Główna Poczekalnia (2) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
Zwierzęta jedzą lepiej niż ludzie
konto usunięte • 2013-06-28, 5:19
Oto skład taniego żarcia dla kota z biedronki

Tłuszczyk 4%, witaminki, rybki, mięsko, sole myneralne Żreć nie umierać. Chciałem dla porównania cyknąć zdjęcie jakiejś szynki czy parówek ale chyba nie muszę. Każdy wie że na odwrocie jest tablica Mendelejewa i nawalone 30% tłuszczu szczególnie w parówach. Kotek i piesek musi dobrze pojeść ! Żeby był duży i zdrowy ! A człowiek ? Sypnąć mu chemię i niech żre mięso z tektury. Taka oto mała paranoja. Panie premierze, jak żyć !? Skoro koty karmicie lepiej niż wyborców.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-06-28, 19:21
BongMan

Pierwszy raz w życiu w 100% się z Tobą zgadzam Widać to chociażby po pomidorach - polskie pomidorki pachną w całej kuchni, zachodnie nie dość, że nie pachną, to jeszcze są gąbczaste, wypływa z nich litr wody przy krojeniu i w efekcie jesz praktycznie samą skórę, też bez smaku...
Zgłoś
Aperos 2013-06-28, 19:57 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
marcinos84 2013-06-28, 22:16
A co ty chcesz z biedronki? Przeciez to nie delikatesy, tylko codziennie niskie ceny, a one niebiora sie z ilosci!
Zgłoś
Vadim 2013-06-29, 3:33
I co? Dobrze. Jak chcą polskie zwierzęta jeść tekture to niech jedzą, skoro kupują parówki to są tego świadomi. Normalna osoba kupi kawał mięsa i sobie przygotuje. I tak wole kotkowi dać surowego mięsa niż te ścierwo z puszek czy saszetek.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 7:50
piwo! mój kot zajada taką samą
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 7:59
8 % mięsa zapewne którejś z kolei jakości ehm...
Zgłoś
ryba0007 2013-06-29, 8:27
Kto co zabrania jeść ?
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 8:45
Widzę Tusk już nawet nas karmi.
Zgłoś
greene 2013-06-29, 8:59
Nikt nie zauważył, że procentowo ujęto tylko i wyłącznie ilość "mięsa" ale już nie ilość ryb i zbóż (jak to dumnie i zachęcająco brzmi) dlatego też, tych "ryb" oraz "zbóż" mogli jebnąć co najwyżej 2% i mieć wszystkich głęboko w poważaniu, zachęcając jednocześnie klientów "bardzo wiarygodnym i zdrowym skladem." O frazie "Mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego" mogę powiedzieć tylko tyle, że jest równoznaczna z mięsem oddzielonym mechanicznie, a co to oznacza, chyba nie muszę tłumaczyć.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 9:32
mmaakkss napisał/a:

Panie premierze, jak żyć !? Skoro koty karmicie lepiej niż wyborców.

A kto Ci każe kupować parówki tuczniku? To jedzenie dla hołoty, której 20kg w tą czy w tamtą nie robi różnicy.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 9:43
to do prezesa z tym pytaniem on ma kota
Zgłoś
krille11 2013-06-29, 9:48
Kiedyś matula kupiła takie pierścienie mleczne. Dopiero jak zobaczyła zniknęło pół paczki, uświadomiła mnie, że to było dla psa. Ale było zajebiste na tyle, że dokończyłem
Zgłoś
Machol 2013-06-29, 10:09
Ale po co kotu tauryna? Już wolę parówkę dla ludzi, która nie ma w sobie wlanego red-bulla.
Zgłoś
Stalovy 2013-06-29, 11:45
Karmy dla zwierząt domowych robione są z ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego (tzw. uppz), czyli z wykorzystaniem materiału kategorii 3.

Co to jest kategoria 3?
Odsyłam do rozporządzenia 1069/2009 określającego przepisy sanitarne dotyczące produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, nieprzeznaczonych do spożycia przez ludzi, i uchylające rozporządzenie (WE) nr 1774/2002 (rozporządzenie o produktach ubocznych pochodzenia zwierzęcego).

Życzę smacznego, szczególnie tym, którzy spożyli kiedykolwiek karmę dla zwierząt domowych
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 11:46
pracuje w hurtowni zoologicznej 9 lat.widziałem jak wyglada produkcja, wiem co daja do karmy ze średniej pólki która handlujemy i która kosztuje sporo(ale nie jest to karam premium)
karme importujemy z niemiec oraz ostatnio z włoch
powiem tak: borowiki z dziczyzny są naprawde spoko, a surowe kawałeczki kurczaka świetnie nadają sie na chińskie.
my jadamy gówno
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem