Ziemkiewicz komentuje sprawę listy 200 osób, które stanęły w obronie Ewy Wójciak, po tym jak ta nazwała papieża Franciszka per:"C🤬jem", w wyniku czego znalazła się na tak zwanym cenzurowanym.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:35
Jak dla mnie Ziemkiewicz jest żałosny i nie mam na myśli tej konkretnej wypowiedzi. Czytając jego artykuły można odnieść wrażenie, że chce mieć za wszelką cenę poglądy anty GW. Człowiek zamiast dzielić się własną opinią na dany temat (jakie by nie były), swój czas wiecznie poświęca na recenzowanie wyborczej...
dionizodoros napisał/a:
Przecież tu nie dyskutujemy o istocie prawdy, a o naszych poglądach. Wy tu wszyscy przedstawiacie swoje wierzenia (każde poglądy są wiarą (poczynając od wyznawanych wartości, czyli od metapoglądów)), nie zaś problem do przeanalizowania, z którego to wspólnymi siłami próbujemy wyciągnąć wnioski pozytywne. To jest arena wygłaszania gotowych poglądów, dlatego argumenty nie są tu czymś niezbędnym. A kolega mówi, że walkę na argumenty stoczyć może na privie. Jest więc w porządku względem rozmówcy.
Zgoda, możemy nie dyskutować o niuansach danej sprawy póki naprawdę rozmawiamy o poglądach. A pogląd to raczej trochę więcej, niż krótki zarzut niekompetencji- gdyby zarzut brzmiał, że Ziemkiewicz to złodziej, to ogół forumowiczów chciałby wiedzieć, co takiego ten złodziej ukradł.
uzdrowiony1974 napisał/a:
Ostatnie zdanie:" Masz ochotę podyskutować? Priv." Jak chcesz się tutaj branzlować, to luz.
Bydło powinno się wyśmiewać publicznie więc nie mam zamiaru żadnego priva pisać.
@UP
To są właśnie efekty tej "pięknej" demokracji.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie