Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:15
Żart Boga.
konto usunięte • 2014-04-07, 20:06
Bóg obserwuje sobie z nieba to, co dzieje się na ziemi, widzi jak chrześcijanie mordują innowierców i pyta się Piotra:
- Dlaczego oni mordują muzułmanów?
- Panie, przecież tak im nakazałeś w starym testamencie
- Ale przecież ja tylko żartowałem...
Oczy boga zwracają się ku jednemu z kościołów, gdzie widzi, jak ludzie klęczą i śpiewają pieśni wychwalające go.
- Piotrze, po co oni śpiewają na moją cześć?
- Myślą, że dzięki temu pójdą do nieba, Panie.
- Ale przecież ja tylko żartowałem...
Następnie bóg spogląda na Watykan, przygląda się opływającym w bogactwa księżom i pyta:
- Piotrze, co to za ludzie?
- To są ci, którzy wiedzą, że żartowałeś, Panie.

Po tagach i osobiście nie widziałem żeby było.Jak słabe to wywalić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 21:21 178
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 22:02
strasznie ponury żart, nie wiem dlaczego ale mam podskórne wrażenie że to czego chciał bóg a to co stworzył człowiek to dwie zupełnie różne rzeczy, przynajmniej taką mam nadzieję, w innym wypadku bóg to totalny pojeb z którym nie chcę mieć nic do czynienia.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 22:03
chrześcijanie mordują muzłumanów... seems legit
Aż tak fajnie nie jest
Zgłoś
dawidbak 2014-04-07, 22:26 25
Prostata. Męski punkt G w dupie. To jest dopiero żart od Boga
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 22:27 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Madroxx 2014-04-07, 22:33
Co do ostatniego to szczera prawda !!
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 22:44 9
Zgłoś
Dreamer 2014-04-07, 22:45 11
cki napisał/a:

4. już mamy do czynienia z tym pokoleniem wychowanym bezstresowo, które myśli że może robić i mówić co chce, i nikt im nic nie zrobi, smutne

Powiedział 24 latek.
Wolność słowa, każdy może żartować z czego chce i mówić co chce. Zabroń mi tego przedtem smarując sobie rowa maścią na ból dupy.
Jest masa kawałów na temat innych religii tylko katole mają z tym największy problem bo prawda, jak wiadomo, boli najbardziej. Jak ktoś żartuje z ateistów to przyjmuję to z uśmiechem na ustach a nie zapłakuję się na śmierć bo OJOJOJ ktoś jakiś żart opowiedział. Dystansu trochę matole.
Zgłoś
ofens14 2014-04-07, 22:50 3
Dreamer proponuje ci iść do pierwszego lepszego meczetu i zażartować z koranu albo allacha. Na pewno przekonasz się jakie oni mają poczucie humoru i dystans obcinając ci łeb
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 23:25 1
@dreamer,
nie wiem gdzie przeczytałeś że jestem katolikiem,

poza tym to nie zrozumiałeś całkowicie 4 podpunktu mojej wypowiedzi, dodatkowo to właśnie reprezentujesz i pogłębiasz moją opinię o ludziach troszeczkę młodszych ode mnie, czyli tej grupie bezstresowych gnojków o których mówiłem,

możesz myśleć i mówić i nawet robić co chcesz, ale gdybyś opluł mnie na ulicy i powiedział ze jestem p🤬dą to byś jadł kurczaka słomką przez najbliższe lata, nie wiem czy to w twojej świadomości lepiej oddało sytuację świata

a gdybyś był wychowany normalnie, to wiedziałbyś, że możesz myśleć co chcesz, ale nie możesz robić i mówić co chcesz nie patrząc na konsekwencję i nie licząc się z innymi ludźmi, ich odczuciami i myślami,

podsumowując ciebie, weź ogarnij życie w społeczeństwie bo pisanie o maści, czy wstawki typu"OJOJOJ" to tylko pokazują jak bardzo masz ograniczone narzędzia do porozumiewania się, nie mówiąc już o tym co ty masz w głowie..
matołku
Zgłoś
Reginald911 2014-04-07, 23:34 1
Jakież to prawdziwe..
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 23:38 11
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-08, 0:53 3
Kilgore_Trout napisał/a:

strasznie ponury żart, nie wiem dlaczego ale mam podskórne wrażenie że to czego chciał bóg a to co stworzył człowiek to dwie zupełnie różne rzeczy, przynajmniej taką mam nadzieję, w innym wypadku bóg to totalny pojeb z którym nie chcę mieć nic do czynienia.

Wystarczy przeczytać Biblię i porównać ją z zasadami panującymi w Kościele. Od czasów Konstantyna nastąpiła jedna wielka modyfikacja wiary mają na celu po prostu zdobywanie popularności i dbanie o własne interesy. Jak wielki koncern. Aby zdobywać wiernych w obecnych czasach Kościół zaczął być milutki i prowadzić dialog, przez co stał się - jak to określił Wolniewicz - bezzębny.

Bóg Starego Testamentu to krwiożercza bestia każąca wybijać wszelką opozycję, brutalnie zabijać lub okaleczać łamiących prawo i przedmiotowo traktować kobiety (czyli w sumie rozsądny gość, a nie jakieś lewackie ścierwo ). W Nowym Testamencie jest napisane dodatkowo, że nawet najmniejsza litera nie może być zmieniona w Prawie.
Już od wieków taka wizja Boga słabo się sprzedaje, dlatego większość Katolików nie ma o niej pojęcia, a ST traktuje jak jedną wielką metaforę.

PS Nie jestem wierzący, ale szanuję religię moich przodków i wybieram Pasterkę ponad podróż do Mekki.

PPS Kolega jest amatorem prozy Vonneguta? Pozdrawiam serdecznie.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-08, 2:46
mówcie co chcecie, mnie to rozśmieszyło
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem