Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Kaiten geri
Proszę - kickboxerzy: Semmy Schilt, Glaube Feitosa, Andy Hug, Francisco Filho, Musashi, Sam Greco, George Saint Pierre...
I jeszcze byl Rzan Klod Wandam.
Niech będzie, że klincz lub uderzenie na twarz są niedopuszczalne na zawodach Kyokushin, ale czy to prawda, że zawodnicy nie podejmują prób zdystansowania się ze względu na to, że takowe są ujemnie punktowane przez sędziów? Ani kroku w tył? To tak jakby dążyć do gryzienia w walce na bagnety.
, , Słyszałem, że przedstawiciele Kyokushin to całkiem twarde sukinsyny, jednak zawsze mnie zastanawiało dlaczego walczą w takim dystansie, że mogą sobie dać nawzajem buzi. Pomijając fakt, że na ulicy przeciwnik może wygarnąć z grzywy, taka bliskość prowadzi instynktownie do brania się za bary, a co za tym idzie, techniki judo-podobne wydawałyby się bardziej na miejscu. Rozumiem, że to nie zawody zapaśnicze, jednak w sztukach bardziej "bijących" jeszcze przechodzi się do klinczu.
Niech będzie, że klincz lub uderzenie na twarz są niedopuszczalne na zawodach Kyokushin, ale czy to prawda, że zawodnicy nie podejmują prób zdystansowania się ze względu na to, że takowe są ujemnie punktowane przez sędziów? Ani kroku w tył? To tak jakby dążyć do gryzienia w walce na bagnety.
być może ma to znaczenie, przy wyrównanej walce, ten co się zaczyna cofać szukać dystansu to miękiszon , więc przegrywa

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie