Forrest Gump? Nie. Tym razem prawdziwa, realistyczna alegoria życia. Jeśli chodzi o tło akcji: Smoking Man [Palacz], chyba najczarniejszy charakter filmowy w historii kina, postanawia zerwać ze swoją pracą w agencji rządowej, w której przez lata zabijał [nawet Kennediego] ludzi i tuszował afery. Pisze książkę o swoim życiu. Wszyscy wydawcy uznają, że książka jest denna i zupełnie nierealna, a postacie przerysowane. W końcu jednak pojawia się wydawca oczarowany jego książką i mówi, że zostanie ona wydana w czasopiśmie w egzemplarzach. Palacz podpisuje kontrakt, rzuca palenie i jednocześnie zawiadamia agencję, ze odchodzi z pracy. Jak się potem okazuje, jego książka pojawia się jedynie wewnątrz czasopisma fragmentarycznie, jako tanie i kiczowate science fiction. Załamany siada z papierosem i z czekiem na 2500$, wygłasza tezę o życiu, tuż koło menela jedzącego czekoladki. Ostatecznie mógłby dać ten czek bezdomnemu, ale od czego jest najczarniejsza postać filmowa? Oczywiście drze czek na kawałki i wrzuca do śmietnika.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Najlepszy serial jaki powstał. Browar!
Polecam odcinek "Musings of a Cigarette Smoking Man". Tam jest opowiedziana historia jego młodości, między innymi zamach na Kennedy'ego.
konto usunięte
2013-04-15, 20:55
up
Nie gadaj. Lepsze są "Band of Brothers ", "Twin Peaks " i "Deadwood".
ja tam się bałam Tumsa, który wyjadał wątroby i czaił się w kratkach wentylacyjnych
Serial miał klimat, choć zabrakło momentami lepszego scenariusza.
Nie za bardzo lubiłem motyw polityczny, bardziej wolałem pojedyncze historie paranormalne.
Jeżeli ktoś pamięta jeszcze trzech Samotnych Strzelców to polecam spin-off - The Lone Gunmen.
konto usunięte
2013-04-16, 4:04
@ A czek na okaziciela?

Zresztą w Ameryce można przepisać czek w 5 sekund, tam jest dodatkowe pole przepisania czeku.
To nie byl smoking man tylko cancer man.
konto usunięte
2013-04-16, 21:20
przestalem lubic z archiwum x po paru odcinkach. jakos po tym odcinku gdzie byl sobowtor protagonisty