W tym temacie proszę zgłasząć błędy zauważone na forum a także ewentualne propozycje zmian. Będę je rozpatrzać

Od razu mówie że niedługo pojawi się tu więcej modyfikacji mających na celu usprawnienie pracy forum
Uwaga! Ważne - w przypadku problemów z filmami
- Przed napisaniem zgłoszenia proszę w miarę możliwości sprawdzić w trybie incognito i na innej przeglądarce
- Proszę w zgłoszeniu podać informacje o systemie, przeglądarce (najlepiej z wersją), oczywiście też ważne jest to czy problem wystapił na komputerze/tablecie/komórce
- W miarę możliwości proszę sprawdzić konsole błędów - w chrome F12 -> tab console (tylko czerwone komunikaty o błędach)
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Złowroga Pralka !, jest lista tematów zbiorczych, tam możesz dawać tego typu sugestie.
Gdy wrzuca się film w tagach
Kod:
[flv]adres sadistic[/flv]
to nie da rady wrzucić linku do źródła ani w tagach code ani w URL. Wywala błąd.
Uwaga, sugeruję zmianę!
Sugeruję drogim moderatorom/adminowi zmianę minimalnej ilości piw dla tematów wychodzących z poczekalni. Owa sugestia przyszła do mej głowy w związku z dużą ilością nowych tematów pojawiających się na portalu, które są, jak to się mówi "do h🤬ja nie podobne" i moim skromnym zdaniem nie powinny opuszczać czeluści poczekalni. Pozwoliło by to (tak jak było to kiedyś) na oddzielenie ziarna od plew i pozostawienie tylko tematów wartych uwagi.
Z wyrazami szacunku, oddany użytkownik Kszyś
Konto usunięte
2011-06-16, 22:36
up@ Pomysł dobry, tym bardziej, że teraz jest więcej użytkowników, co powoduje łatwiejsze zebranie wymaganej ilości piw.
Konto usunięte
2011-06-17, 10:52
KULTYWATOR napisał/a:
Pomysł dobry
Nie, piwa od dłuższego czasu nie są miernikiem jakości wrzut, ambitniejsze wrzuty zostaną w poczekalni.
Tak, jest pewien problem. Może niezbyt duża to sprawa ale dokuczliwa. Posłużę się zdjęciem:
Otóż ta reklama (na pierwszym planie) przysłania rozwijane pola menu głównego strony (jak widać), przez co niemożliwe jest kliknięcie w pole, które jest akurat 'pod' reklamą. Da się z tym coś zrobić?
twojamatkajestgruba zainstaluj adblocka i problem z głowy
Konto usunięte
2011-06-20, 15:55
Vuko napisał/a:
twojamatkajestgruba zainstaluj adblocka i problem z głowy
To jest jedno rozwiązanie, ale reklama nie może wymuszać na wszystkich użytkownikach instalowania dodatkowych programów, żeby korzystać ze standardowych możliwości na forum.
Saia napisał/a:
To jest jedno rozwiązanie, ale reklama nie może wymuszać na wszystkich użytkownikach instalowania dodatkowych programów, żeby korzystać ze standardowych możliwości na forum.
Kto przegląda internet bez addonów antyreklamowych ?
Konto usunięte
2011-06-23, 23:08
teken napisał/a:
Kto przegląda internet bez addonów antyreklamowych ?
Pewnie emeryci, renciści oraz dzieci w wieku do lat 12.
Konto usunięte
2011-06-23, 23:34
~ napisał/a:
Pewnie emeryci, renciści oraz dzieci w wieku do lat 12.
Jeszcze nie dawno zaliczałeś się do tej pierwszej grupy, Lineczku
[ Komentarz dodany przez: ~: 2011-06-23, 23:37 ]
No nie wiem czy tak niedawno, poza tym jakiejś ze służb jak już. Było 57 jakbyś zapomniał.
To może ja z racji wykształcenia podpowiem coś.
Jeśli admin ma ochotę to wystarczy nadać jakiekolwiek pozycjonowanie warstwom w których znajduje się menu oraz blok reklamowy. Polecam relative, wtedy nic się nie posypie. Następnie wystarczy nadać bloku reklamowemu z-index: 1, a blokowi z menu z-index:1000 i menu będzie rozwijane nad reklamą. Wszystko oczywiście można wygodnie wykonać w pliku CSS.
Robster napisał/a:
To może ja z racji wykształcenia podpowiem coś.
Jeśli admin ma ochotę to wystarczy nadać jakiekolwiek pozycjonowanie warstwom w których znajduje się menu oraz blok reklamowy. Polecam relative, wtedy nic się nie posypie. Następnie wystarczy nadać bloku reklamowemu z-index: 1, a blokowi z menu z-index:1000 i menu będzie rozwijane nad reklamą. Wszystko oczywiście można wygodnie wykonać w pliku CSS.
Znam się na CSS i warstwach. Problem jest z niektórymi reklamami we flashu które nie mają ustawionego poprawnie parametru
wmode. Póki co wspomniana reklama została zamieniona na obrazek.
A nie ma w module reklamy kodu, który odpowiada za tą właściwość? Nie wiem jak, to jest w phpBB, ale w J! przykładowo wystarczy w pliku modułu osadzania reklam zmienić jedną linijkę na wmode="opaque" i wtedy jest gitara.
Ewentualnie ręcznie wklepać kod reklamy do strony i wtedy ten parametr będzie zależał, tylko od admina, ale tutaj chyba ważne jest zliczanie kliknięć i automatyzacja wszystkiego, więc ten sposób pewnie odpada.
Kody są dostarczane przez reklamodawców w postaci javascriptu na podstawie którego generuje się dopiero właściwy kod object/embed, nie możemy tego zmienić. Pisałem zresztą w tej sprawie kiedyś do nich (chodzi o jedną z sieci, bo większość ma ten parametr uwzględniony w swoich kreacjach) ale jakoś niczego nie poprawili