Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

I właśnie dlatego Pan Korwin chce zamknięcia ZUS, a cała wypłata, bez odciągnięcia tych wszystkich wymyślonych podatków ma trafić w ręce pracownika. Pracownik ma sam zdecydować jakie fundusze i składki chce opłacić. Bo chyba na tym polega wolność.
Ciekaw jest co by było, gdyby jakiś koleś wszedł do Twojego mieszkania i na oczach Twoich i Twoich dzieci zerżnął Ci żonę, w końcu jest w wolnym kraju...
Jak można na tego oszołoma głosować? -.-
Wszystko fajnie. Pracuję za równe 5000zł i te 5000 zł dostaję. Nagle dostaję raka i muszę KUPOWAĆ, a nie kupić bardzo drogie leki za parę tysięcy Polskich nowych złotych. I co? Wolę jednak, żeby mi to państwo zrefundowało i się mną zaopiekowało.Zachorujesz 2 razy w roku to tak czy siak leki kupujesz za swoje już dzisiaj, to tylko płacisz za wizyte u lekarza.

Ciekaw jest co by było, gdyby jakiś koleś wszedł do Twojego mieszkania i na oczach Twoich i Twoich dzieci zerżnął Ci żonę, w końcu jest w wolnym kraju...
Raczej słabo zapodałeś... Twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się cudza krzywda - taka jest najlepsza definicja wolności wg mnie.
Jeżeli jednak ktoś zarobi troszkę pieniążków to niech sam decyduje, czy się zabezpieczyć na przyszłość, czy przejeść/przepić cały majątek, bo osoby trzecie na tym nie ucierpią. No, może poza ewentualnymi dziećmi takiego debila, ale cóż - ciężkie dzieciństwo kształtuje charakter.

Wysokie podatki chronią żony przed gw🤬tem?

Co Ty opowiadasz? Jakie 55%? Dostajesz 71%, 4000 zł brutto, przy umowie o pracę wychodzi 2840zł netto.
Pracodawca płaci jeszcze za pracownika ZUS, FP i FGŚP.
Znając polską mentalność jestem pewien, że będziemy r🤬ani przez rząd i ZUS do końca naszych dni

@ripmax - tak, sami sobie wpłacają kasę na fundusz emerytalny, ale:
gazeta.ie/art/zmiana-systemu-emerytalnego-w-irlandii.html
Czyli jak widzisz, nie potrafią sami oszczędzać i będzie coś na wzór naszego ZUS-u.

Co Ty opowiadasz? Jakie 55%? Dostajesz 71%, 4000 zł brutto, przy umowie o pracę wychodzi 2840zł netto.
A ZUS? FP? FGŚP? Poza tym, nie zapominaj o tym, że trzeba jeszcze opłacać coś takiego, jak VAT, Akcyza i inne duperele.
Nie wychodzi ci żadne 55%, tylko znacznie mniej.
A gdzie są te pieniądze?
@Sajbek - ale to płaci z własnych pieniędzy, nie z zarobków pracownika. Więc gdyby nie ZUS, to by tych pieniędzy i tak nie dostał.
Gówno, mylisz się. Albo by dostał bezpośrednio, w formie podwyżki, albo pośrednio, poprzez spadek cen. Nie tylko u niego w firmie, we wszystkich.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie