Witam
Rodzice przez ostatnie trzy albo cztery lata budowali dom. Chwilowo mam więcej czasu więc trochę ogarnialiśmy strych. W pewnym momencie usłyszałem soczyste 'k🤬a, ja p🤬lę' mojego ojca, a po chwili wiedziałem już co było tego przyczyną.
Ojciec znalazł taki oto piękny okaz.. no właśnie, czego? Wokół pełno gówien, a w centrum leżało sobie takie śliczne truchło
a w środku lokatorzy

:
Ktoś jest mi w stanie powiedzieć co to za ptak? Kura, bażant?
(tylko cztery foteczki + filmik, więc nie rozbijam fotek na komentarze, mam nadzieję, że moderatorzy zrozumieją)
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-05-04, 18:21
Mogę prosić o nutkę ?
Ajajaj zapomniałem o tytule w opisie, przepraszam
------ Megadeth - Crown Of Worms
To pterodaktyl. Dziękuje, nie ma za co.
konto usunięte
2013-05-04, 19:07
Zostały tylko łapki, to zapytam: wiesz gdzie szukać pierwszej części?
zapytaj matki co kura z rosołu robi na strychu
konto usunięte
2013-05-04, 19:34
konto usunięte
2013-05-04, 20:07
Bobrełę przykro mi obarczać Cię tak nieznośnym jarzmem wstydu, ale niestety wiązania peptydowe nie występują w "łańcuchach dezoksyrybonukleinowych" a w pierwszorzędowej sekwencji białek pomiędzy aminokwasami... łąńcuch DNA jest zbudowany z nukleotydów połączonych wiązaniami fosfodiestrowymi. Uwierz mi. Jestem profesorem habilitowanym ziemniakologii stosowanej
Cytat:
Po wnikliwej analizie genotypu i ustaleniu wiązań peptydowych w łańcuchu dezoksyrybonukleinowym mogę z całą pewnością powiedzieć, że to kura - pół kury dokładnie. Wierz mi, jestem ekspertem.
W DNA nie ma wiązań peptydowych.
konto usunięte
2013-05-04, 20:54
konto usunięte
2013-05-04, 21:04
jest to kura ew.bazant (raczej kura ale twierdzac ze zabila ja kuna, ktora zabija poprzez uduszenie, uklad nog tego stowrzenia przpomina bardziej bazanta niz kure) ktory zostal wciagniety na strych po uprzednim usmierceniu przez kune lub kunopodobne stworzenie.
konto usunięte
2013-05-05, 0:11
To może być cokolwiek wielkości kury - kuropatwa, przepiórka, perliczka itd.
konto usunięte
2013-05-05, 10:58
po 1. teraz DNA to łańcuch deoksyrybonukleinowy a nie dezoksyrybonukleinowy
po 2. w DNA nie ma wiązań peptydowych
po 3. to ja tu jestem ekspertem