👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:55

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.
[ Dodano: 2024-11-11, 20:36 ]
Geraldinio napisał/a:
i jak to panie feministki rozwiążecie? z
Bardzo prosto. Będą forsować kolejne socjalizmy - 4 dniowy tydzień pracy, po6 godzin dziennie, urlopy menstruacyjne itp - z poparciem k0bit i spermiarzy, ale będzie to respektowane tylko w paśnikach dla k0bit - w urzędach. To urzędniczki tworzą przepisy - więc będzie jeszcze więcej socjalizmów. A mężczyźni na budowach po 12 godzin na dobę. 6 dni w tygodniu.
[

U mnie na budowie pracuje Swietłana, jest warta 3-przeciętnych robotników. Skończyła technikum budowlane, jest normalną inteligentną babką. Zarabia ponad 7k, bo mi się to opłaca.
Firmy zatrudniające Ukraińców są bardziej konkurencyjne z uwagi na lepszą wydajność.
Jak dla mnie, jest to złoty układ.
Firmy zatrudniające Ukraińców są bardziej konkurencyjne z uwagi na lepszą wydajność.
smc napisał/a:
U mnie na budowie pracuje Swietłana, jest warta 3-przeciętnych robotników. Skończyła technikum budowlane, jest normalną inteligentną babką. Zarabia ponad 7k, bo mi się to opłaca.
A czym się zajmuje?
Kiedyś myślałem o wprowadzeniu kobiet do ekipy, żeby się chłopy "jurniejsze" zrobili ale jak poczytałem że kobiega może nosić maksymalnie 12,5kg to uznałem że u mnie na budowie takich ciężarów nie ma. Po prostu nie ma. Czy to worek z zaprawą, czy paczka płytek, czy głupia płyta GK. Na dobrą sprawę to i bańki gruntu 20l nie może nosić, więc zrezygnowałem

Pietrushka napisał/a:
jak poczytałem że kobiega może nosić maksymalnie 12,5kg to uznałem że u mnie na budowie takich ciężarów nie ma.
Według Rozporządzenia, maksymalna masa przedmiotu podczas ręcznego podnoszenia i przenoszenia dla kobiet nie może przekraczać 12 kg przy pracy stałej i 20 kg przy pracy dorywczej (do 4 razy na godzinę w czasie zmiany roboczej).
Zdarza się, że na stanowiskach technicznych, inżynierskich są wykwalifikowane kobiety. Jest ich jednak dużo, dużo mniej. Dlaczego? Na moim kierunku (elektrotechnika) zaczynało ok. 120osób, w tym 4 dziewczyny. Pierwszy stopień ukończyło w terminie 40 osób, w tym jedna dziewczyna. Druga też ukończyła, ale kilka lat później, bo wolała wdać się w romans z 45-latkiem i pobawić przez trzy semestry. O ile ta pierwsza koleżanka uczyła się świetnie, a przy tym miała zadatki na inżyniera, to ta druga zaliczała egzaminy na zasadzie pięknych oczu (egzaminy ustne) lub ściągała ile się dało.
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie