Trzy dni temu doszło to katastrofy algierskiego samolotu lecącego z miejscowości Wagadugu (Afryka) do Algieru (Afryka). Nikt nie przeżył. Na pokładzie było 118 pasażerów. W jakim kraju ogłoszono żałobę narodową?
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:55
Francja upadnie już za kilka dekad, gospodarczo przez socjalistów i społecznie przez multi-kulti.
O ile gospodarkę łatwo odbudować (dekada neoliberalizmu i wzrost pkb 15% w skali roku), to utraconej narodowości na rzecz syndromu post-kolonialnego już nie.
O ile gospodarkę łatwo odbudować (dekada neoliberalizmu i wzrost pkb 15% w skali roku), to utraconej narodowości na rzecz syndromu post-kolonialnego już nie.
Nihilista napisał/a:
15% to co najwyżej Alpaga miała.
Bawią mnie takie bzdury powielane w nieskończoność, ale co do multi-kulti i Francji ciężko się nie zgodzić.
Hej. Tu akurat nasz przedmówca ma rację. Rzeczywiście, przy maksymalnym wyzysku pracownika i całkowitym ignorowaniu jego praw 15% w krótkim okresie czasu jest jak najbardziej osiągalne. To jest odwieczne kolej rzeczy - wystarczy choćby spojrzeć na cywilizowane kraje tuż po wojnie czy po bardzo silnej zapaści. W tym okresie rzeczywiście ulegają (z własnej i nieprzymuszonej woli ludzi) ograniczeniu wszelkiego rodzaju świadczenia socjalne, wydłużony zostaje czas pracy, obniżone zostaje wynagrodzenie et cetera. Nie zmienia to faktu, że nie jest to jednak stanem naturalnym i że gdy tylko zostanie przywrócony jako taki poziom ludzie zaczynają z powrotem dążyć do państwa i społeczeństwa gwarantującego zabezpieczenia socjalne i poszanowanie praw i jest to jak najbardziej zrozumiałe.
Błędem jednak jest nazywanie danego porządku liberalizmem, neoliberalizmem czy czymkolwiek innym. Całkowicie wolny i niekontroloany rynek nie jest do tego potrzebny, bardziej chodzi o podejście państwa do praw jak i postawę samego pracownika.
Już się nie spinam. Anus mi prawie wypadł przy tym
Niczego się nie wstydzę, po prostu mylę tropy, taki ninja internetowy
Nigdy nie byłem w Tczewie, nawet nie wiem, gdzie to jest. Pewnie coś jak Radom albo Kielce. Strzeż mnie Boże. Natomiast byłem prawie we wszystkich krajach zachodniej Europy i z bólem serca każdemu zazdroszczę.
Niczego się nie wstydzę, po prostu mylę tropy, taki ninja internetowy
Tczew to bardzo ciekawe miejsce, a nie kłam, że nie byłeś, bo to ważny węzeł kolejowy
Może samego miasta nie zwiedziłeś, ale jadąc pociągiem choćby do Trójmiasta, mogłeś się przecież znaleźć w jego granicach
Wolę Polskę i nasze problemy, tu nie mam wątpliwości, że jestem u siebie. Pozdro, bo spijam te piwka, a do roboty trzeba wstać..
Wolę Polskę i nasze problemy, tu nie mam wątpliwości, że jestem u siebie. Pozdro, bo spijam te piwka, a do roboty trzeba wstać..
Poprawiłem błąd w tekście:
Trzy dni temu doszło to katastrofy algierskiego samolotu lecącego z miejscowości Wagadugu (Afryka) do Algieru (Afryka). Nikt nie przeżył. Na pokładzie było 118 pasażerów. W jakim kraju ogłoszono żałobę narodową?
[spoiler]żaden[/spoiler]
[spoiler]żaden[/spoiler]
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie