Darki72 napisał/a:
up up A Wy idioci dajecie sie nabrac na hejta
![]()
chyba ktoś tu nie wie co to jest hejt i do tego nie rozumie tematu
podpis użytkownika
wit wit witaj
@samsung, bezjutra, bo kiedyś ćwiartka to była ćwiartka. Ale niedawno ktoś sobie wymyślił zmniejszenie pojemności do 200 ml a 'ćwiartka' została z nazwy.
Dla niektórych ćwiartka to 1/4 dla mnie to 200cm^3, ale zawiodłem się, że ludzie tego nie rozumieją ^^ Jeszcze piszą mi tu, że liczyć nie potrafię

Wystarczyło napisać "ćwiartek" zamiast ćwiartek.
C🤬ja, i tak nie zrozumieją
C🤬ja, i tak nie zrozumieją
podpis użytkownika
Wszyscy czerpiemy swoistą przyjemność z cudzego nieszczęścia, z cudzej rozpaczy. To sadyzm, gdy wczuwamy się w rolę oprawców. I masochizm, gdy identyfikujemy się z ofiarami.

benykuleczka84 napisał/a:
@samsung, bezjutra, bo kiedyś ćwiartka to była ćwiartka. Ale niedawno ktoś sobie wymyślił zmniejszenie pojemności do 200 ml a 'ćwiartka' została z nazwy.
Kiedyś były ćwiartki 250ml po wejściu do unii w Polsce trzeba było wprowadzić prawo unijne. Teraz są tak zwane unijki

Na całym świecie zadano ludziom pytanie, ile to jest 1000 gramów.
Na całym świecie odpowiedzieli, że kilogram.
W Polsce i w Rosji, że litr.
P🤬lony fryc mówi Polakowi, jakimi ma żarówkami świecić, ile mleka produkować, jaki stopień krzywizny mają mieć banany oraz jak spuszczać wodę w kiblu... Ale żeby p🤬lony fryc mówił Polakowi jak ma pić wódkę, to jest k🤬a przesada!
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Na całym świecie odpowiedzieli, że kilogram.
W Polsce i w Rosji, że litr.
paralyse napisał/a:
Kiedyś były ćwiartki 250ml po wejściu do unii w Polsce trzeba było wprowadzić prawo unijne. Teraz są tak zwane unijki
po 200ml
P🤬lony fryc mówi Polakowi, jakimi ma żarówkami świecić, ile mleka produkować, jaki stopień krzywizny mają mieć banany oraz jak spuszczać wodę w kiblu... Ale żeby p🤬lony fryc mówił Polakowi jak ma pić wódkę, to jest k🤬a przesada!
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih

Jak inni pisali - ćwiartki (250ml) zostaly zastąpione butelkami o pojemności 200ml ale i tak wszyscy mówią ćwiartka
Z kolei kiedyś mówiono na 750ml (zero-siedem) i nie było bólu dupska a teraz tak samo niepoprawnie mówi się na 700ml (trzy-czwarte)
Ogólnie weźcie sobie wszyscy napinacze maść na ból dupska i wmasujcie w głowę
@UP 1 litr wody w temperaturze 5c wazy 1000 gramów
aha wódka ma bardzo podobną wagę do wody (lżejsza)
edit
BongMan "nie napinaj się tak, bo ojca wysrasz" przetoczenie tego gówna z banami ślimakami żarówkami 100w i płynem do wędzenia kiełbas itp. już dawno jest nieaktualne a i tak Polacy uparcie przetaczają te argumenty z pewexu
Z kolei kiedyś mówiono na 750ml (zero-siedem) i nie było bólu dupska a teraz tak samo niepoprawnie mówi się na 700ml (trzy-czwarte)
Ogólnie weźcie sobie wszyscy napinacze maść na ból dupska i wmasujcie w głowę
@UP 1 litr wody w temperaturze 5c wazy 1000 gramów
aha wódka ma bardzo podobną wagę do wody (lżejsza)
edit
Cytat:
BongMan "nie napinaj się tak, bo ojca wysrasz" przetoczenie tego gówna z banami ślimakami żarówkami 100w i płynem do wędzenia kiełbas itp. już dawno jest nieaktualne a i tak Polacy uparcie przetaczają te argumenty z pewexu

Ćwiartka zawsze będzie miała o 50ml za mało do ćwiartki i tak zawsze nazywał ją ćwiartką