pełen dzieci autokar o nr rej. TSA JE93 (własność caritas Sandomierz) odp🤬la manewr zawracania na trasie szybkiego ruchu. Mam nadzieje, że gość straci prawo jazdy...
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
39 minut temu
nobel_21 napisał/a:
Na drodze "szybkiego ruchu'' jak to nazywacie nie ma możliwości zawracania. Na trasie Częstochowa Radomsko jest zwykła dwu pasmowa jezdnia na której można jechać 90 km/h. Wiec są na niej miejsca do zawracania jak i skrzyżowania kolizyjne. Jak dla mnie to on tu nie zrobił nic niezwykłego:)
To jest zwykła droga dwujezdniowa, więc można jechać 100. Co do zawracania się nie zgodzę gdyż w tym miejscu, właśnie po to by nikt nie blokował lewego pasa są ustawione znaki "nakaz jazdy prosto".
Nie ma co hejtować. To są efekty emeryturki w wieku 67 lat. Za kilka lat będzie więcej ludzi zmęczonych życiem i takie sytuacje przejdą do porządku dziennego.
iamthelaw napisał/a:
Nie ma czegoś takiego jak trasa szybkiego ruchu. Są drogi zwykłe, ekspresowe i autostrady. Tam nie można zawracać choć jest to droga zwykła (tyle że ma po dwa pasy w każdym kierunku), gdyż w tym miejscu jak i przy każdym takim przelocie na tej drodze stoją znaki "nakaz jazdy prosto". Nie można tam ani zawracać, ani skręcać w lewo.
Oczywiście, że są drogi szybkiego ruchu.. Klasa GP. Czepiając się można powiedzieć, że nie ma ale tych Twoich 'zwykłych'.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie