Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
Zdzierstwo w biały dzień...
redwoo • 2013-03-01, 0:50
Poszedłem dzisiaj do marketu celem zakupu kabla HDMI. Z racji tego, że nie chciałem kabla o niesamowitej jakości wykonania za ogromne pieniądze szukałem czegoś marki Carrefour lub Tesco. Natknąłem się natomiast na taką ciekawostkę:

Dodam jeszcze, że co je różni to TYLKO kolor opakowania i obrazek z przodu blistra. Wszystkie opisy jak i sam kabel były identyczne.

Finalnie zdecydowałem się zrezygnować z usług tego sklepu i kupiłem kabel Made in Poland za 19zł...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
riczardson 2013-03-01, 0:57 8
Ciekawe ile debili się nie spostrzegło i wzięło ten niebieski
Zgłoś
Dzichader 2013-03-01, 1:02
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-01, 1:04 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Vulpes 2013-03-01, 1:04 1
najśmieszniejsze jest to, że te kable z carrefoura są produkcji NTT z tego co tam na cenówkach widzę... czyli też made in poland.
Zgłoś
Upalony 2013-03-01, 1:07
Sam kupowalem w Carrefour kabel HDMI za 9zl 1.5m i zaluje ze kupilem bo nie ma takiego dobrego styku jaki powinnien byc i na ekranie czasami pojawia sie szum "zielony" i musze poruszac wtyczka.
Ten sklep to jest dziwny bo nie raz spotkalem sie z takim przypadkiem jak tutaj.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-01, 1:21
Nie warto wydawać pieniędzy na jakiś "lepszy" kabel hdmi. Utrata jakości na sygnale w tego typu przewodzie następuje dopiero przy długości kabla ok. 13m - info potwierdzone testami. Kupujcie najtańszy jaki się wam nawinie, a co do kolegi co mu styki nie grają to może wina niekoniecznie leży po stronie przewodu... sprawdzałeś czy nie za luźne masz gniazdo w tv?
Zgłoś
redwoo 2013-03-01, 1:22
Vulpes napisał/a:

najśmieszniejsze jest to, że te kable z carrefoura są produkcji NTT z tego co tam na cenówkach widzę... czyli też made in poland.

NTT to chyba polski dystrybutor bo na opakowaniu 'Made in China'
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-01, 3:01 1
Kiedyś jak miałem atramentową drukarkę epsona to zamiennik tuszu koloru niebieskiego był droższy i częściej się kończył, może dlatego podnieśli cene
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-01, 7:50 4
wielu ludzi, którzy mają pieniądze (raczej sami się ich nie dorobili) a nie mają pojęcia o niczym często wychodzi z założenia "droższe znaczy lepsze" i do nich skierowana jest oferta niebieskiego kabla.

tzw: snobizm nowobogackich.
Zgłoś
snik0 2013-03-01, 7:52 5
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-01, 8:12 70
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-01, 8:47 1
Po lewej był czarny a po prawej biały. Proste.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-01, 9:01 4
Rems napisał/a:

wielu ludzi, którzy mają pieniądze (raczej sami się ich nie dorobili) a nie mają pojęcia o niczym często wychodzi z założenia "droższe znaczy lepsze" i do nich skierowana jest oferta niebieskiego kabla.

tzw: snobizm nowobogackich.

Bo to jest po prostu nic innego jak czysta manipulacja. Podobnym przykładem, jest przestawianie regałów w supermarketach co jakiś czas. Wiadomo po co, ktoś kto wejdzie do sklepu po przestawieniu regałów, spędzi w nim więcej czasu i większe szanse na to, że zrobi więcej zakupów.

Tak samo jest z McDonaldem. Wszystkie McDonaldy są na całym świecie takie same. Wiadomo po co, ktoś kto przyjedzie do nas z Chin widząc McDonalda wie co tam zje, wie co tam będzie i jak będzie. Właśnie dzięki temu McDonald osiągnął sukces.

Następna rzecz to często niewygodne siedzenia w sieciowych barach szybkiej obsługi, które celowo są niewygodne. Czemu? Po to aby kupić, zjeść i wyjść, a nie rozsiadać się robiąc miejsce dla następnych klientów.

Tak samo jak napisałeś o kablu. Sporo osób wychodzi właśnie z takiego założenia, a nie jest to zawsze prawdą.
Zgłoś
byszek 2013-03-01, 9:05 3
co w tym dziwnego? albo kupujesz jak boss w fajnym niebieskim opakowaniu albo jak plebs w zgniłym zielonym

podpis użytkownika

zesraj się a nie daj się
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem