Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Cezzar 2025-02-25, 19:11 1
haha żółtki za mało chinesium użyli do budowy i coś im nie pykło
Zgłoś
optymista666 2025-02-25, 19:45 4
Niby Korea, a nagrywane kaloryferem.
Zgłoś
kaziuzlasu 2025-02-25, 19:55
Niestety do zdarzenia doszło w godzinach szczytu. Stąd tak wiele ofiar.
Zgłoś
wojwod 2025-02-25, 20:06
Niby Korea. Niby mega technologie. I C🤬j
Zgłoś
mun66 2025-02-25, 21:25 1
Jeden rzut oka i wiadomo, ze to miało szans. Zbyt wysokie podpory i bardzo słabe, cienkie przęsła. W Korei nie maja inżynierów?

[ Dodano: 2025-02-25, 21:26 ]
wojwod napisał/a:

Niby Korea. Niby mega technologie. I C🤬j

Niby jakie technologie? Wszystkie koreańskie produkty jakie miałem w domu się popsuły. Tylko dyski SSD im jakoś wychodzą.
Zgłoś
mluki3 2025-02-25, 22:28 3
mun66 napisał/a:

Jeden rzut oka i wiadomo, ze to miało szans. Zbyt wysokie podpory i bardzo słabe, cienkie przęsła. W Korei nie maja inżynierów?

Aż się zarejestrowałem .

Nie chodzi o wysokość podpór czy wymiary przęseł - zakładam że po wykonaniu wszystkich elementów konstrukcyjnych wiadukt stałby i 100 lat.
Raczej ktoś zawalił analizę konstrukcji w fazie montażowej, kiedy jeszcze nie wszystko jest ze sobą spięte itp. Niestety często etap wznoszenia jest traktowany przez projektantów po macoszemu, a potem są takie kwiatki jak na załączonym filmie.
Zgłoś
gdfgdf 2025-02-26, 9:08
mun66 napisał/a:

Co ma wysokość podpór do tego że przęsła runęły ?? Ja p🤬le, inzynier z sadistic
Zgłoś
ibrahim 2025-02-26, 12:05
chiński podwykonawca, co wygrał przetarg, bo miał najniższą ofertę.
Zgłoś
grodi 2025-02-26, 16:39 1
mun66 napisał/a:

Niby jakie technologie? Wszystkie koreańskie produkty jakie miałem w domu się popsuły. Tylko dyski SSD im jakoś wychodzą.

A my kuźwa od nich sprzęt wojskowy kupujemy.

podpis użytkownika

wyje wyje wyj🤬e mam
Zgłoś
dOpieca 2025-02-26, 19:21 1
kaziuzlasu napisał/a:

Niestety do zdarzenia doszło w godzinach szczytu. Stąd tak wiele ofiar.

Jakie k🤬a niestety? portale ci się poj🤬y?
Zgłoś
mun66 2025-02-26, 21:54
gdfgdf napisał/a:

Co ma wysokość podpór do tego że przęsła runęły ?? Ja p🤬le, inzynier z sadistic

No własnie ma, bo się zawaliło. Przeciez to było ekstremalnie niestabilne.

[ Dodano 2025-02-26, 21:58 ]
mluki3 napisał/a:

Aż się zarejestrowałem .
Nie chodzi o wysokość podpór czy wymiary przęseł - zakładam że po wykonaniu wszystkich elementów konstrukcyjnych wiadukt stałby i 100 lat.
Raczej ktoś zawalił analizę konstrukcji w fazie montażowej, kiedy jeszcze nie wszystko jest ze sobą spięte itp. Niestety często etap wznoszenia jest traktowany przez projektantów po macoszemu, a potem są takie kwiatki jak na załączonym filmie.

Właśnie chodzi o wysokość, ich wymiary i również wymiary przęseł. To nie mało żadnych szans od początku. Czy widziałeś wiadukty w górach w Europie? Owsem równiez są smukłe, ale nośność realizowana jest przez podwieszenie linami.

Zgłoś