Strażak Sam trzyma w rekach rysik, prawdopodobnie diamentowy, robiąc czary mary rysuje szybę osłabiając jej strukturę Powidoki na rysik w 1:23.

Ponoć każda szyba ma cholernie wrażliwe miejsce,wystarczy puknąć.

Wystarczy lekko puknąć świecą taka z silnika, tylko nie wiem ktora strona, i kazda szyba peka od razu
Wystarczy lekko puknąć świecą taka z silnika, tylko nie wiem ktora strona, i kazda szyba peka od razu
Najlepiej tą częścią od której jest silnik głąbie

@ all up
Szyba hartowana wpada w rezonans drgań pod wpływem pukania(taki sam jak śpiewak altowy który rozp🤬ala głosem kieliszki pod wpływem fali dźwiękowej) jednak to mało prawdopodobne na hartowanym szkle.
Jeśli chodzi o świecę zapłonową to wiecie ,że dzwoni w kościele ale nie wiecie w którym.Chodzi o szkliwo, ceramikę, izolator świecy.
Wyjaśnienie procesu
Szyba hartowana wpada w rezonans drgań pod wpływem pukania(taki sam jak śpiewak altowy który rozp🤬ala głosem kieliszki pod wpływem fali dźwiękowej) jednak to mało prawdopodobne na hartowanym szkle.
Jeśli chodzi o świecę zapłonową to wiecie ,że dzwoni w kościele ale nie wiecie w którym.Chodzi o szkliwo, ceramikę, izolator świecy.
Wyjaśnienie procesu
@Lyck ośle. Lepiej całym silnikiem. Swieca się przyda, a raczej jej ceramiczne powłoka. Kawałkiem w szybę rzucisz i po szybie.
dupą porcelanową muszle też roztrzaska?
*sypki drift po blacie*
podpis użytkownika
plotę bzdury*sypki drift po blacie*

Kiedyś zrobiłem coś podobnego jedynie pstrykając z odległości w szybę kominka. Kropla zimnej wody opadła na gorącą taflę szkła. Zjawisko różnicy temperatur wyjaśnił mi ojciec, ale bez wp🤬lu się nie obyło.
a mi się wydaje że ktoś siedział z punktakiem spręzynowym w środku i jak poszła szyba to sp🤬olił zanim ją rozbili
@up
Alexandrus podał wyjaśnienie a ty dalej rozkminiasz co to za magia?
Alexandrus podał wyjaśnienie a ty dalej rozkminiasz co to za magia?
Niedowidzące sośta? Strażak cały czas trzyma rękę z tym ustrojstwem przy lewym górnym rogu szyby i jak cała gimbarnia patrzy jak inny gimbus stuka pacem to strażak robi fikumiku i wszyscy zadziwieni.