Ale bałagan
podpis użytkownika
Zero smutków, zero złości, wyj🤬e po całości !!!
Uwaga dla zainteresowanch - info link prowadzi do serwisu partyjnej.

tepad.no napisał/a:
Uwaga dla zainteresowanch - info link prowadzi do serwisu partyjnej.
Było jeszcze na tvn24, wybrałem mniejsze zło.
Sadolowie co to się zawaliło? Tama? To wygląda na osuwisko bo nie wylała się woda ze zbiornika tylko zj🤬o w dół kawałek góry. Jeżeli dobrze myślę to niech ktoś mi to wytłumaczy k🤬a jak? Dlaczego ta góra spłynęła?
Zalało kopalnie rudy żelaza w Brazyli. Zabitych około 370 ludzi. Większość z nich to górnicy.
tzw zjazd piroplastyczny, ziemia się nasącza wodą, i powoli zmienia się w półpłynną masę, a potem osiąga punkt krytyczny, ito znaczy cząsteczki wody separują ziarna piasku od siebie, i wszystko płynie jak woda, ale jak tylko się zatrzyma zamienia się z powrotem w stan półstały, i cokolwiek zabetonuje jest tródne do wydobycia. i tak dom dwupiętrowy zamienia się w jednopiętrowy z piwnicą.
Hugo Dionizy Steinhaus
podpis użytkownika
Ateizm jest dziełem teologów.Hugo Dionizy Steinhaus
Matmer napisał/a:
Tak to jest jak sie fika mateczce ziemi.
Co to jest mateczka?
AdamBrown napisał/a:
tzw zjazd piroplastyczny, ziemia się nasącza wodą, i powoli zmienia się w półpłynną masę, a potem osiąga punkt krytyczny, ito znaczy cząsteczki wody separują ziarna piasku od siebie, i wszystko płynie jak woda, ale jak tylko się zatrzyma zamienia się z powrotem w stan półstały, i cokolwiek zabetonuje jest tródne do wydobycia. i tak dom dwupiętrowy zamienia się w jednopiętrowy z piwnicą.
widzę że powstały jakieś nowe zjawiska geologiczne?

Zbiornik poflotacyjny. Też mam taki na 25m wysoki ale po miedzi. Żelazny mot się nazywa.