podpis użytkownika
God send us a massage: if you can't take a joke go fack yourself!to chyba raczej coś takiego

podpis użytkownika
God send us a massage: if you can't take a joke go fack yourself!A to ja się chętnie dowiem od fachowca... czy rzeczywiście te hamulce zawodzą w tirach? I dlaczego?
Jedyne co mogło tutaj zawieść, to łącznik między fotelem a pedałem hamulca.
W samochodach ciężarowych jakakolwiek usterka pneumatycznego układu hamulcowego powoduje samoczynne zadziałanie hamulca, podobne rozwiązania stosowane są też w pociągach.
Jedyne co mogło tutaj zawieść, to łącznik między fotelem a pedałem hamulca.
W samochodach ciężarowych jakakolwiek usterka pneumatycznego układu hamulcowego powoduje samoczynne zadziałanie hamulca, podobne rozwiązania stosowane są też w pociągach.
A dziękuję

A dziękuję
hamulce są rozciskane przez powietrze, ich pozycja początkowa zerowa (czyli bez powietrza w obiegu) to zaciśnięte, dopiero kompresor jak nabije ciśnienie to je odblokowuje, stad tez buzzer (brzęczący dz🤬k) przy niskim ciśnieniu (przynajmniej w starszych modelach), aby ostrzec kierowcę że parę hamowań i powietrza zbraknie, a hamulce się zablokują ;D
hamulce są rozciskane przez powietrze, ich pozycja początkowa zerowa (czyli bez powietrza w obiegu) to zaciśnięte, dopiero kompresor jak nabije ciśnienie to je odblokowuje, stad tez buzzer (brzęczący dz🤬k) przy niskim ciśnieniu (przynajmniej w starszych modelach), aby ostrzec kierowcę że parę hamowań i powietrza zbraknie, a hamulce się zablokują ;D
Dziękuję

Zupełnie nie mam pojęcia jak to działa...
1819news.com/news/item/dashcam-video-shows-fiery-thomasville-crash-tru...
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.