📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
2 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@Ork.Fajny, podoba mi się to co mówisz, ale te historyczne przykłady - nie zniszczenie struktur Kościoła było ich przyczyną
Mussolini pogodził się z Kościołem i za jego rządów KK miał dobrą pozycję we Włoszech.

Ork.Fajny napisał/a:
Bo zniszczenie kościoła w Polsce nie równa się zniszczenie tylko paru klechów tylko całej ideologii którą za sobą kościół niesie.
Czyli bycia uczciwym, pracowitym, chęci zdobywania wiedzy, nie oszukiwania się, nie okradania się, nie krzywdzenia się, nie okłamywania się... Po Rewolucji Francuskiej, Bolszewickiej, faszystach we Włoszech, nazistach w Niemczech idealnie widać czemu równa się zniszczenie tej instytucji.
Ok Ork. Ja się po prostu z Tobą nie zgadzam i ciach bajera. Nikt nie ma nikomu nic do udowodnienia, bo nic się tu udowodnić nie da.

Czekam na piękny dzień w którym nauka będzie na tyle rozwinieta, że obali ten religijny syf i wyjebią to całe ukryte zło w P🤬DU!
Vendal, tylko że religia jest skonstruowana tak że nie da się jej zaprzeczyć w sumie. Wszechmogąca i wszechwiedząca istota raczej z samej definicji nie ma problemów by stworzyć wszystkie zasady fizyczne tego świata tak by wszystko ładnie się ze sobą zgrywało, wyjaśniało i nie potrzebowało magicznej boskiej ręki na jakimś tam najniższym poziomie etc.
Więc jeśli parasz się nauką to rób to co każdy poważny człowiek. Zajmują się nią i tym jak świat działa a nie szukaj odpowiedzi na pytanie czy bóstwa są czy ich nie ma bo to i tak niczego nie zmieni.
Więc jeśli parasz się nauką to rób to co każdy poważny człowiek. Zajmują się nią i tym jak świat działa a nie szukaj odpowiedzi na pytanie czy bóstwa są czy ich nie ma bo to i tak niczego nie zmieni.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie