Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:48
Zobaczmy to jeszcze raz...
specjal01 • 2025-07-28, 14:32
Nowy minister sprawiedliwości vs. maszyna sprzątająca!

Przypomniano "wstrząsający" materiał TVN24 o wypadku nowego ministra. W sieci krąży zapomniany już nieco materiał na temat nowego ministra sprawiedliwości. Sędzia Waldemar Żurek przez pięć lat procesował się z Dagmarą Pawełczyk-Woicką, obecnie przewodniczącą KRS, a w 2018 r. - prezes Sądu Okręgowego w Krakowie, ponieważ… kiedy wychodził z toalety, maszyna sprzątająca uderzyła go w nogę. Zdarzenie było skrupulatnie relacjonowane przez TVN24.

UWAGA sceny drastyczne, mrożące krew w żyłach. Osoby wrażliwe nie powinny tego oglądać!!!
Zmieniono 2 razy Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2025-07-28, 22:28 1
Marian_Koniuszko napisał/a:

Zdajesz sobie sprawę, że w 2021 roku, na łamach "Gazety Polskiej" Sakiewicza, został on przeproszony za te fałszywe oskarżenia?

To cytat z jakiegoś tygodnika "dla jego", sprzed kilku dni podlaski.info/2025/07/24/pozwal-sad-o-pieniadze-na-zeby-domagal-sie-zw...
Zgłoś
Marian_Koniuszko 2025-07-29, 0:57 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
majeńka 2025-07-29, 2:55 3

Nie siej propagandy... Po tym najechaniu maszyną sprzątającą miał uszkodzone kolano i musiał przejść operację. Zdarzenie to powinno być traktowane jako wypadek przy pracy, a nie było, bo Ziobro tak chciał- prywatnie kolega Pawełczyk-Woickiej, który ja wcisnął na stanowisko prezesa Sądu Okręgowego w Krakowie pomimo braku kompetencji.
Spór o którym piszesz, ostatecznie zakończył się w 2024 roku prawomocnym wyrokiem sądu, kwalifikującym to zdarzenie jako wypadek przy pracy.

Zdajesz sobie sprawę, że w 2021 roku, na łamach "Gazety Polskiej" Sakiewicza, został on przeproszony za te fałszywe oskarżenia?

Henryk_Sprężyna napisał/a:

To cytat z jakiegoś tygodnika "dla jego", sprzed kilku dni

I dlatego właśnie trzeba postować sprostowania dezinformacji ad mortum usrantum, inaczej szczekacze Ziobry docierają do ludzi a prawdziwe informacje nie.
Zgłoś
specjal01 2025-07-29, 8:18 1
majeńka napisał/a:

I dlatego właśnie trzeba postować sprostowania dezinformacji ad mortum usrantum, inaczej szczekacze Ziobry docierają do ludzi a prawdziwe informacje nie.

sadol.pl to dla ciebie źródło rzetelnych informacji?
Współczuję rodzinie...
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2025-07-29, 11:39 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
darek1234 2025-07-29, 15:14 1

Nie siej propagandy... Po tym najechaniu maszyną sprzątającą miał uszkodzone kolano i musiał przejść operację. Zdarzenie to powinno być traktowane jako wypadek przy pracy, a nie było, bo Ziobro tak chciał- prywatnie kolega Pawełczyk-Woickiej, który ja wcisnął na stanowisko prezesa Sądu Okręgowego w Krakowie pomimo braku kompetencji.
Spór o którym piszesz, ostatecznie zakończył się w 2024 roku prawomocnym wyrokiem sądu, kwalifikującym to zdarzenie jako wypadek przy pracy.
„Informuję, że w swojej skardze do Krajowej Rady Sądownictwa z dnia 20 lutego 2017 roku na mojego byłego męża, sędziego i rzecznika Krajowej Rady Sądownictwa Waldemara Żurka zawarłam następujące nieprawdziwe informacje, iż:
– nie płacił alimentów na rzecz córek,
– nie wyraził zgody na zabieg operacyjny córki,
– ponosi winę za rozkład pożycia małżeńskiego,
– wykorzystał swoją funkcję w postępowaniach rodzinnych z moim udziałem, oraz informuję, iż bezprawnie dołączyłam szereg prywatnych dokumentów z zawartymi tam danymi wrażliwymi, czym naruszyłam dobra osobiste mojego byłego męża Waldemara Żurka, a w szczególności jego dobre imię, godność osobistą, prawo do ochrony życia prywatnego i intymnego.
Powyższą skargę wraz z załącznikami wysłałam także Wiceministrowi Sprawiedliwości Patrykowi Jakiemu, Posłowi Prawa i Sprawiedliwości Michałowi Wójcikowi oraz Redaktorowi Naczelnemu 'Gazety Polskiej' Tomaszowi Sakiewiczowi.
W związku z powyższym przepraszam Waldemara Żurka, który we właściwy sposób alimentował swoje córki, nigdy nie sprzeciwiał się niezbędnym zabiegom medycznym swoich córek i nie wykorzystał swojej funkcji w sprawach z moim udziałem”

I za ten film i opisy powinny posypać się bany, ale - jak napisałem wyżej - Pierdnij i Spocznij widać trzyma to forum, choć podane informacje o Żurku to celowe wprowadzanie w błąd

specjal01 napisał/a:

sadol.pl to dla ciebie źródło rzetelnych informacji?
Współczuję rodzinie...

Powinieneś dostać bana za celową dezinformację
Zgłoś
Marian_Koniuszko 2025-07-29, 19:33 2
@darek1234: Obligatoryjny ban na miesiąc, powinien być za każdy wpis nawiązujący do polityki. To nie jest miejsce do tego typu dyskusji, bo nie po to się tutaj przychodzi. Szczególnie, że obecnie polityka tak ingeruje w nasze życia, że jest na każdym kroku.
Swoją drogą, to z polityką powinno być jak z homoseksualizmem- na zasadzie, że chcesz być pedałem to sobie bądź, ale w swoim zaciszu, nie narzucaj tego innym i nie próbuj na siłę całego otoczenia przekonywać, że to co robisz i w co wierzysz jest ok, a każdy kto się nie zgadza z tobą jest niespełna rozumu.
Zgłoś
majeńka 2025-07-29, 19:34 1
darek1234 napisał/a:

I za ten film i opisy powinny posypać się bany, ale - jak napisałem wyżej - Pierdnij i Spocznij widać trzyma to forum, choć podane informacje o Żurku to celowe wprowadzanie w błąd
Powinieneś dostać bana za celową dezinformację

Popieram, powinna być zasada że fałszywa propaganda musi być korygowana. Często admini zamieniają opis z odpowiednią notatką, tu też powinno tak być.

@Centurion: moglibyśmy prosić o wytłumaczenie zasad? Najlepiej by było umieścić odpowiednią wzmiankę w Regulaminie.
Zgłoś
specjal01 2025-07-29, 21:14
darek1234 napisał/a:

majeńka napisał/a:

hahahahahaahaha
Z pretensjami to do tvn-u. To wasze źródło informacji zrobiło ten film. Ale jesteście za głupi, żeby to zrozumieć.

A tu obrazek dla was 2many (uwaga bardzo skomplikowany)

Zgłoś
darek1234 2025-07-30, 0:27
specjal01 napisał/a:

hahahahahaahaha
Z pretensjami to do tvn-u. To wasze źródło informacji zrobiło ten film. Ale jesteście za głupi, żeby to zrozumieć.
A tu obrazek dla was 2many (uwaga bardzo skomplikowany)

Sam jesteś tuman
Zgłoś
ibrahim 2025-07-30, 10:00
Matko i córko, co za poyebane środowisko z popiertolonymi łbami.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem