ciekawe; stroboskop sprzężony z klatkażem kamery? ale jak? przy dziennym oświetleniu?
Niepotrzebnie komplikujesz. To jest proste.
ciekawe; stroboskop sprzężony z klatkażem kamery? ale jak? przy dziennym oświetleniu?
Raczej prędkość przepływu wody równa jest jest liczbie klatek/sek kamery.
Przepływ taki zachodzi przy odpowiednio małej prędkości przepływu. Graniczną prędkość przepływu, przy której ruch laminarny przechodzi w turbulentny można dla określonego płynu i warunków przepływu obliczyć na podstawie liczby Reynoldsa.

podpis użytkownika
Q L I M A Xpodpis użytkownika
Ja jestem patriotą! A ty kim jesteś?tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/sedzia-uczy-oskarzonego-czym-jest-patri...

Przepływ laminarny – przepływ uwarstwiony, w którym płyn przepływa w równoległych warstwach, bez zakłóceń między warstwami.
Przepływ taki zachodzi przy odpowiednio małej prędkości przepływu. Graniczną prędkość przepływu, przy której ruch laminarny przechodzi w turbulentny można dla określonego płynu i warunków przepływu obliczyć na podstawie liczby Reynoldsa.
![]()
Bzdura. Przepływy laminarne można zaobserwować tylko w warunkach laboratoryjnych np. w bardzo cienkich rurkach. Wypływ wody z kranu nigdy nie będzie przepływem laminarnym, tylko turbulentnym.
Bzdura. Przepływy laminarne można zaobserwować tylko w warunkach laboratoryjnych np. w bardzo cienkich rurkach. Wypływ wody z kranu nigdy nie będzie przepływem laminarnym, tylko turbulentnym.
Rosyjscy naukowcy odkryli, że gdyby całą wodę ze wszystkich oceanów, ze wszystkich mórz i ze wszystkich rzek na świecie wlać do rurki o średnicy 1 cm, to ta rurka byłaby tak długa, że ja p🤬lę...
podpis użytkownika
Q L I M A X

podpis użytkownika
Q L I M A X