Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:58
Chillu91 2025-02-15, 7:20
DuduP🤬du napisał/a:

A kogo interesuje, co Ciebie nie interesuje? To jest prywatny biznes, a takie zazwyczaj są dokładnie policzone. Może za tydzień będzie miał tam przyłącze DC i nie będzie się z czego śmiać. Eksperci z internetu hehe
Ja kupiłem elektryka bez dopłaty i jest super. Zapomniałem zapytać Ciebie o zdanie, ale mimo to wyszło ok.

Problemem są dotacje i dopłaty. Bo jak dopłacamy do czegoś głupiego (jak na filmie) to wtedy coś co w normalnych warunkach w żaden sposób się nie opłaca, może zacząć się opłacać. Ale i tak tylko pozornie, bo przecież rząd nie ma własnych pieniędzy i dopłaca do tego z naszych podatków!
Zgłoś
DuduPizdu 2025-02-15, 14:20
Chillu91 napisał/a:

Problemem są dotacje i dopłaty. Bo jak dopłacamy do czegoś głupiego (jak na filmie) to wtedy coś co w normalnych warunkach w żaden sposób się nie opłaca, może zacząć się opłacać. Ale i tak tylko pozornie, bo przecież rząd nie ma własnych pieniędzy i dopłaca do tego z naszych podatków!

No jest to problem, ale ja sobie tłumaczę, że żeby w ogóle rozbujać tą gałąź gospodarki, to trzeba trochę kasy wrzucić, bo nie byłoby dla kogo rozbudowywać infrastruktury. Benzyny też nie było na początku na stacjach, tylko etanol w aptekach.
Ford uruchomił produkcję seryjną modelu T i zaczęło się opłacać stawiać stacje i duże rafinerie.

Z EV jest tak jak z automatyczną skrzynią biegów. Kto nie jeździł, ten nie lubi, kto sam sprawdził, nie wraca do manuala.

I jeszcze jedno: ilość prądu, jaką trzeba włożyć w pozyskanie litra paliwa jest podobna do dystansu, jaki można przejechać na samym tym prądzie.
Czyli gdybyśmy mieli nawet 100% EE z węgla - i tak byłoby efektywnie. Cała rzecz przez ostatnie 100 lat rozgrywała się o baterie. I trochę o kasę z ropy i państwa OPEC.
Zgłoś
trzonek1pl 2025-02-16, 4:11 1
eliveruss napisał/a:

Jeszcze na wszystko wrzucą abonament, włącznie z klimatyzacją i płać co roku, jak nie chcesz się topić w lato i marznąć w zimę

Jeszcze stanowiska menadzerskie ktorzy beda regulowac abonament, i specjalna instytucja ktora bedzie decydowac jakie granice ma miec ten abonament.
Zgłoś
CanesVenatici 2025-02-16, 17:48
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Agre 2025-02-17, 9:28
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
CanesVenatici 2025-02-17, 16:45
Zgłoś
Agre 2025-02-17, 17:52
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem