii. Poziom zaawansowania struktur z Tiermes wskazuje, że budowniczy musieli stanowić bardzo rozwiniętą kulturę. Wg miejscowej ludności historia budowli związana jest z rasą tajemniczych istot, które miały tu niegdyś przebywać.

Zgłoś
lucilla 2017-08-02, 15:03 1
Na bank kosmici.
Zgłoś
k................x 2017-08-02, 20:16 1
@up
Ciekawe czemu postanowili stąd sp🤬alać.
Zgłoś
Hrabona 2017-08-03, 9:01 2
@up
Bo skapneli się, że ziemia jest plaska.
Aha, i nie chcieli szczepionek dla swoich dzieci

podpis użytkownika

nap🤬lac tepe h🤬je!!!
Zgłoś
Noside 2017-08-04, 17:06 2
Dwunastolatek w minecrafcie dop🤬la ręcznie odwzorowanie Minas Tirith, a banda idiotów spuszcza się, że Stonehenge i inne takie to robota kosmitów. Może jakby tak nie siedzieć z p🤬dą w komputerach i nie użalać się nad swoim losem tylko cały swój czas spędzać na tworzenie konstrukcji, to metodą prób i błędów w końcu byście cokolwiek zbudowali, tak jak ten goły białas, co kręci filmiki w dżungli.

podpis użytkownika

Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.
Aktualnie czekam na zatwierdzenie z Miniprawd i dalsze instrukcje od Wielkiego Brata.
Zgłoś
qwerty1234567890 2017-08-04, 23:10 1
Tylko, że dwunastolatek często w zespole, nawala odwzorowanie czegoś tam myszką. Wykopanie, ustawienie trwa sekundy, a obróbka na stole rzemieślniczym, jeszcze szybciej. Fakt, faktem trzeba mieć olej w deklu bo proste to nie jest. Myślę, że problemem dla współczesnych jest ówczesna obróbka. To nie jest dłubanie patykiem w piasku tylko logiczne dla nich cięcia w pigułę głębokie i przemyślane, które czemuś służyły, a w innych miejscach precyzyjna robota wyliczona do centymetra na blokach skalnych wielkości mojego pokoju lub domu i na przestrzeni czasem nawet połowy miasta.
Co do gościa z buszu to na początku myślałem, o k🤬a przec🤬j, ale po namyśle stwierdziłem, że nic odkrywczego nie robi i większość ludzi potrafiła by podobnie. Gościu ma wiedzę, którą nabywał może w trakcie nauki (marketing, zarządzanie, itp. się nie liczy) a jak nie, to ma dostęp do sieci, gdzie może szukać rozwiązań i inspiracji. Jest też pytanie jakim sposobem w pigułę czasu temu istniały mega cywilizacje rozwinięte w mechanice, matematyce, astronomii, medycynie itp. a do dziś są tacy co wp🤬lają korniki z drzew i dostają bęcki po łbie jakimiś patykami od szamana, który leczy ich z bólu głowy.
Powiem Ci, że sam chętnie zajął bym się konstrukcjami. Ślinię się jak widzę mechanizmy z lego mindstorms, ale mnie na to nie stać, oczywiście można się pierniczyć z patykami, ale mija się to z celem. Przykład: chcę zrobić koło zębate, ale nie mam na to całego życia, a mam z narzędzi tylko brzeszczot bo nie stać mnie na piłę taśmową, wyrzynarka odpada z wiadomych powodów. Mnie to wali bo takie koło wrzucę na cnc i za 10min mam gotowy detal, jednak w takiej sytuacji jest wielu; z tym, że może nie mają dostępu do cnc. Gwoździem i patykiem nie wiele zdziałają. O ja p🤬lę, się rozpisałem...
Zgłoś