1 Marca obchodzimy Narodowy Dzień Pamięci "Żołnierzy Wyklętych", wstawiam ten film ku ich chwale. PS. Jeśli ktoś ma się przyp🤬alać to niech nie ogląda.
Bonus dla chcących dowiedzieć się więcej
A na drzewach zamiast lisci beda wisiec komunisci!
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
"a jak myślisz że wylewali swoją krew za kraj i walczyli w honorowy sposób z wrogiem to nie chwal się swoim zdaniem bo jest błędne."
Nie ma honorowej walki z zaborcami!! a skoro wróg był taki honorowy to czemu było tyle zbrodni wojennych!!!?? mam gdzieś honory!!! niech żyje wolna Polska
konto usunięte
2012-02-24, 0:14
Zaraz tu będzie wylew "patriotów" i obrońców "narodowych katolickich wartości" znających daty powstań jedynie z eventów ONRu na facebooku.
konto usunięte
2012-02-24, 0:15
Brakuje mi tu jednego, równie ważnego . Romuald Rajs ps. " Bury ", bardzo dobry żołnierz mjr. " Łupaszki "
konto usunięte
2012-02-24, 0:43
polecam filmy związane z tą tematyką:
-GENERAŁ NIL [2009]
-August Emil Fieldorf: Generał Nil. Dokument
-New Poland - Nowa Polska 2010
ja bym zaczął poszukiwania od popularnego serwisu internetowego umozliwiającego bezpłatne umieszczanie i oglądanie filmów. zna ktoś jeszcze jakies w miarę łatwo dostępne materiały?
konto usunięte
2012-02-24, 1:26
Niestety, ale młodych to nie interesuje. Wolą takie tematy jak marycha, wóda, cycki, bójki itp.
Zamieściłem dzisiaj patriotyczny temat pod nazwą "Polsko powstań" lecz został niemal od razu wrzucony do "sucharów",a w komentarzach jakiś młody człowiek napisał, że ch**wa czcionka i zbyt dużo tekstu...
Rośnie nam pokolenie, które jest już martwe za życia.
konto usunięte
2012-02-24, 1:46
konto usunięte
2012-02-24, 2:10
@up - czy myślisz że obozy koncentracyjne i naziści są uważane przez ludzi na tym portalu za komuchów czy może nie doczytałeś pewnych fragmentów? Ci ludzie walczyli z nazistami... A później stali się zdrajcami dla komunistów. Dlatego jeździ się po komunistach w tym temacie.
konto usunięte
2012-02-24, 2:45
temat żołnierzy wyklętych jest naprawdę ciekawy i warty pamięci. Szkoda że tak mało ludzi o tym wie.
Mam nadzieję, że to się zmieni.
konto usunięte
2012-02-24, 6:16
Ahh, byłem na 4 pierwszych rajdach śladami majora Józefa Kurasia "Ognia". Ah te wspomnienia. Potem wyjechałem do USA
konto usunięte
2012-02-24, 8:15
@ujemuje - no mogliby ewidentnie wybrać inną kapele niż honor...