Podpisuję się pod tym rękami, nogami, językiem a nawet pośladami (chociaż tam jeszcze nigdy długopisu nie trzymałem)
Uwaga! Wiem, że ten temat przyciągnie hejt jakich mało, także Penerałke miej tutaj na oku komcie
Szkoda tylko, że z naszej armii gunwo zostało, podziękować możemy wspaniałej władzy która nie wyciągnęła wniosków z roku 1939, a wszyscy znamy swoje c🤬jowe położenie (między wschodem a zachodem)
Rodzinę i honor bronić jasne! Za Tuskolandię ginąć nie będę nigdy! Niech sobie ta banda leserów z sejmu sama teraz idzie. Wybiją ich w pień i będzie spokój.
Konto usunięte
2013-10-09, 1:33
szer.Polucjan napisał/a:
Szkoda tylko, że z naszej armii gunwo zosta
Nie wiem czy masz na myśli rozwiązanie zasadniczej służby wojskowej czy co??
Nie wiem czy wiesz ale w nowoczesnej wojnie nie liczy się liczba tylko jakość. Co mi z 20mln owiec po zasadniczej gdzie się tylko uczyli pić prasować i wystrzelić 2 naboje. Zostali zgnojeni potem gnoili i mile to wspominają. Wolę perfekcyjnie wyszkolonego żołnierza. nie wiem czy się orientujesz ale na wyszkolenie komandosa z navy seals liczony jest w setkach tysięcy $. I jeden komandos jest więcej wart na polu walki niż 200 debili z ak44(to powiedział ktoś bardzo mądry) Argument że wojsko wychowywało mężczyzn też jest gówno prawdą ilu jest starych debili pijaków pedałów transwestytów bezdomnych co zapewne kiedyś byli w wojsku. Od tego nie ma reguły.
szer.Polucjan napisał/a:
ch*jowe położenie (między wschodem a zachodem)
zajebiste tranzytowe położenie
Konto usunięte
2013-10-09, 1:36
@up
postaw 70 tyś naszych przeciwko np. 400 tyś ruskich (optymistyczne założenie) zobaczymy czy jakość naszych mi-24 kontra ilość ich mi-24 albo naszych kilku f-16 kontra ruskie migi jest tak dobra jak ją zachwalasz.
Ja na co dzień nie spotykam typów w rurkach, a mieszkam w Warszawie więc chyba powinienem, prawda? Powiem jedno, jak zajdzie potrzeba, to żołnierze ubiorą się w mundur, wezmą karabin, przygotują się, wsiądą do czołgów etc. A tutaj jeb! jeb! jeb! drony. jeb! jeb! jeb! tomahawki z niszczycieli F-16 zanim wystartują zostaną zdjęte taktycznymi rakietami dalekiego zasięgu. Z kim niby chcecie wojować taką armią? Możemy napaść na Grenlandię, co wy na to? Napadnijmy na Grenlandię, a potem zajmijmy arktykę! To nie "hejt", szanuję wojaków, ale napawanie się ich sprawnością to debilizm. Dzisiaj wojnę wygrywają tłuści goście w okularach po MIT.
Konto usunięte
2013-10-09, 1:42
szer.Polucjan napisał/a:
@up
postaw 70 tyś naszych przeciwko np. 400 tyś ruskich (optymistyczne założenie) zobaczymy czy jakość naszych mi-24 kontra ilość ich mi-24 albo naszych kilku f-16 kontra ruskie migi jest tak dobra jak ją zachwalasz.
Porównujesz polske z militarną potęgą a to złe.
mówię o 26tys amerykańskich żołnierzy będących w stanie kontrolować cały kraj. Mówię o Izraelu (tak wiem ż🤬dzi) który jest otoczony arabami którzy się go obawiają (to też trochę za sprawą USA)
Polska nie może liczyć na ilość żołnierzy jak w Rosji (porównaj na globusie) to niech postawi na jakość
Konto usunięte
2013-10-09, 1:43
no więc mnie chodzi o to, aby Polska była potęgą militarną, to jest jedyny sposób aby zaczęli się z nami liczyć wszędzie. Tak to mają nas w dupie tak samo jak gruzję
Konto usunięte
2013-10-09, 1:45
wolał bym Polskę jako potęgę gospodarczą wszak lepiej jest pływać w zlocie jak we krwi
HA HA to wypad wszyscy najlepiej oddajcie życie za Donaldinia Palikota i jego pana posłankę i Kaczuche od razu bedzie więcej miejsc pracy dla nas!!! popieram !!!
Konto usunięte
2013-10-09, 1:48
Cerber jak teraz nie potrafisz znaleźć miejsca pracy to arbo jesteś leniwy albo głupi. A jak dla ciebie ojczyzna jest niska wartością to stawiam na to drugie.
"Wolę by Polska była militarną potęgą" Żeby Polska była militarną potęgą potrzeba dobrobytu. Żeby był dobrobyt potrzebny jest przemysł krajowy, prywatny, ale jednak skupiony wokół krajowego kapitału, odprowadzającego podatki u nas. By mieć taki przemysł potrzebujemy liberalizacji przepisów, zmianę sceny politycznej, ordynacji wyborczej, a nawet ustroju państwa. Żeby zmienić przepisy/scenę polityczną/ordynację/ustrój potrzeba wykształconego społeczeństwa obywatelskiego. By mieć takie społeczeństwo potrzebna jest gruntowna zmiana kształcenia, potrzebna jest scena kulturalno-informacyjna z prawdziwego zdarzenia. By to się stało potrzebna jest dekomunizacja wszystkich uczelni oraz powstanie telewizji publicznej z prawdziwego zdarzenia. By tak było, potrzebna jest wola rządu - sejmu. By rząd miał taką wolę potrzebna jest siła nacisku i [moim zdaniem] pierwsza władza w Polsce - wykwalifikowane wojsko zarządzane przez generałów, a nie krawaciarzy. I zataczamy koło. Nikt w Polsce nie trzyma bata nad nikim, nikt nie jest za nic odpowiedzialny. Smoleńsk - miliony uchybień ze strony polskiej - nie ma winnego. 5 mln z koncertu Madonny wyparowało - nie ma winnego. Dług publiczny przekraczający próg ostrożnościowy - nie ma winnego. Brak kasy w ZUS'ie - nie ma winnego. Zabójstwo szefa policji - nie ma winnego. Tunele które się zawalają, metro, które zalewa woda - nie ma winnego. Opóźnienia w realizacji obwodnic WSZYSTKICH miast - nie ma winnego. Najdroższe autostrady na świecie - nie ma winnego. Ciągle rosnące bezrobocie - nie ma winnego. Afera hazardowa - nie ma winnego. Posłanka PO bierze łapówkę - nie ma winnego [ew. agenci CBA :O]. I tak można wymieniać i wymieniać i wymieniać. W tym kraju nie będzie lepiej za naszego życia. Kłopot w tym, by polepszyć życie przyszłych pokoleń musielibyśmy zrezygnować z siebie. Zatracić siebie i być może nasze dzieci, by wnuki żyły w lepszym kraju. Tak zrobili moi dziadkowie i wujowie. Poszli na wojnę, moja rodzina od zawsze była związana z wojskiem. Mój dziadek dosłużył się stopnia oficerskiego. Walczył na 2 frontach w Polsce, a potem na świecie. Drugi dziadek wraz ze swoimi braćmi brał udział w powstaniu Warszawskim. Po wojnie ten drugi katowany był przez czerwonych by w dalszych latach klepać biedę. W "wolnej Polsce" dalej im się nie powodziło, nie dostąpili żadnych zaszczytów, ot raz do roku ubierali się w mundury i szli na uroczystości. Głodowe emerytury sprawiły, że jeden z moich dziadków musiał pracować do bardzo późnej starości by opłacić lekarstwa dla siebie i babci. Zmarł na wylew. Mój drugi dziadek stracił oko, bo lekarz nie chciał go przyjąć przez rok. Sprawa w sądzie. Jeśli my mielibyśmy się zatracić w walce o lepsze jutro i skończyć jak oni to w dupie mam taki patriotyzm, który nie przechodzi z pokolenia na pokolenie. Weźcie k🤬a zobaczcie jakie gówniarze teraz dorastają, zera totalne. Pierdoły i lebiegi.
Konto usunięte
2013-10-09, 8:33
Co to znaczy "wspólny naród"? To np. taki razem z cyganami czy bez?
zonk
2013-10-09, 9:08
Jak se żołnierzyki zaczną opłacać składki emerytalne to ok. Ale na razie nie dają ani grosza a w wieku 55 lat będą brać ze wspólnego worka.
SQT napisał/a:
Jak se żołnierzyki zaczną opłacać składki emerytalne to ok. Ale na razie nie dają ani grosza a w wieku 55 lat będą brać ze wspólnego worka.
Zapominasz że to nie jest zwykła praca tylko służba i składasz przysięgę. Wolałbym żeby rolnicy zaczęli płacić tak jak powinni, żołnierzy jest dużo mniej niż rolników.
Popieram WP sam odbyłem ZSW w JW 1460.
Olewam tych którzy hejtują bo wiem, że te wszystkie biedronie grodzkie i inny bezużyteczny szlam który kwalifikuje się na:
kategorie E – która oznacza trwałą i całkowitą niezdolność do czynnej służby wojskowej zarówno w czasie pokoju, jak i w czasie mobilizacji oraz w czasie wojny.
podpis użytkownika
Die motherfucker die motherfucker die.
I will wear you like a condom.
zonk
2013-10-09, 10:59
A ja wolałbym żeby tuski tak nie srały na górników że mają przywilej bo jednak płacą składki a nie jest ich tak dużo jak policjantów i żołnierzy razem wziętych. Przysięga ? Dobry żart. Gdzie w przysiędze jest że policjant może gnoić ludzi mimo że są niewinni itd. itp.