1 Marca obchodzimy Narodowy Dzień Pamięci "Żołnierzy Wyklętych", wstawiam ten film ku ich chwale. PS. Jeśli ktoś ma się przyp🤬alać to niech nie ogląda.
Bonus dla chcących dowiedzieć się więcej
A na drzewach zamiast lisci beda wisiec komunisci!
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Polecam przesluchac na YT Tadek Firma Solo-Żołnierze Wyklęci
"Żołnierz polski walczy o wolność wszystkich narodów, ale umiera tylko dla Polski" Gen Stanisław Maczek
Kamm
2012-02-23, 22:04
Śmierć komuchom.
gdyby ktoś pytał o podkład muzyczny z pierwszego materiału to:
Honor - Oblicze Zbrodni
z płyty Urodzony Białym
Chwała Bohaterom!
podpis użytkownika
...Niech staną zegary...
konto usunięte
2012-02-23, 23:02
Po prostu brak słów, a najgorsze że o tym w szkołach nie uczą
konto usunięte
2012-02-23, 23:15
Semper Fidelis Polonia
konto usunięte
2012-02-23, 23:15
Pamiętajcie, że zanim będziecie gadali jacy Ci "żołnierze" byli bohaterscy, przeczytajcie trochę na ich temat, ale z paru RÓŻNYCH źródeł. Jak dla mnie większość "bohaterów" to były szuje i cwaniaki. PS: chcesz mnie hejtować to poczytaj trochę o żołnierzach wyklętych, a jak myślisz że wylewali swoją krew za kraj i walczyli w honorowy sposób z wrogiem to nie chwal się swoim zdaniem bo jest błędne.
powiem tak "papier wszytko przyjmie"???
konto usunięte
2012-02-23, 23:40
Taka ciekawostka: ,,W małej wsi w województwie lubelskim zginął jesienią 1963 roku podczas obławy 45-letni Józef Franczak, poszukiwany listem gończym były AK-owiec. Był ostatnim żołnierzem antykomunistycznego podziemia. Z bronią w ręku ukrywał się dokładnie 24 lata"
better dead than red! tyle w temacie
dziękuję! bo w szkołach pewnie nigdzie o tym nie mówią tak jak o latach 80-tych, gdzie w gimnazjum czy liceum zanim dojdą do tego tematu to są już wakacje i nikt nie myśli o lekcjach historii. szkoda, że ciągle przed młodymi ukrywają prawdę...