Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Ż🤬dowski parlamentarzysta podarł Nowy Testament
Konto usunięte • 2012-07-25, 16:57

Ż🤬dowski parlamentarzysta Michael Ben-Ari z syjonistycznej Unii Narodowej, podarł Nowy Testament i wyrzucił go do kosza na śmieci. Nagranie z tego czynu rozesłał do mediów.

Michael Ben-Ari dokonał aktu zniszczenia Biblii w swoim biurze poselskim. Swoim pracownikom kazał nagrać wydarzenie, podczas którego darł Nowy Testament stojąc na tle flagi Izraela. Ben-Ari krzyczał, że Biblia jest książką inspirującą Kościół do inkwizycji mającej być mordem na Ż🤬dach. Nazwał ją również haniebną prowokacją Kościoła która powinna znaleźć się na śmietniku historii.

Nowy Testament został rozesłany 120 ż🤬dowskim parlamentarzystom Knesetu, przez Izraelskie Towarzystwo Biblijne które opracowało nowe wydanie z hebrajskimi komentarzami. Po incydencie syjonistyczny polityk napisał na swoim blogu: Misjonarze od lat próbują nas nawrócić. Teraz ich łapska dosięgnęły Knesetu. Starają się nawrócić nasze dzieci i odebrać nam dusze. Każdy ma prawo do swobodnego wyznawania swojej religii. Ale gdy ktoś próbuje nawracać Ż🤬dów – przekracza dopuszczalną granicę.

Ben-Ari nie pierwszy raz znalazł się w centrum zainteresowania opinii publicznej. Do 1994 roku był członkiem syjonistycznej partii Kach, zdelegalizowanej z powodu prowadzenia działalności terrorystycznej. W 2009 roku sprzeciwiał się wizycie Benedykta XVI w Izraelu pisząc w liście otwartym do polityków i dziennikarzy, że byłaby to obraza pamięci ofiar holocaustu. W tym samym roku został aresztowany po tym, jak odmówił zejścia z izraelskiego pojazdu wojskowego, protestując przeciwko usuwaniu młodych uczestników blokady drogi. Podczas majowej manifestacji przeciwko Sudańczykom powiedział zaś, że wraz z demonstrantami przyszedł „wymazać ciemność”.

Wyobraźcie sobie jaka by byla reakcja swiata na podarcie Koranu
Zgłoś
Konto usunięte 2012-07-25, 17:02 2
"bug go ukaże"
Zgłoś
Konto usunięte 2012-07-25, 17:03 31
Ciekawe czy ten kret(ż)yn pomyślał np o Polakach katolikach, którzy w czasie II wojny płacili życiem za jakąkolwiek pomoc jego współwyznawcom? Pewnie nie bo wojna dawno się skończyła i nic mu teraz nie grozi. Chciało by się powiedzieć że ten typ to margines, ale przecież ktoś na niego musiał głosować.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-07-25, 17:04 3
A niech sobie drze i nawet koran co mi do tego ??
Zgłoś
leszek1987 2012-07-25, 17:25
czyżby rodzinka nergala
Zgłoś
Konto usunięte 2012-07-25, 17:31 72
jakby podarł komiks batmana to bym się wk🤬ił
Zgłoś
Konto usunięte 2012-07-25, 17:36 13
xts napisał/a:

jakby podarł komiks batmana to bym się wk🤬ił

Jakby podarł jakikolwiek komiks.... Wszak więcej w nich dobrej treści aniżeli w NT.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-07-25, 18:22 24
I teraz j🤬ego pejsatego śmiecia nie można pojechać bo to będzie antysemityzm.

I c🤬j z tym.
J🤬 ż🤬dów.

I wali mnie czy podarł biblie, czy inną świętą księgę.
Gdybym to ja podarł tore to bym już miał mosad w domu, albo ktoś by mi pomógł popełnić samobójstwo.
Zgłoś
Tazarr 2012-07-25, 18:34 20
ru_ziolo napisał/a:

(...)
I c🤬j z tym.
J🤬 ż🤬dów.

(...)

J🤬 ż🤬dów !
Zgłoś
Konto usunięte 2012-07-25, 19:09 1
@up sprytnie sterowana propaganda za 30 lat stwierdzi ze bracia niemcy byli zmuszani przez "polaków" do holokaustu i w raz z ż🤬dami zostaną ofiarami tej okrutnej zbrodni.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-07-25, 20:02 32
losmen napisał/a:

@up sprytnie sterowana propaganda za 30 lat stwierdzi ze bracia niemcy byli zmuszani przez "polaków" do holokaustu i w raz z ż🤬dami zostaną ofiarami tej okrutnej zbrodni.

Zgłoś
pakicito 2012-07-25, 20:31
ja tylko mogę wtrącić, jak łatwo się od lat ogłupia młodych polaków a mianowicie lektury są tak nieciekawe, że młodzi ludzie p🤬lą czytanie, zrażeni nudnymi lekturami przestają czytać i potem wychodzą ze szkoły tępaki
Zgłoś
Jurny_Ziemniak 2012-07-25, 22:28 4
Ta zniewaga krwi wymaga.

Nawet zwierzęta wiedzą że Koran nadaje się jedynie do podcierania tyłka.

podpis użytkownika

UWAGA!
Moje posty mają postać humorystyczną.
Nie mam na celu nikogo nimi obrazić.
>>Kliknij! <<
Zgłoś
skandal89 2012-07-25, 22:40
a niech se drze, c🤬j mnie to, jak szedłem do bierzmowania to nasz ksiądz rwał biblie jechowych, ostatnio gdzies był film jak kolo mieli i wp🤬la koran.

Co do naszego Nowego Testamentu to cóż prawda jest taka, że to nie cały tekst, tylko dobrany przez jakiegoś papieża, polecam zapoznać sie z historią naszej biblii oraz całej działalności kościoła.

podpis użytkownika

VT700 85'
Zgłoś
Leet 2012-07-26, 2:44 3
NOSTRI napisał/a:

Ta zniewaga krwi wymaga. Nawet zwierzęta wiedzą że Koran nadaje się jedynie do podcierania tyłka.

*facepalm
Koran to księga muzułmanów a ten, który podarł biblię jest ż🤬dem więc jego księgą jest tora. Zresztą jeden c🤬j bo wszystkie te 3 komiksy to jedno i to samo niemalże, różni się tylko ukierunkowaniem swojego fetyszu na różne postacie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie