Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 19 minut temu
Zdzierstwo w biały dzień...
redwoo • 2013-03-01, 0:50
Poszedłem dzisiaj do marketu celem zakupu kabla HDMI. Z racji tego, że nie chciałem kabla o niesamowitej jakości wykonania za ogromne pieniądze szukałem czegoś marki Carrefour lub Tesco. Natknąłem się natomiast na taką ciekawostkę:

Dodam jeszcze, że co je różni to TYLKO kolor opakowania i obrazek z przodu blistra. Wszystkie opisy jak i sam kabel były identyczne.

Finalnie zdecydowałem się zrezygnować z usług tego sklepu i kupiłem kabel Made in Poland za 19zł...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Apox 2013-03-01, 17:28
@virusotron
Kup Creative Aurvana Live!
Posłuchaj na oryginalnych kablach potem zamontuj lepszej jakości... USŁYSZ RÓŻNICE
Oczywiście podłącz je do dobrego sprzętu.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-01, 18:18
Podsumowując wypowiedź matiqq:
A ja mam telewizor CzteryD i kable nanowłókien węglowych i rozdzielczość 6000x3050 i obraz śmiga super bo dałem więcej niż wy biedaczki!

Setki testów w internecie potwierdzają - kable hdmi o jednakowych standardach są identyczne pod względem przekazanego sygnału niezależnie od producenta. Odwzorowanie kolorów, szybkość transmisji, jakość dźwięku i obrazu jest niewyczuwalna dla ludzkich zmysłów bez specjalistycznego sprzętu.

Więc przestań się hipsterzyć, że widzisz różnicę pomiędzy nanosekundą opóźnienia jednego z milionów pikseli bo nikt ci nie wierzy "ekspercie"...
Zgłoś
matiqq 2013-03-01, 18:29
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
aopia 2013-03-01, 19:19
Najlepsze jest to, że ludzie którzy kupują kabelki HDMI za 200zł widzą różnicę. Ale nie polecam kupować najtańszego, bo może jakość obrazu będzie taka sama, choć mogą pojawiać się artefakty, to są lepiej wykonane(wtyczka i oplot). Kupujcie Vivanco.
Zgłoś
redwoo 2013-03-01, 19:27
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
mati7575 2013-03-01, 20:01 3
Zgłoś
matiqq 2013-03-01, 21:52
Zgłoś
hpiotrekh 2013-03-01, 22:13
a może ktoś ma w dupie polską gospodarkę i ważniejsze dla niego jest zaoszczędzone 3zł? co wtedy? Twój argument jest inwalidą.

do tego nie zapominaj, że kupując polskie produkty dajesz do koryta tym darmozjadom na wiejskiej!!

pozdrawiam,
Mateusz
Zgłoś
redwoo 2013-03-01, 22:30
hpiotrekh napisał/a:

do tego nie zapominaj, że kupując polskie produkty dajesz do koryta tym darmozjadom na wiejskiej!!

To się zastrzel, generalnie wydając jakiekolwiek pieniądze na cokolwiek w Polsce dajesz do koryta darmozjadom na wiejskiej...
Zgłoś
hpiotrekh 2013-03-01, 22:32
Zgłoś
mati7575 2013-03-02, 0:46
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-02, 2:24
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-02, 3:06
jatutylkopacze napisał/a:

Wróciłem właśnie z Carrefour. Carlsberg za 2,99zł.

Dając 10zł za 0,33l chyba musisz kupować u nas Guiness'a. Osobiście mi nie smakuje. Czasami też się trafi desperados w promocji właśnie w cenie do 3zł, ale rzadko bardzo.

No widzisz, tu jest pies pogrzebany.
Carlsberg, grupa Żywiec czy Kompania Piwowarska mają bardzo mało wspólnego z piwem. To podróbki piwa, napoje, które mają tak wyglądać i mieć w miarę zbliżony zapach, ale już nie mogą tak smakować, bo nie każdemu musi smakować prawdziwe piwo.
Jedyne, co koncerny mają wspólnego z prawdziwym piwem, to piwa importowane do Polski, takie jak Pilsner Urquell, Guiness itp. Nie wszystkie jednak z importu są prawdziwym piwem, po prostu trudno metodami przemysłowymi, stosowanymi przez koncerny podrobić takiego Guinessa czy Pilsnera, chociaż nie jest to niewykonalne.
No, jeszcze grupa Żywiec wykupiła Bracki Browar Zamkowy w Cieszynie, gdzie uczciwie warzą niektóre piwa. Ale to właśnie wpływa na ich cenę. Jeżeli trafisz gdzieś na Brackiego Rauchbocka, możesz kupić, ale nie należy do tanich.

Mówiąc o prawdziwym piwie, mam na myśli napój alkoholowy, warzony ze słodu i z prawdziwym chmielem, a ty mi wyjeżdżasz z Carlsbergiem, który nie ma zwyczajnie smaku.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-02, 11:22
@up
Piłem Brackie i było nędzne. W zasadzie, ledwo dopiłem, co rzadko mi się zdarza.
Zgłoś
mati7575 2013-03-02, 21:09
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem