W radio nadano komunikat o przejściu na czas zimowy. Spiker powiedział, by o 3 rano przestawić wskazówki zegara na godzinę drugą.
U wszystkich programistów noc zawisła w nieskończonej pętli...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Żona wysyła programiste (hehe, wiem że to niemożliwe, bo to no-lify i r🤬ają własną rękę, ale to tylko kawał) do sklepu i mówi:
- Kup parówki, a jak będą jajka to kup 10.
Przychodzi programista do sklepu:
- Są jajka?
- Są.
- To poproszę 10 parówek.
Bongo ma jakiś bul dupy do programistów ;P
konto usunięte
2013-12-27, 17:53
Cytat:
bo to no-lify i r🤬ają własną rękę
tak jak ty sucharze, z tym, że to ciebie r🤬ają... koledzy
konto usunięte
2013-12-27, 18:32
konto usunięte
2013-12-27, 18:32
konto usunięte
2013-12-27, 18:33
Gdyby spiker powiedział że trzeba przestawiać o 3 godzinie, to wtedy bylaby nieskonczona petla.
A powiedział przestawić, co oznacza jednorazowe polecenie.
Oj BongMan, podobno programistom też byłeś, ale kto wie na czym polega bycie programistom w sosnowcu.
@up
if(godzina==3) godzina=2;
Czyli nie masz racji
konto usunięte
2013-12-27, 18:37
Grał ktoś z Was w COLOBOTa?
A teraz specjalny komunikat dla programistow: jesli mleko jest w lodowce o 3 rano przestawić wskazówki zegara na godzinę drugą i wyjac mleko z lodowki.
konto usunięte
2013-12-27, 18:40
konto usunięte
2013-12-27, 18:43
Nie, ale if to warunek, jak inaczej bys to chcial zamknac w petli?
Zakladam ze petla to sprawdzenie kazdej zmiany pozycji zegara/czasu