Jak się lekceważy takie zasady, potem setki tysięcy idą z pieniędzy podatników na utrzymanie takich śmieci w więzieniu, plus dalsze straty gdy tacy popełniają kolejne przestępstwa. A tak — kilka dolców na pestki + czas pracy koronera + czas pracy księdza — i społeczeństwo skutecznie ochronione.
To nie jest takie proste.
Tak to jest jak się do pracy przyjmuje osoby upośledzone.Łatwo się mówi, gdy nie zabiło się nigdy człowieka.
To nie jest takie proste.
Ludzie bez upgrade Aspergera — nie tylko doznają ogromnych minusów do inteligencji jak i zdolności koncentracji — ale także cierpią na zwiększone "umiejętności" empatyczne.
Słowo "umiejętności" daję w cudzysłowie ponieważ to jest tylko propaganda ze strony tzw. "normalnych". Ci wciskają nam że Asperger i inne formy autyzmu to "choroby" które trzeba leczyć — i uważają zaburzenia typu pieprzenie się ze społeczeństwem oraz zdolności mentalnej identyfikacji ze śmieciami czy ćpunami za cechy "pozytywne".
Dlatego wybacz, ale jeśli twierdzić że zabicie człowieka może być psychicznie trudne (nie w sensie że ten np. robi dobre uniki), twierdzę że coś z tobą jest nie tak.
Co do zespołu A lub innych zaburzeń jestem mocno sceptyczny, ponieważ najczęściej są to cechy osobowościowe i nic wspólnego z medycyną nie mają. Tworzą tylko pożywkę dla różnej maści szarlatanów, przedstawicieli koncernów medycznych oraz typowych Julek.
Ja bym raczej powiedział że tu chodzi o psychopatię a nie Aspergera. Znam Cię tak więc wiem że masz oba te apgrejdy ale trochę je mieszasz.Tak to jest jak się do pracy przyjmuje osoby upośledzone.
Ludzie bez upgrade Aspergera — nie tylko doznają ogromnych minusów do inteligencji jak i zdolności koncentracji — ale także cierpią na zwiększone "umiejętności" empatyczne.
Słowo "umiejętności" daję w cudzysłowie ponieważ to jest tylko propaganda ze strony tzw. "normalnych". Ci wciskają nam że Asperger i inne formy autyzmu to "choroby" które trzeba leczyć — i uważają zaburzenia typu pieprzenie się ze społeczeństwem oraz zdolności mentalnej identyfikacji ze śmieciami czy ćpunami za cechy "pozytywne".
Dlatego wybacz, ale jeśli twierdzić że zabicie człowieka może być psychicznie trudne (nie w sensie że ten np. robi dobre uniki), twierdzę że coś z tobą jest nie tak.
Asperger to nie wymysł, choć psychiatria się mota nie wiedząc czy zakwalifikować go jako wariant autyzmu czy oddzielny stan chorobowy.Normalny ma wbudowane mechanizmy samokontroli. Dzięki nim potrafimy funkocjonować w większej grupie, np. społeczeństwie. Jednostki pozbawione tych mechanizmów są eliminowane, ponieważ zagrażają funkcjonowaniu grupy. Kiedyś była to fizyczna eliminacja, dziś ze względu na humanitaryzm stosuje się odosobnienie. Jednak czasy zdrowego podejścia, czyli rozwiązywania problemu definitywnie na szczęście powaracają.
Co do zespołu A lub innych zaburzeń jestem mocno sceptyczny, ponieważ najczęściej są to cechy osobowościowe i nic wspólnego z medycyną nie mają. Tworzą tylko pożywkę dla różnej maści szarlatanów, przedstawicieli koncernów medycznych oraz typowych Julek.
Tak jak Pciółka wspomina, jednym z objawów jest znaczne upośledzenie umiejętności empatycznych. Ale efektem jest projekcja: wydaje mi się że wszyscy myślą w sposób podobny do mnie, i rzeczy łatwe dla mnie są przynajmniej średnio-łatwe dla innych a rzeczy których nie rozumiem są trudne; albo że wszyscy mają w miarę podobny zakres wiedzy. Nie oznacza to że uważam innych za nie odczuwających cierpienia i nie wartych życia. Moja panno, tu już masz objawy psychopatii.
smc: masz rację co do mechanizmów samokontroli. Ja bym chętnie dał się zamknąć w jakimś budynku z dostępem do komputrów i dobrym łączem Internetowym. Wiem że mam zaburzenia społeczne, i chętnie bym _profilaktycznie_ przyjął takie odosobnienie w celu ochrony innych. Jako odosobnienie lekarskie/profilaktyczne a nie karne, taki ośrodek nie byłby w pełni zamknięty; oferowałby zakwaterowanie (taki akademik), wspólne wyżywienie, itp. A że wielu autystycznych w tym ja jest na przykład dobrymi programistami, taki ośrodek mógłby zarobić na siebie bez pieniędzy podatnika.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie