Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:55
Zagadka
konto usunięte • 2014-07-27, 17:08
Trzy dni temu doszło to katastrofy algierskiego samolotu lecącego z miejscowości Wagadugu (Afryka) do Algieru (Afryka). Nikt nie przeżył. Na pokładzie było 118 pasażerów. W jakim kraju ogłoszono żałobę narodową?

ukryta treść
We Francji. Połowa pasażerów miała obywatelstwo francuskie i nie była to żadna wycieczka.
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-27, 17:21
Wina De Gaulle'a. Dał wszystkim koloniom obywatelstwo.
Zgłoś
crystaldragon 2014-07-28, 0:24 11
Francja upadnie już za kilka dekad, gospodarczo przez socjalistów i społecznie przez multi-kulti.
O ile gospodarkę łatwo odbudować (dekada neoliberalizmu i wzrost pkb 15% w skali roku), to utraconej narodowości na rzecz syndromu post-kolonialnego już nie.
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-28, 0:51
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-28, 1:17
W sumie po co ta żałoba? Ja bym tam fieste zrobił
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-28, 1:19 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
natking 2014-07-28, 1:19 5
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-28, 1:34 1
Zgłoś
natking 2014-07-28, 1:40
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-28, 1:57 2
Nihilista napisał/a:

15% to co najwyżej Alpaga miała.
Bawią mnie takie bzdury powielane w nieskończoność, ale co do multi-kulti i Francji ciężko się nie zgodzić.

Hej. Tu akurat nasz przedmówca ma rację. Rzeczywiście, przy maksymalnym wyzysku pracownika i całkowitym ignorowaniu jego praw 15% w krótkim okresie czasu jest jak najbardziej osiągalne. To jest odwieczne kolej rzeczy - wystarczy choćby spojrzeć na cywilizowane kraje tuż po wojnie czy po bardzo silnej zapaści. W tym okresie rzeczywiście ulegają (z własnej i nieprzymuszonej woli ludzi) ograniczeniu wszelkiego rodzaju świadczenia socjalne, wydłużony zostaje czas pracy, obniżone zostaje wynagrodzenie et cetera. Nie zmienia to faktu, że nie jest to jednak stanem naturalnym i że gdy tylko zostanie przywrócony jako taki poziom ludzie zaczynają z powrotem dążyć do państwa i społeczeństwa gwarantującego zabezpieczenia socjalne i poszanowanie praw i jest to jak najbardziej zrozumiałe.

Błędem jednak jest nazywanie danego porządku liberalizmem, neoliberalizmem czy czymkolwiek innym. Całkowicie wolny i niekontroloany rynek nie jest do tego potrzebny, bardziej chodzi o podejście państwa do praw jak i postawę samego pracownika.
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-28, 4:29 1
Zgłoś
natking 2014-07-28, 4:39 1
Już się nie spinam. Anus mi prawie wypadł przy tym
Niczego się nie wstydzę, po prostu mylę tropy, taki ninja internetowy Nigdy nie byłem w Tczewie, nawet nie wiem, gdzie to jest. Pewnie coś jak Radom albo Kielce. Strzeż mnie Boże. Natomiast byłem prawie we wszystkich krajach zachodniej Europy i z bólem serca każdemu zazdroszczę.
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-28, 4:45
Tczew to bardzo ciekawe miejsce, a nie kłam, że nie byłeś, bo to ważny węzeł kolejowy Może samego miasta nie zwiedziłeś, ale jadąc pociągiem choćby do Trójmiasta, mogłeś się przecież znaleźć w jego granicach
Wolę Polskę i nasze problemy, tu nie mam wątpliwości, że jestem u siebie. Pozdro, bo spijam te piwka, a do roboty trzeba wstać..
Zgłoś
utherr 2014-07-28, 5:40
Poprawiłem błąd w tekście:

Trzy dni temu doszło to katastrofy algierskiego samolotu lecącego z miejscowości Wagadugu (Afryka) do Algieru (Afryka). Nikt nie przeżył. Na pokładzie było 118 pasażerów. W jakim kraju ogłoszono żałobę narodową?

[spoiler]żaden[/spoiler]
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-28, 10:14
Myślałem, że odpowiedzią będzie: "W ŻADNYM"
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem