Podpisuję się pod tym rękami, nogami, językiem a nawet pośladami (chociaż tam jeszcze nigdy długopisu nie trzymałem)
Uwaga! Wiem, że ten temat przyciągnie hejt jakich mało, także Penerałke miej tutaj na oku komcie
Szkoda tylko, że z naszej armii gunwo zostało, podziękować możemy wspaniałej władzy która nie wyciągnęła wniosków z roku 1939, a wszyscy znamy swoje c🤬jowe położenie (między wschodem a zachodem)
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Rodzinę i honor bronić jasne! Za Tuskolandię ginąć nie będę nigdy! Niech sobie ta banda leserów z sejmu sama teraz idzie. Wybiją ich w pień i będzie spokój.
konto usunięte
2013-10-09, 1:33
szer.Polucjan napisał/a:
Szkoda tylko, że z naszej armii gunwo zosta
Nie wiem czy masz na myśli rozwiązanie zasadniczej służby wojskowej czy co??
Nie wiem czy wiesz ale w nowoczesnej wojnie nie liczy się liczba tylko jakość. Co mi z 20mln owiec po zasadniczej gdzie się tylko uczyli pić prasować i wystrzelić 2 naboje. Zostali zgnojeni potem gnoili i mile to wspominają. Wolę perfekcyjnie wyszkolonego żołnierza. nie wiem czy się orientujesz ale na wyszkolenie komandosa z navy seals liczony jest w setkach tysięcy $. I jeden komandos jest więcej wart na polu walki niż 200 debili z ak44(to powiedział ktoś bardzo mądry) Argument że wojsko wychowywało mężczyzn też jest gówno prawdą ilu jest starych debili pijaków pedałów transwestytów bezdomnych co zapewne kiedyś byli w wojsku. Od tego nie ma reguły.
szer.Polucjan napisał/a:
ch*jowe położenie (między wschodem a zachodem)
zajebiste tranzytowe położenie
konto usunięte
2013-10-09, 1:36
@up
postaw 70 tyś naszych przeciwko np. 400 tyś ruskich (optymistyczne założenie) zobaczymy czy jakość naszych mi-24 kontra ilość ich mi-24 albo naszych kilku f-16 kontra ruskie migi jest tak dobra jak ją zachwalasz.
Ja na co dzień nie spotykam typów w rurkach, a mieszkam w Warszawie więc chyba powinienem, prawda? Powiem jedno, jak zajdzie potrzeba, to żołnierze ubiorą się w mundur, wezmą karabin, przygotują się, wsiądą do czołgów etc. A tutaj jeb! jeb! jeb! drony. jeb! jeb! jeb! tomahawki z niszczycieli F-16 zanim wystartują zostaną zdjęte taktycznymi rakietami dalekiego zasięgu. Z kim niby chcecie wojować taką armią? Możemy napaść na Grenlandię, co wy na to? Napadnijmy na Grenlandię, a potem zajmijmy arktykę! To nie "hejt", szanuję wojaków, ale napawanie się ich sprawnością to debilizm. Dzisiaj wojnę wygrywają tłuści goście w okularach po MIT.
konto usunięte
2013-10-09, 1:42
konto usunięte
2013-10-09, 1:43
no więc mnie chodzi o to, aby Polska była potęgą militarną, to jest jedyny sposób aby zaczęli się z nami liczyć wszędzie. Tak to mają nas w dupie tak samo jak gruzję
konto usunięte
2013-10-09, 1:45
wolał bym Polskę jako potęgę gospodarczą wszak lepiej jest pływać w zlocie jak we krwi
HA HA to wypad wszyscy najlepiej oddajcie życie za Donaldinia Palikota i jego pana posłankę i Kaczuche od razu bedzie więcej miejsc pracy dla nas!!! popieram !!!
konto usunięte
2013-10-09, 1:48
Cerber jak teraz nie potrafisz znaleźć miejsca pracy to arbo jesteś leniwy albo głupi. A jak dla ciebie ojczyzna jest niska wartością to stawiam na to drugie.
konto usunięte
2013-10-09, 8:33
Co to znaczy "wspólny naród"? To np. taki razem z cyganami czy bez?
zonk
2013-10-09, 9:08
Jak se żołnierzyki zaczną opłacać składki emerytalne to ok. Ale na razie nie dają ani grosza a w wieku 55 lat będą brać ze wspólnego worka.
SQT napisał/a:
Jak se żołnierzyki zaczną opłacać składki emerytalne to ok. Ale na razie nie dają ani grosza a w wieku 55 lat będą brać ze wspólnego worka.
Zapominasz że to nie jest zwykła praca tylko służba i składasz przysięgę. Wolałbym żeby rolnicy zaczęli płacić tak jak powinni, żołnierzy jest dużo mniej niż rolników.
Popieram WP sam odbyłem ZSW w JW 1460.
Olewam tych którzy hejtują bo wiem, że te wszystkie biedronie grodzkie i inny bezużyteczny szlam który kwalifikuje się na:
kategorie E – która oznacza trwałą i całkowitą niezdolność do czynnej służby wojskowej zarówno w czasie pokoju, jak i w czasie mobilizacji oraz w czasie wojny.
zonk
2013-10-09, 10:59
A ja wolałbym żeby tuski tak nie srały na górników że mają przywilej bo jednak płacą składki a nie jest ich tak dużo jak policjantów i żołnierzy razem wziętych. Przysięga ? Dobry żart. Gdzie w przysiędze jest że policjant może gnoić ludzi mimo że są niewinni itd. itp.