Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Nome 2025-05-08, 13:06 3
jakby ktoś im powiedział, że o życiu decyduje to na którym pasie staną...

podpis użytkownika

God send us a massage: if you can't take a joke go fack yourself!
Zgłoś
rokmix 2025-05-08, 13:44 8
Taki to by się przydał na tych pojebów zielonych co się do asfaltu przyklejają.
Zgłoś
birddog102 2025-05-08, 14:05 3
Zgłoś
Nome 2025-05-08, 14:25 2
@birddog102

to chyba raczej coś takiego

podpis użytkownika

God send us a massage: if you can't take a joke go fack yourself!
Zgłoś
Baronessa 2025-05-08, 16:16 3
Szczanie do butli i jednoczesne ogarnianie sytuacji na drodze jadąc zestawem kilkutonowym to nie taka prosta sprawa, gdy się ma IQ<60...
Zgłoś
JoSeed 2025-05-08, 16:27
A to ja się chętnie dowiem od fachowca... czy rzeczywiście te hamulce zawodzą w tirach? I dlaczego?
Zgłoś
Banan1494 2025-05-08, 16:30
o J🤬y w listonosza przyp🤬olił.

podpis użytkownika

ble ble ble...
Zgłoś
Anonimowyja 2025-05-08, 17:55 5
JoSeed napisał/a:

A to ja się chętnie dowiem od fachowca... czy rzeczywiście te hamulce zawodzą w tirach? I dlaczego?

Jedyne co mogło tutaj zawieść, to łącznik między fotelem a pedałem hamulca.
W samochodach ciężarowych jakakolwiek usterka pneumatycznego układu hamulcowego powoduje samoczynne zadziałanie hamulca, podobne rozwiązania stosowane są też w pociągach.
Zgłoś
JoSeed 2025-05-08, 19:56 1
Anonimowyja napisał/a:

Jedyne co mogło tutaj zawieść, to łącznik między fotelem a pedałem hamulca.
W samochodach ciężarowych jakakolwiek usterka pneumatycznego układu hamulcowego powoduje samoczynne zadziałanie hamulca, podobne rozwiązania stosowane są też w pociągach.

A dziękuję
Zgłoś
Tellolek 2025-05-08, 23:31 2
JoSeed napisał/a:

A dziękuję

hamulce są rozciskane przez powietrze, ich pozycja początkowa zerowa (czyli bez powietrza w obiegu) to zaciśnięte, dopiero kompresor jak nabije ciśnienie to je odblokowuje, stad tez buzzer (brzęczący dz🤬k) przy niskim ciśnieniu (przynajmniej w starszych modelach), aby ostrzec kierowcę że parę hamowań i powietrza zbraknie, a hamulce się zablokują ;D
Zgłoś
JoSeed 2025-05-08, 23:41
Tellolek napisał/a:

hamulce są rozciskane przez powietrze, ich pozycja początkowa zerowa (czyli bez powietrza w obiegu) to zaciśnięte, dopiero kompresor jak nabije ciśnienie to je odblokowuje, stad tez buzzer (brzęczący dz🤬k) przy niskim ciśnieniu (przynajmniej w starszych modelach), aby ostrzec kierowcę że parę hamowań i powietrza zbraknie, a hamulce się zablokują ;D

Dziękuję
Zupełnie nie mam pojęcia jak to działa...
Zgłoś
Tony_Zanęty 2025-05-08, 23:47 2
Nie chce wkładać kija w banderoentuzjastyczne mrowiska ale nazwisko kierowcy ciężarówy zalatuje ukraińsko

1819news.com/news/item/dashcam-video-shows-fiery-thomasville-crash-tru...
Zgłoś
rakaniczo 2025-05-09, 0:05 1
W Stanach dostanie 10-20 lat. W Polsce by dostał 2lata w zawieszeniu na 4.
Zgłoś
majeńka 2025-05-09, 14:43 1
@birddog102: Fejk. Gościu przygotował się do sesji zdjęciowej; prawdziwy hinduski kierowca nie pojedzie mając przednią szybę zasłoniętą tylko firanką, naklejką przez całą szerokość, podusią, kocykiem. Aby przejść inspekcję muszą mieć też mandale wiszące od góry do max. 20% wysokości szyby, dyndacze będące cały czas w ruchu, dodatkowe naklejki na środek, itd.

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie