👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
12 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
daje nam to 66575000 na 2 lata, czyli 2773958 zł na miesiąc, czyli jednego mieszkańca Warszawy kosztuje to 1,62 zł miesiecznie
Ogólnie to bardzo śmieszne są komentarze w stylu: "Wyjechałeś z kraju to jesteś tchórz i nie masz prawa się wypowiadać czy narzekać, a ja jestem ekstra gościu bo siedzę w tym bagnie." Gdzie w takim podejściu logika? Dlaczego się dokształcasz, pracujesz więcej, ciężej, dokładniej? Żeby być bogatszym i żeby żyło Ci się lepiej. Tylko głupek będzie harował jak wół w jakimś państewku jeśli będzie miał możliwość pracować w innym i za tą samą pracę otrzymać więcej pieniędzy. Dokładnie, głupek a nie tchórz. Czy jak wyjadę np. ze Szczecina do Poznania żeby za tą samą pracę dostać więcej pieniędzy to będę tchórzem czy zwyczajnie człowiekiem z głową na karku? No i jak wyjadę z tego Szczecina to utracę możliwość krytykowania działania władz w tym mieście? Nie. Czym się różni wyjazd z jednego kraju do innego od wyjazdu z jednego miasta do innego (poza odległością co też nie zawsze jest prawdą bo np. do Berlina mam bliżej jak do Poznania)? W obu przypadkach zmieniają się władze, bardzo często mentalność, przepisy miejscowe, opłaty miejscowe, podatki lokalne, język (bo w Krakowie czy Poznaniu mówię jednak odrobinę inaczej), polityka władz itp. itd.

podpis użytkownika

"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
korinogaro napisał/a:
do Berlina mam bliżej jak do Poznania
Ooo, kolega z Rzepina?

hejtujcie sobie wsiochy
ja jestem z warszawy glosowalem na hanke i bede glosowal
nigdy sie tyle nie budowalo warszawa sie zmienia
brawo hanka !!
brawo hanka !!

JADoktor napisał/a:
hejtujcie sobie wsiochy
brawo hanka !!
Nic dodać nic ująć - bufetowa w ostatnich wyborach wygrała w pierwszej turze. Ci warszawiacy co na nią głosowali, a było ich prawdopodobnie większość (prawdopodobnie - słowo specjalnie użyte w tym kontekście, kto nie kuma to niech pomyśli) także wychodzili z założenia że "tyle się buduje" i jak cielaki na nią głosowali.
W warszawie zawsze "dużo się budowało" - hanka niewiele się do tego przysłużyła. Ale skala zaniedbań jest ogromna - zawalona i zalana stacja metra, zalany tunel przy wisłostradzie, katastrofy budowlane przy budowie większości dużych inwestycji. Najlepsze że nawet sztandarowa inwestycja - stadion narodowy, jest nadal niezgodnie z prawem użytkowany, jest wiele nieusuniętych usterek takich jak np dach który przecieka. Nie wiem czy wiecie, że nawet sprawy własnościowe nie zostały zgodnie z prawem zamknięte - część stadionu leży na cudzej działce i sprawa jest w toku. A co będzie jak właściciele odbiorą zgodnie z prawem swoją własność? Państwo będzie płacić ogromne odszkodowania -to znaczy nie jakieś Państwo - to MY będziemy płacić za oszustwa tych którzy nasi sąsiedzi wybrali. I jeszcze są z tego dumni tak jak rzeczony kolega "JADoktor"

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie