👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
5 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

W Łodzi kolesiowi który tak zakładał felge na tira wybuchła opona, nie muszę chyba nic dodawać, szkoda faceta.

Prosiłbym o opinię fachowca - jaki gaz wpuszczał między felgę a oponę? I jaka reakcja zaszła?
na filmie użyty jest acetylen z tlenem ale można każdego palnego gazu użyć od biedy nawet na plaka którego w Polsce używa się do wszystkiego (ja kumplowi samochód odpalałem na plaka).
Cytat:
Z tego co wiem to pompuje się koła Azotem, więc może... ?
Azot jest niepalnym gazem. Tak jak napisał ITI każdego palnego gazu można użyć. Przy małych warsztatach najczęściej jest to albo acetylen albo techniczny propan-butan.
Niestety tak napompowana opona trzyma ciśnienie tylko do momentu ostygnięcia gazów wewnątrz, więc do praktycznego zastosowania się to nie nadaje

Inferno88x
Niestety tak napompowana opona trzyma ciśnienie tylko do momentu ostygnięcia gazów wewnątrz, więc do praktycznego zastosowania się to nie nadaje
Ale oponę masz osadzoną na feldze. Pompujesz i wio!

Ale oponę masz osadzoną na feldze. Pompujesz i wio!

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie