Jest nas trzech i w wolnym czasie spotkamy się, żeby pośmigać zdalnie sterowanymi samochodami. Efekty tej zabawy można zobaczyć na poniższych filmach. .
Garść informacji: dwa większe modele to Traxxas E-Revo Brushless, jeden mniejszy to HPI Savage XS. Wszystkie auta na filmie mogą rozwijać prędkość przekraczającą 100 km/h w odpowiednich warunkach, choć my wolimy zabawę bardziej terenową. Staramy się w miarę regularnie wrzucać nowe filmy na nasz kanał na You Tube. Jeśli chcieli byście wejść w to hobby, napisałem specjalny poradnik, który powinien rozwiać większość wątpliwości, ale niestety nie mogę dodawać linków zewnętrznych
PS.
Nie było, bo materiały wyłącznie własne.
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
jak juz ogladacie to bez dzwieku.
Polskę rozkradają a ci się samochodzikami bawią
Świetnie pasja chłopaki... Mega filmik i oby tak dalej.
konto usunięte
2015-10-12, 16:22
sprzedam takiego.
Fajna sprawa:) to są autka spalinowe? ile taka zabaweczka jak wasze kosztuje?
konto usunięte
2015-10-12, 18:32
@slaft23 - Na dzień dzisiejszy auta elektryczne są mocniejsze i szybsze, niż spaliny. Są też bardziej bezobsługowe i mniej awaryjne. Oczywiście, jeśli ktoś ma benzynę w żyłach zamiast krwi, może mieć też spalinę. Zrobiłem o tym cały obszerny poradnik... ale nie mogę linkować. Wpisz w wyszukiwarkę "rybczynski24 rc" to powinno wyskoczyć na samej górze, tam w 15 - 20 minut przyswoisz informacje, które ja gromadziłem od roku.
zajebiście znowu zobaczyć e-revo w akcji, sam miałem kiedyś takiego, mega zabawa, ale zastanawia mnie brak osłon tylnych pół osi na wahaczach coby syf z pod przednich kół ich nie niszczył, ja u siebie miałem zrobione z grubego plexi i zero problemu z pękającymi osłonkami przegubów w półośkach
konto usunięte
2015-10-12, 18:50
@Teflon666 - jak na razie sporo katowania i przez cały sezon na dwa auta jedna pół oś pękła i to pechowo drugiego dnia po zakupie sprzętu. Poza tym w zasadzie brak awarii. U kolegi pęknięty wahacz po pechowym skoku i tyle - drobiazgi i symboliczne koszty w skali roku.
konto usunięte
2015-10-12, 20:37
Cytat:
Fajna sprawa:) to są autka spalinowe? ile taka zabaweczka jak wasze kosztuje?
Na filmiku widać elektryki pedalskie.
Nie wiem ile takie kobiece samochodziki elektryczne kosztują ale sam mam dwa traxxy spalinowe i każdy z nich kosztował ponad 2 kafle.
konto usunięte
2015-10-12, 21:30
Velture napisał/a:
Na filmiku widać elektryki pedalskie.
Nie wiem ile takie kobiece samochodziki elektryczne kosztują ale sam mam dwa traxxy spalinowe i każdy z nich kosztował ponad 2 kafle.
Bezszczotkowe, elektryczne auta mają obecnie najlepsze osiągi i kosztują przy okazji najwięcej. Dawno zdeklasowały auta spalinowe. Widać to u Traxxasa, jak i w każdej innej marce RC. Najszybszy Traxxas XO-1 jedzie 160 km/h i jest elektryczny. Z resztą nie tylko RC - Tesla model S jest najszybszym autem 4 drzwiowym na świecie i przegania nawet auta budowane do wyścigów na torze z 8 cylindrowymi silnikami. Dlatego pedalskie czy nie, moje elektryczne Traxxasy spowodują, że Twoje spaliny zostaną daleko w tyle, łykając kurz
konto usunięte
2015-10-13, 10:07
@up
Powiedz mi proszę co się stanie po 15 minutach twojej jazdy elektrycznym i ile czasu zajmie ci ładowanie baterii

Mi tankowanie zajmuje kilka sekund
Swoją drogą pewnie na torze płaskim utwardzonym byś wygrał bo ja mam terenowówki gdzie ten z napędem 4x4 ma max 66km/h a drugi z napędem na tył 81 ale w terenie byś kołami buksował w miejscu
konto usunięte
2015-10-13, 11:08
Koleś na YT o nicku Headquake137 ma fajne filmiki gdzie podkłada oryginalne dźwięki aut fajna sprawa.