Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Zakażenie
soull • 2021-07-25, 9:01
Kolega ma firmę montująca windy. Na jednym z montaży jego pracownika coś ugryzło w palec a to jego efekt. Lekarze podejrzewają jakąś pluskwę ale pewności nie ma. Doszło do zakażenia. Bardzo prawdopodobna amputacja palca.

podpis użytkownika

Życie to nie bajka, nie pogłaszcze Cię po jajkach...
Zgłoś
Ragu 2021-07-26, 10:51
To w Polszy się stało? Wygląda na ukąszenie przez pajączka Brown recluse (pustelnika brunatnego) co ma jad lityczny i pięknie rozpuszcza tkankę identycznie jak na tych zdjeciach
Zgłoś
chumak 2021-07-26, 11:55
Jeśli pająk/ptasznik to ciekawe jaki gatunek, mam kilka sztuk i coś tam sobie ogarniam na YT w wolnym czasie i spodziewałbym się innych dolegliwości po ukąszeniu, tutaj obstawiałbym węża.
Zgłoś
soull 2021-07-26, 12:33
Ragu napisał/a:

To w Polszy się stało? Wygląda na ukąszenie przez pajączka Brown recluse (pustelnika brunatnego) co ma jad lityczny i pięknie rozpuszcza tkankę identycznie jak na tych zdjeciach

W Polszy, Polszy..

chumak napisał/a:

Jeśli pająk/ptasznik to ciekawe jaki gatunek, mam kilka sztuk i coś tam sobie ogarniam na YT w wolnym czasie i spodziewałbym się innych dolegliwości po ukąszeniu, tutaj obstawiałbym węża.

No węża by raczej zauważył..

podpis użytkownika

Zgłoś
Ragu 2021-07-26, 12:48
Ptaszniki te z popularnie hodowanych nie powodują aż takiego spustoszenia (nie mówię o atraxach czy czegoś z trap doorow które w pl są nielegalne) sam zajmowałem się kilkanaście lat pająkami i to nie wygląda na ptasiora działanie.
Zgłoś
Erich_Priebe 2021-07-26, 13:59
Autor napisał/a:

Lekrze podejrzewają....
Ale w przypadku wyszczepiania bydła mają 100% pewność, że preparaty są bezpieczne.
Powinno się tych konowałów zagonić do kopania rowów melioracyjnych.

O kolejny wielce oświecony karmiony p🤬leniem pedofila zięby i innych przydupasów kremla. Ile klas bęcwale skończyłeś? 2? Leć tam kupować witamkne C od typa co dzieci dotykał a teraz wielce pokrzywdzony przez system
Zgłoś
Dezeus 2021-07-26, 14:17
@soull poleć mu komorę hiperbaryczną to może jeszcze uratuje palca
Zgłoś
jazeck 2021-07-26, 15:38
Czekajcie swoją historię wrzucę ... podobna akcja....
Zgłoś
soull 2021-07-26, 17:55
jazeck napisał/a:

Czekajcie swoją historię wrzucę ... podobna akcja....

podpis użytkownika

Zgłoś
notak 2021-07-26, 18:52
Ragu napisał/a:

To w Polszy się stało?

jebnięty jesteś, tak pisze rodak o Polsce, bo gdyby tak kacap napisał to bym się nie zdziwił,
umyj onuce i przemyśl co napisałeś tępaku
Zgłoś
impah 2021-07-26, 22:14
Kopeć napisał/a:

pustelnik brunatny.

też bym obstawiał pająka
Zgłoś
Ragu 2021-07-27, 0:24
notak napisał/a:

To w Polszy się stało?
jebnięty jesteś, tak pisze rodak o Polsce, bo gdyby tak kacap napisał to bym się nie zdziwił,
umyj onuce i przemyśl co napisałeś tępaku

Widzę że kolega spięty jak baranie jaja i wyciąga najważniejsze z całego zdania. No ale tak to jest jak się nie ma nic do powiedzenia wartościowego w temacie.
Zgłoś
Liton 2021-07-28, 11:34
Ło k🤬a, eksperty Sadistic w akcji
Jednozębny pająk i wonsz (obaj ninja niewidoczni) up🤬lił gościa w rękę. Zarówno wąż jak i pająk zadają dwie rany (2 zęby jadowe, lub para szczękoczułek, k🤬a).

Gościa albo dźgnął jednorożec, albo wlazł w siedlisko syfu i uszkodził sobie w tym syfie skórę. Sami sobie odpowiedzcie co jest bardziej prawdopodobne.

Nekroza tkanek jako zaburzenia mikrokrążenia. Zagadka do ekspertów co to jest "mikrokrążenie" i czemu występiły zaburzenia w przepływie?
Zgłoś
ciepson 2021-07-29, 22:19
@up
Pojęcie "mikrokrążenie" jak sama nazwa wskazuje to takie krążenie w skali mikro, kapilary - płyny ustroju. A zaburzenia mogły nastąpić z powodu jadu nekrotycznego.

podpis użytkownika

"Prawda jest tylko jedna - konkretna"
Zgłoś
Fylkirk 2021-07-31, 14:19
Dokładnie tak samo wyglądał mój zgnilec jak mnie uj🤬 Tygżyk Paskowany, na pewno ukąszenie
Zgłoś
Konto usunięte 2021-08-01, 11:08
Autor napisał/a:

Lekrze podejrzewają....
Ale w przypadku wyszczepiania bydła mają 100% pewność, że preparaty są bezpieczne.
Powinno się tych konowałów zagonić do kopania rowów melioracyjnych.

Tak, nieuku, a TY będzie leczył ludzi. Jak ja uwielbiam takich przemądrzałych pajaców.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie