Erdo napisał/a:
@Metalowy_Sadysta
Nie sraj się.
Po tym miałem przestać czytać, bo widać Twój niski poziom, zważywszy na poruszany temat. Jednak odpiszę Ci, żeby pokazać Twoją głupotę.
Gdzie ja pisałem coś o inteligentnych robotach posiadających samoświadomość? Nigdzie. Chciałem jedynie pokazać, że ocieplają wizerunek wojskowych robotów, a wiadomo do czego będą przeznaczone.
Jak widać, sporo osób to zrozumiało bez problemu w przeciwieństwie do Ciebie. Po prostu wystarczy, że rząd pośle swoje roboty na wojnę i każdy taki robot będzie zdalnie sterowany (lub będzie można sterować całymi grupami robotów), jak dzisiaj drony, które z resztą stają się coraz bardziej samodzielne. Samoświadomość nie jest potrzebna robotom, żeby zabijały ludzi, wystarczy je odpowiednio zaprogramować, do czego mają strzelać. Może też być tak, że roboty mogą coś niewłaściwie zinterpretować przy wybieraniu celu, dlatego autonomiczne roboty nie mają pozwolenia(póki co), żeby mogły decydować same kogo zabić, ale to z czasem się zmieni. Jak wiadomo Boston Dynamics tworzy roboty dla wojska, a to już jest dość wymowne. Roboty, to po prostu nowa broń.
Nie pozdrawiam.