Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
bagietson 2025-02-27, 11:40
Te nie za mądre zawsze są najlepsze
Zgłoś
213213 2025-02-27, 13:33 1
SQUOR napisał/a:

On się jej pyta Esta bien ? - czy w porządku. Hiszpański.
Potem mowi -tranquilo- nie przejmuj się.
Niestety nie Ukraińcy.

faktycznie... "i bym teraz, k🤬a, nie miał ręki".
Zgłoś
Sławomir1313 2025-02-27, 14:03
tomnbb napisał/a:

Nie tylko jak się jedzie długo w dół. Ogólnie przy zjeździe obnizasz siodełko aby mieć środek ciężkości niżej i moc go wysunąć do tył nad tylne koło. Dlatego na takie trasy absolutnym " must have" jest regulowana sztyca. Naciskasz guziczek i siodełko w dół.....
Ten rower też raczej takie ale trzeba umieć z tego korzystać.
Druga sprawa to niepotrzebne hamowanie i wytracenie prędkości. Na rowerze efekt zyroskopowy stabilizuje i nie zdarzyło mi się wywrócić jak jechałem szybciej - za to miałem niebezpieczne sytuacje jak bardzo zwolniłem w takim terenie. Dobrze jest tak jechać takie miejsca aby mieć opcje wywracania się "pod górę" stoku anie w dół.
W pewnym momencie na filmie widać, że jest w rowerze regulowana sztyca-siodełko jest jednak w górnej pozycji

jeżdżę po górach od 20 lat i różne rzeczy się zdarzały, ale fakt, najgłupsze gleby to przy małych prędkościach, za to przy dużych najefektywniejsze xD bez myk myka da da się żyć, ale po co? dupę za siodełko to tylko na naprawdę stromych ściankach, generalnie ludzie tak jak ona zaczynający przygodę z prawdziwym mtb mają spory problem z balansem na rowerze, jakby to pedalsko nie brzmiało, trzeba być jak kot, a nie jak worek ziemniaków
Zgłoś
tomnbb 2025-02-27, 15:52
Sławomir1313 napisał/a:

, generalnie ludzie tak jak ona zaczynający przygodę z prawdziwym mtb mają spory problem z balansem na rowerze, jakby to pedalsko nie brzmiało, trzeba być jak kot, a nie jak worek ziemniaków

Bo jak balansować jak się dupe przykleja do siodełka, na wymagających zjazdach jednak stoisz na pedałach a nie siedzisz na siodełku. Co do myk-myka to kiedyś zastanawiałem się po co mi to. Po kupnie fulla dwa pierwsze upgrady jakie zrobiłem to mocniejsze klamki i właśnie sztyca - teraz bez tego sobie nie wyobrażam jazdy w Beskidach
Zgłoś
ism 2025-02-27, 18:58
OdrobinaSadyzmyNaCodzień napisał/a:

Przecież jechało z tyłu.
Gdyby nie wytrąciło jej z równowagi mogłaby się nie ztoczyć

dokładnie, puknął ją oponą w lewą nogę na której chciała się oprzeć
Zgłoś
Riikko 2025-02-27, 19:28
tars napisał/a:

Przecież to ten typ z kamerką ją popchnął. A zmywarka całkiem niezła

o czym ty p🤬lisz? zahamowala na cala p🤬de bez ABSu na stromym spadzie (nie widac na tym objektywie). czego ona sie spodziewala?!
Zgłoś