Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Żydowska mądrość
BongMan • 2013-10-27, 2:52
Wytłumacz mi, Rebe, bo nie rozumiem: Przychodzisz po pomoc do biednego - pomaga ci jak tylko może. Przychodzisz do bogacza - udaje, że cię nie widzi. Czemu tak się dzieje?
- Spójrz, Abram, przez okno. Co widzisz?
- Sara z Ickiem idzie ze sklepu. Josel na bazar jedzie. Rapaport z Rywką rozmawia...
- Dobrze, Abram. A teraz spójrz w lustro. Co widzisz?
- Cóż mogę widzieć, Rebe. Siebie samego widzę.
- Widzisz, Abram - okno jest ze szkła i lustro ze szkła. Wystarczy dodać odrobinę srebra i już widzisz tylko siebie...

podpis użytkownika

Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi

Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
B................o 2013-10-27, 2:05 2
Całkiem zacny suchar.
Zgłoś
Yanuha 2013-10-27, 2:11 1
Rapaport z Rywką qrwa?
Zgłoś
Borsuczi 2013-10-27, 4:12 62
Minusem wszelakich mądrości jest to że ludzi mimo tego,że je znają nadal postępują jak postępują.
Ale że ta trafiona to jest piwko dla Rebe ekstra gazowane
Zgłoś
deritv 2013-10-27, 7:40 6
Stare jak kondomy w moim portfelu.
Zgłoś
S................s 2013-10-27, 8:03
Bo biedny siedzi, nic nie robi i się nudzi, no to pomaga innym. A bogaty w tym czasie musi zap🤬lać aby zarobić. No to kiedy ma pomagać?
Zgłoś
h................m 2013-10-27, 8:51 25
tak Smutas, na pewno jest właśnie tak jak mówisz. wszyscy bogacze w naszym na przykład kraju tak strasznie muszą się nazap🤬lać żeby zarobić... politycy na przykład... oj, jaka strasznie ciężka praca... nie ma czas spojrzeć na maluczkich potrzebujących. no niestety.
Zgłoś
pawel55 2013-10-27, 9:03
I taka prawda, pieniądze niektórym przesłaniają mózgi
Zgłoś
giebeka 2013-10-27, 9:10
Idealnie na sadola... ;x
Zgłoś
faxiu 2013-10-27, 10:36
Znacie jakieś łatwiejsze Żydowskie imiona ? Chciałem opowiedzieć jednemu bogatemu c🤬jowi co go na co dzień widuje a nie chce mi się imion uczyć
Zgłoś
sinda 2013-10-27, 11:22 1
Zgłoś
g................a 2013-10-27, 12:09 1

- Paulo Coelho
Zgłoś